Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox v1.05 Character Encoding Проблем !

Featured Replies

Знани направил съм си сайт с Apache2Triad и phpBB последна версия съм си сложил:

http://localhost/forum/

Но всеки път кагота посетя някой линк изобщо от http://localhost/ все излиза на маймунки и трябва да го нагласям Firefox-a си през View > Character Encoding > Cyrillic (Windows-1251) и така винаги... Няма ли някакво ковфигурация или опция, чрез която да направя така, че винаги да ви го декодира на Кирилица? Щот по default проезводителите на Firefox-a са го направили Western... И още нещо... Значи освен phpBB съм си и сложил php-nuke v7.6 [ някой ако може да сложи линк, откъде да download-на v7.8 Final + BG Language за нея... ]:

http://localhost/nuke/

http://localhost/forum/

Като отида на locahost имам и други Администраторски директории... тях как да ги скрия и другите потребители да нямат достъп до тях [ Access Denied ] ... Освет това като отида на php-nuke страницата на:

http://localhost/nuke/admin.php [ Administration page ]

и срещу:

Admin ID: ¦•••SHERIFA•••¦

Password: ***********

и вадам Login и нищо... пише едно "Begone" и нищо друго не прави... Ако напиша някво измислено име пак така... сигурно, щото е стара версията, и затва питам за v7.8 Final... Освет това не мога да се и логна в Accoutn-a си пак със същия юзърнейм и парола... Единствено през BitComet-ата Browser-a... Позволил съм cookies към localhost на firefox-a и пак нищо...

По повод кирилицата, ако си с Apache 2.x в httpd.conf трябва да сложиш AddDefaultCharset WINDOWS-1251, след което да рестартираш Apache

Мда, това стана с кирилизацията... Обаче проблема с php-nuke дето не мога да се лог-на остана... Сега като инсталирах и phpBB последна версия пак през Firefox v1.05 не мога да се лог-на... Само през Micro$oft Internet Explorer 6.0 [ с Win-XP SP-2 с всички и последни кръпки съм ] и BitComet v0.59 вградения й браузър... Нещо този Firefox прави проблеми... Или да не са ми стари версиите ?

Apache2Triad version 1.4.2 [ MAIN ]

Apache version 2.0.54

MySQL version 4.0.24

PostgreSQL version 8.0.3

Openssl version 0.9.7e

Slimftpd version 3.16

Xmail version 1.21

Perl version 5.8.6

PHP version 4.3.11

Python version 2.3.5

Просто си изтеглих Apache2Triad v1.4.2 и тя съдържаше тези неща под нея... PostgreSQL, OpenSSL, SlimFTPd, Xmail, Perl, Python -> незнам за какво служат?

И още нещо, като дам на phpBB "Забравих си паролата!" и си напиша името там и e-mail-a и натисна бутона "Прати" и ми излиза това:

Обща Грешка

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234

File : emailer.php

И навсякъде в Internet страниците дето са с динамични картинки или иконки някакви [ както и на вашият форум тук ] изобщо не ги виждам да се мърдат, а през EI и BitComet-ата се движат? Дал съм allow от настройките на вашия сайт и пак неще !

[offtopic]

Гледам всички се оплакват от php-nuke, но продължават да си тровят живота с него... трябва ли да бъде пратен подяволите сървъра, на който се хостваш сайтчето, за да разбере човек че phpNuke за нищо не става

[/offtopic]

Еми май и аз не съм толко доволен от тоя PHP Nuke . Макар , че има възможности е доста калпаво реализиран според мен . Ама няма да пиша повече да не ме обвините в спам :)

@¦•••SHERIFA•••¦ : Значи имам 2 решения за твоя проблем. И със php-nuke и с Firefox-а.

Та значи, за мен php-nuke си е доста голяма издънка, но е най-масовата и използвана платформа, дано поне в бъдещите си версии да оправдае тази слава. Ако си замислил да правиш цял сайт бих ти предложил PHP-Fusion

Добра платформа със собствен форум и всички екстри за пускане на новини и прочие. Точен линк не мога да ти предоставя, но пробвай в dc hyb-а на Дейта.БГ или с някаква друга търсачка. Няма да сбъркаш. cool.gif

Повъпроса с Firefox-а - Отиваш на Tools -> Options -> General (отляво) -> Languages -> На показали се прозорец, долу в дясно има спускащо се меню, там избираш Cyrillic (Windows)

Enjoy :bye:

Правя го за втори и последен път това.

Погледни класацията на OpenSourceCMS.org и си избери.

Освен това ако искаш специализирана помощ за дадена портална система, просто си избери такава с БГ поддръжка или ако можеш задавай въпросите си директно на сайта на разработчиците. Аз не мога да разбера защо всички са решили че това е Support Forum на php-nuke... или аз нещо не съм в час.

Благодаря на всички за отговорите ви. Имам и още нещо обаче:

С Mozilla Firefox v1.0.6 съм, Win-XP SP-2 [ всички кръпки, updates, fixed... ], Intel Celeron 1.7 GHz, 256 RAM, GeForce MX 440 64 MB. Значи като включван Firefox-а и давам да дареди http://www.kaldata.com/ и ми го зарежда и гледам страницата. След 1 час пак същата страница без никакви обновления нито по форумите, нито никъде, след 1 чак пак така... Гледа RSS и виждам, че сте сложили нови програми, нови мнения има по форумите и т.н. . Изглежда, че Firefox-а кешира страницата и всеки път нея зарежда кешираната... Откъде мога да напрая са сменя кеша примерно на 5 мин., щото сега сигурно е 5 часа ! И с другите страници от Internet имам подобни проблеми... Mozilla Foundation изглежда, че от това кеширане идват повечето потребители използващи browser-a й.

Благодаря на всички за отговорите ви. Имам и още нещо обаче:

С Mozilla Firefox v1.0.6 съм, Win-XP SP-2 [ всички кръпки, updates, fixed... ], Intel Celeron 1.7 GHz, 256 RAM, GeForce MX 440 64 MB. Значи като включван Firefox-а и давам да дареди http://www.kaldata.com/ и ми го зарежда и гледам страницата. След 1 час пак същата страница без никакви обновления нито по форумите, нито никъде, след 1 чак пак така... Гледа RSS и виждам, че сте сложили нови програми, нови мнения има по форумите и т.н. . Изглежда, че Firefox-а кешира страницата и всеки път нея зарежда кешираната... Откъде мога да напрая са сменя кеша примерно на 5 мин., щото сега сигурно е 5 часа ! И с другите страници от Internet имам подобни проблеми... Mozilla Foundation изглежда, че от това кеширане идват повечето потребители използващи browser-a й.

<{POST_SNAPBACK}>

ctrl+shift+r или ctrl+F5 Reload from NetWork

FireFox Keyboard Shortcuts

Редактирано от tedu (преглед на промените)

Сега друг проблем, когато зареждам страница с картинки, примерно този сайт и не излизат никакви картинки, а когато пусна BitComet вградения в него браузър и заредя същата страница и ми излизат... Дадох сичко тука да бачкат cooki-тата на този сайт и пак нищо... с Firefox v1.0.6 съм... и със последната версия на ZoneAlarm ( изтеглен от BG Mirror от този сайт )

Сега друг проблем, когато зареждам страница с картинки, примерно този сайт и не излизат никакви картинки, а когато пусна BitComet вградения в него браузър и заредя същата страница и ми излизат... Дадох сичко тука да бачкат cooki-тата на този сайт и пак нищо... с Firefox v1.0.6 съм... и със последната версия на ZoneAlarm ( изтеглен от BG Mirror от този сайт )

<{POST_SNAPBACK}>

Zone Alarm по принцип си е firewall. При мен лисицата не прави проблеми.

Явно трябва да се поровиш малко повечко в настройките на firewall-а, даже пробвай с изключен дали ще се заредят. Ако ли не -> преинстал и пробвай пак.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.