Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за лаптоп

Featured Replies

Така търся си лаптоп, който да е достатъчно мощен да може да подкара и да работят добре последните версии на autocad...не съм gamer така че еднственото което искам да работи добре е autocad...дайте предположния и ако може да на разумни цени / ако говорим за цифри бих искал да е около 1700лв но и до 2000 бих се навил..

п.п. аз главно съм насочен към autocad 2006, но и ако има вс. да е наред и с 2008 добре дошло ще е....

(кажете също така най-евтините магазини в интернет който предлагат лаптоп-и за сега май аз стигнах до laptop.bg)

Редактирано от uzun0v (преглед на промените)

Като минимум за комфортна работа по моите виждания може да се започне с този

Да се премине към по-висока резолюция от вида на 1680 по 1050 с този

И след това се навлиза общо взето в една по-скъпа зона, над 2000 лева за машинка с процесор на около 1.8-2.0 ГХц (C2D), 2 ГБ РАМ, с по-висока резолюция и малко по-силна видео-карта. Има и още нещо, в момента не е подходящият момент за купуване, просто цените са леко по-високи... (живеем в БГ все пак...) и наличностите са пообрани покрай по-засиленото пазаруване. Съвета ми е да се отложи покупката на подобна машинка за работа за след 15-20.01.2008 г.

Добре е да се изберат приоритетните показатели, например по-силен процесор или по-висока резолюция. Машинките са в различни изпълнения и в посочената финансова граница да се подбере подходящата по волята на купувача.

Не бих казал, че не е най-подходящият момент за купуване. Напротив, наистина има промоции и по-ниски цени валидни повечето до края на месеца, някои и за началото на януари.

Относно Autocad, бих препоръчал 17 инчов монитор. Видях и най-високите системни изисквания за Autocad 2008 64-bit, 3D - http://autodesk.blogs.com/between_the_line...m_requirem.html поради което препоръчвам това ново HP - http://laptop.bg/#/details/HP%20COMPAQ/10/1104

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

какво мислите за този http://www.bglaptop.net/-DELL/Inspiron-152...00M-GS-Draft-N/

и ако може да ми обясните за тези видео карти кое кое по добре приемрно отделно видео 128мб или интегрирано до 256

• Автор

така спрях се като гледам на тези модели

http://www.reset.bg/catalog/product_info.p...308f3d72ff862ef

http://www.bglaptop.net/-DELL/Inspiron-152...00M-GS-Draft-N/

http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1087

http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1046

искам да знам каква точно е разликата м/у Интелския процесор и този на АМД

Здравей Иване,

В случая при преносимите машинки разликата е минимална в процесорите АМД - Интел и в тяхната производителност. При лаптопите клока е по-труден и позициите са изравнени. Въпрос на личен вкус и предпочитания. Лично аз предпочитам АМД. Предлагат по-голяма графична мощ и производителност в най-общия случай за сметка на малко по-силно греене и консумация на ток.

Още едно предложение ще ти дам, със 17" и по-висока резолюция, от моя гледна точка и вкус това е добра комбинация като големина на точките на екрана за комфортна и продължителна работа, не съм работил и тествал точно този модел и нямам преки впечатления, пускам връзката, защото преценям, че си заслужава вниманието - цък. Не намерих Ейсус със 17" и 1440 точки или по-висока в момента и затова пускам НП а предното ми предложение с IBM е малко скъпичко.

От твоите 4 предложения Ейсуса ми е безспорен фаворит с изключение на монитора със сравнително ниска резолюция и размер.

• Автор
Здравей Иване,

В случая при преносимите машинки разликата е минимална в процесорите АМД - Интел и в тяхната производителност. При лаптопите клока е по-труден и позициите са изравнени. Въпрос на личен вкус и предпочитания. Лично аз предпочитам АМД. Предлагат по-голяма графична мощ и производителност в най-общия случай за сметка на малко по-силно греене и консумация на ток.

Още едно предложение ще ти дам, със 17" и по-висока резолюция, от моя гледна точка и вкус това е добра комбинация като големина на точките на екрана за комфортна и продължителна работа, не съм работил и тествал точно този модел и нямам преки впечатления, пускам връзката, защото преценям, че си заслужава вниманието - цък. Не намерих Ейсус със 17" и 1440 точки или по-висока в момента и затова пускам НП а предното ми предложение с IBM е малко скъпичко.

От твоите 4 предложения Ейсуса ми е безспорен фаворит с изключение на монитора със сравнително ниска резолюция и размер.

Много ти благодаря за този отговор.

Бях се спрял на Дел поради факта че са беz ОС и имат 3 години гаранция....мн се чудих за това какъв процесор да предпочета но и от други са ми казвали амд дишат във връта на интел...а нещото което ме кара да се спрa на асус то това определено е цената и видеото..а все пак има 2година ганрация ако не друго..чудих се дали за предпочета 15 или 17 инча ..за чертане опредлено ще е по добре 17 но идеята на преносимите машини е да са малки и затова за себе си реших да е 15

Наскоро си взех лаптоп Acer:1.73GHz, 128 video, 512RAM,15",2.5 kg.Струва около 1000лв., но нямам никакви проблеми. Ползвам Solid3D 2007 и Autodesk Invertor 2008.Вървят без грешка.Също и някой по-сносни игри отпреди 2-3 години.Разбира се като всеки лаптоп проблемът е батерията-държи 2-2.5 часа,но това е част от играта.Повечето си купуват зарядно и допълнителна батерия.Щях да забравя-взех го от D&G, но ги има и в Germanos и големите магазини.Надявам се да сам ти помогнал

Виж този линк: computer.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.