Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли си SLI режима

Featured Replies

Здравеите имам едни въпрос който е следния.

Искам да си подкарам ПС-то с две видео карти но незнам кое ще е по доброто в случея.

Значи ПС-то ми е следното

МБ АСУС М2М4SLI

РАМ 1024 ДДР800

ЦПУ Атхлон64 Х2 4400 BOX

VGA Galaxy GForce7300GT 256/128 DDR3 Zelman PCI-E с честоти 500/1400

Power 350W ThermalMaster

Че въпроса ми е следния кой от тези два вариянта е по добрия в смисъл,

от към производителност кое е по дорото и дали ще трябва да сменям захранване.

Единият е да взема още една карта GForce7300GT 256/128 DDR3 Zelman

и да ги подкарам в SLI режим, но за този незнам дали ще ми издържи захранването.

А втория е да си продам моята карта и да си купя MP 8600GT 256M DDR3 DVI PCI-E.

Благодаря предварително!!!

Теья видеота няма никакъв смисъл да ги подкарваш в СЛИ според мен, но ти си реши...

Събирай парички за 8800GT по-добре... всичко под 8800 от 8ма серия не е геймърска карта.

Kaloyanmd имай впредвид,че 8600 е горе-долу 2 пъти по-добра от 7300.Така че можеш и сам да помислиш дали си заслужава.... cool.gif Моя съвет е да не се занимаваш с SLI и то точно с 7300,а направо скокни на 8600.От нея нагоре всичко е за препоръчване.....

Е ... ще ви разочаровам. Един приятел има две 7300GT в SLI. Изкарва около два пъти по-добри резултати, от колкото само с едната. Изобщо - със SLI и Crossfire има подобрение (чувтвително), но само при по-слабине карти. Друг е въпроса, че две 7300 струват повече от една GF8600/HD2600/х1950GT и малко (30-60$) по-малко от HD3850. Не си заслужава да се вземат две нови 7300 ... заслужава си само ако вече имаш една 7300 и търсиш решение на проблема с бюджет под 100 лева. Твоя случай не е такъв, така че - HD2600.

• Автор

xactoR Твоя приятел с какво захранванее, и ако си взема евентоално още една 7300ГТ с което ще върви ли машинката. И дори да си взема 8600ГТ ще трябва ли да го сменям захранването.

Е ... ще ви разочаровам. Един приятел има две 7300GT в SLI. Изкарва около два пъти по-добри резултати, от колкото само с едната.

Айде ако имаш възможност го помоли да тествате с някои нови игри(UT3, NFSPS, CoD4 и т.н.) първо с една карта, после в SLi и постни резултатите тук, че ми е интересно в кои приложения дава двойно подобрение и къде не се усеща почти никакво.

Айде ако имаш възможност го помоли да тествате с някои нови игри(UT3, NFSPS, CoD4 и т.н.) първо с една карта, после в SLi и постни резултатите тук, че ми е интересно в кои приложения дава двойно подобрение и къде не се усеща почти никакво.

Ок. Ще го помоля, но не обещавам. Той играе само Splinter Cеll и Oblivion. Може да не му се занимава. Тестове е правил не с игри, а с някакви бенчмарк програми. Ако се навие ще поста резултати (и ако някога го засека в скайп ;) )

Аз бих ти препоръчал 8600 GTS ако имаш парички, защото 7300 е слабичка карта, а и SLi режима не дава двойно по-голяма производителност ;)

Аз бих ти препоръчал 8600 GTS ако имаш парички, защото 7300 е слабичка карта, а и SLi режима не дава двойно по-голяма производителност ;)

Смисъл не виждам от нея-прекалено скъпа е в сравнение с 8600GT.Аз бих препоръчал вместо 7300 SLI една 8600GT 512 DDR3.Картата си заслужава парите и се справя заадоволително добре.Друг не лош вариант е SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR4,но в никакъв случай не се подлъгвай да сложиш две 7300.Тогава и захранване ще сменяш,а като сметнем и него стигаш до 3850.Предполагам,че разбираш накъде бия... ;)

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за техните мнения и съвети много ми помогнахте в решението ми.

Пожелавам на всички приятно посрещане на новата година.

bobsun0317 - Искам само да те попитам коя от тези две карти които си написъм е по-добрета

8600GT 512 DDR3 или SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR4 защото изборътми е точно между тези две

и има още две които са 8600GT 256 DDR3 и SAPPHIRE HD2600XT 512 GDDR3 но мисля че изборът ми

ще е между тези които си ми писъл ти. Но все пак ако можеш да ми помогнеш... Благодаря

Редактирано от pit (преглед на промените)

Съгласен съм с ПИТ...8600GT 512 DDR3 може би е по-добрия избор.ето и няколко теста:

3dmark_kraen_1.jpg

rainbow_1.jpg

neverwinternights_1.jpg

lostplanet_cave_1.jpg

companyofheores_dx10_1.jpg

callofjuarez_1.jpg

Но определено заложи на 8600,но с 512мб и ддр3 задължително.Можеш и да погледнеш моделчетата 8600GE. cool.gif

• Автор

Благодаря ви и весели празници.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.