Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер Linksys WRT54GC

Featured Replies

Вчера реших да си взема рутер.От техномаркет ме посъветваха да си взема този модел,въпреки че от началото бях се насочил към модел на MSI,тъй като notebook-a ми е на тази марка.Целта ми е да имам нет на настолния компютър и на notebook-a.Дотук добре.Прибрах се и реших да го пробвам.Свързвам кабела за интернет в показания жак и след това кабела от комплекта в лан картата.Индикаторът за интернет мига само където ,като влизам в интернет,няма връзка,т.е не изписва веднага,а зарежда около 30 секунди.Забелязах,че диода на рутера за интернет премига непрекъснато,но не и в такт с диода на интернет връзката към компютъра.Когато се опитвам да настроя нещата чрез диска от linksys,при стъпката с проверката на рутера,ми изписва,че не може да открие връзка.Надявам се някои да може да ми каже дали аз греша или самият рутер е развален(не трябва ли диодите да мигат едновременно ).Също така ще бъда много благодарен,ако някои ми обясни какви точно настройки трябва да направя в setup-a.Весели празници и благодаря предварително!

кои ти е интернет доставчика?

сигурен ли си за настройките на Wan интерфеиса на рутера ?

клонирал ли си MAC адреса от мрежовата карта на лаптопа ?

Ми аз имах подобен проблем пак с лаптоп нма MSI ТУК

Както виждаш разрешение на проблема не се намери! Взех си друг рутер марка Repotec и с него нямам никакъв проблем.

• Автор

Благодаря за бързите отговори.Интернет доставчикът ми е Orlandonet.Когато вкарам кабела на интернет директно, без значение на кой от двата компютъра,всичко е наред и си имам нет.Обаче вкарам ли кабела за интернет в посочения жак на рутера и от него изкарам с друг кабел сигнал към компютъра,почват проблемите.Индикаторът за връзка мига,но не с еднаква честота като този за сигнал с Pc-то.Не трябва ли да светят почти еднакво дори да не са направени настройките.Проблемът ми се състои в това,как да вкарам в компютъра сигнала от рутера.Mac адресът съм го клонирал.

Редактирано от plokijuhyg (преглед на промените)

Благодаря за бързите отговори.Интернет доставчикът ми е Orlandonet.Когато вкарам кабела на интернет директно, без значение на кой от двата компютъра,всичко е наред и си имам нет.Обаче вкарам ли кабела за интернет в посочения жак на рутера и от него изкарам с друг кабел сигнал към компютъра,почват проблемите.Индикаторът за връзка мига,но не с еднаква честота като този за сигнал с Pc-то.Не трябва ли да светят почти еднакво дори да не са направени настройките.Проблемът ми се състои в това,как да вкарам в компютъра сигнала от рутера.Mac адресът съм го клонирал.

1. лампичките светят в съответствие със сигнала, а не твоите желания или мисли т.е. не е задължително да са в синхрон.

2. това, което искаш е невъзможно (да вкараш сигнала през маршрутизатора) това го прави повторителя. Без да настроиш маршрутизатора няма да имаш интернет

П.П. Прочете ли ръководството за инсталация или караш на принципа: пробвам три пъти, ако не става чета ръководствата?

• Автор
1. лампичките светят в съответствие със сигнала, а не твоите желания или мисли т.е. не е задължително да са в синхрон.

2. това, което искаш е невъзможно (да вкараш сигнала през маршрутизатора) това го прави повторителя. Без да настроиш маршрутизатора няма да имаш интернет

П.П. Прочете ли ръководството за инсталация или караш на принципа: пробвам три пъти, ако не става чета ръководствата?

Да,прочетох го и то не веднъж и изпълнявам всичко точно.Просто не иска и това е.През диска в комплекта не работи също,повреме проверката на рутера ми изписва,че не може да открие интернет връзка.

Аз имам същия рутер и същия проблем кажи речи...искам да имам интернет на лаптопа и на настолния си компютър през рутера, но май клонирах MAC-а на настолния компютър и не зная сега какво да направя...какво ли не пробвах и не мога да им направя мрежа на 2та компютъра...да не говорим за интернет на лаптопа sad.gif

Аз си оправих проблема с нета. Имах нет на настилния комп, а на лаптопа - не. Влязох в рутера през настолния комп и там, където е опцията за филтриране на MAC адреси му дадох да се свързва мак адреса на лаптопа..по подразбиране беше забранено. МАC адреса можеш да откриеш, като дадеш статус долу на компютърчетата, от там support и после на details. Най-горното ти е MAC адреса.

• Автор

Благодаря за съвета,но при мен проблемът е,че въобще нямам интернет нито на настолния камо ли на лаптопа.

Благодаря за съвета,но при мен проблемът е,че въобще нямам интернет нито на настолния камо ли на лаптопа.

А маршрутизатора настроен ли е за връзка?

• Автор
А маршрутизатора настроен ли е за връзка?

Не съм сигурен дали те разбирам,извинявам се за глупавия въпрос,но кое се нарича "маршрутизатор" и как да го настроя.

Не съм сигурен дали те разбирам,извинявам се за глупавия въпрос,но кое се нарича "маршрутизатор" и как да го мастроя.

Маршрутизатор е българската дума за рутер. Настройка е това, което пише в ръководството стъпка по стъпка

• Автор

Точно това е проблемът.Самият диск е ръководство,което обеснява свързването на кабелите,но при проверката на рутера ми изписва,че не намира интернет връзка.

И при мен е така, но аз имам нет и на 2та компютъра. Остава само мрежата да оправя, макар и да не зная как. Ако някой помогне ще съм мн много благодарен.

Точно това е проблемът.Самият диск е ръководство,което обеснява свързването на кабелите,но при проверката на рутера ми изписва,че не намира интернет връзка.

Ако се филтрира достъпа по МАК адрес ще трябва да го конфигурираш на ръка (пише как в ръководството)

И при мен е така, но аз имам нет и на 2та компютъра. Остава само мрежата да оправя, макар и да не зная как. Ако някой помогне ще съм мн много благодарен.

как хем имаш интернет, хем локалната мрежа не работи? Обясни по-подробно

Демек двата компа не се виждат един друг? А нет биос и file and printer sharing протокола включени ли са?

• Автор

След два дни на мъки и усилия най-накрая успях да направя нещата.Благодаря на всички отзовали сe!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.