Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поддържа ли това дъно двуканален режим

Featured Replies

Здравейте.

Наскоро си купих лаптоп ето този:http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37089 и незнам дали дъното му е двуканално или едноканално.Моля ако може някои да ми помогне да разбера.

Благодаря предварително.

• Автор

Благодаря ти.

Че нещо не могат да го направят на дуал.

И започнах да се чудя дали наистина го има.И още нещо:ако не работи в двуканален режим а има две плочки рам по 1 гб ще ги познае ли като 2гб в сингъл чанел.

Редактирано от rusikiriazov (преглед на промените)

Здравейте!Ще използвам темата,зада ви попитам дали са нормални резултатите от теста на Everest и дали наистина паметта работи в двуканален режим.

tn_80f88813.jpg

И на мен ми се струва,че не са много добри резултатите,затова се чудех дали изобщо паметта работи в двуканален режим или има друга причина за това.

Вадиш едната рам, тестваш. Слагаш, тестваш. Ако има разлика значи работи.

Пък евереста щом пише Dual channel, тъй трябва да е.

Въпреки,че не ми се ръчкаше по лаптопа направих това,което каза zebo_dino.Тъкмо разбрах как се маха паметта.Много е лесно (поне тази,която е отдолу).Ето резултата.

tn_ZVQ01562.jpg

А ето какво пише в биоса,когато е с двете плочки.

tn_28v01619.jpg

Аз лично незнам как да си го обясня.Според мен или неработи в двуканален режим или нещо теста не е коректен.Четох някъде,че този тест е пряко свързан с процесора.Може там да е причината.

Аз лично незнам как да си го обясня.Според мен или неработи в двуканален режим или нещо теста не е коректен.Четох някъде,че този тест е пряко свързан с процесора.Може там да е причината.

Според мен си работи в Dual Channel, но просто няма увеличение на скоростта. Предполгам този резултат е максимума за този лаптоп. Като се има предвид, че при тестовете Asus F3000Jc Notebook (C2Duo T5600@1833MHz Dual DDR2@667Mhz) дава резултат близък до твоя, мисля, че твоите са нормални също.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

И аз си мислех,че е от процесора.Никога не съм имал интелска конфигурация,още повече и лаптоп.Ето това ми прави впечетление и вероятно е определящо.

tn_Ymo06710.jpg

Иначе си работи супер.Повече от това,което очаквах.Просто ми бяха любопитни резултатите от Everest.Предполагам всичко е в реда на нещата.Дано някой притежател на лаптоп сподели мнения и резултати,но ми се струва,че при лаптопите разлика между едноканален и двуканален режим,ако има такава,би била минимална (може и да греша де).

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Определящо е, да.

Иначе ако FSB-то беше по-високо щеше да усетиш разлика между Dual и Single Channel. Просто в твоя случай една памет е достатъчно бърза за тази шина. DDR2@667Mhz е с пропусквателна способност от 5333MB/s, колкото ти е и шината. Две такива памети имат два пъти по-голяма пропусквателна способност.

Дори десктоп компютър с тази FSB шина ще даде подобен резултат.

А иначе може да ги направиш по-бързи (ако е възможно от биоса) да им свалиш честотата и таймингите. Реално честота в момента имаш предостатъчно, а от ниските тайминги ще има полза.

Наистина при процесорите с FSB800(и нагоре) би трябвало да има разлика.Четох тук, че Intel в новите си платформи ще въведат нещо нато Hyper Transport шината.Предполагам,че ще се отрази добре.За съжеление нямам възможност за промяна на таймингите от биоса.Вероятно няма начин това да стане от Windows-a,но и да има би било неудобно.Както и да е изясниха ми се някои неща.Благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.