Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за работа с DVD, компютър и записване на филми

Featured Replies

sad.gif Привет на всички форумци . Много се радвам, че намерих този сайт и също така се надявам да ми се помогне. Първо ще подчертая че съм жена но не руса , тъй като ще последват поредица въпроси за които имам подозрения, че ще предизвикам biggrin.gif но се извинявам предварително , няма кого да попитам sad.gif

Та въпросите са ми може би елементарни, но за мен са доста неясни:

От сравнително скоро имам в къщи комп./иначе служебно от доста години /но въпреки това съм доста неука в някой насоки . Научих се да тегля филми от замунда без проблеми. От там ми е най лесно . След второто отхвърляне от там, разбрах и защо са ми анулирали и регистрацията , но както и да е , свалям си аз филмите и си ги гледам . Сега пък си имам и двд самсунг и понеже искам да си ги сваля на диск и да си ги гледам на двд, незнам как точно да направя записът на диска и след това пускането на двд-то. :P Компа ми е с двд записвачка , двд-то ми казаха че чете DivX , /и това незнам какво значи/ Бихте ли ми отговорили как точно, стъпка по стъпка, като си сваля филмчето от замундата, което за улеснение ще е и с вградени субтитри в торента , а не с отделни , как да го запиша на диск. Нещо не ми става и как като го сложа в двд-то да тръгне , че и не тръгва?

Много благодаря предварително. Съжалявам за досадното многословие, но се надявам, че и да отнеса някоя и друга подигравка, ще се намери някой, който да ми обърне внимание и да ми помогне ;) Иначе просто незнам как ще се оправя :)

:):P

Нямам думи! Не бях срещал толкова дълго изречение 57 години.

Редактирано от lz4jw (преглед на промените)

Като за начало, сложи някое по-разбираемо заглавие на темата.

Един DVD диск може да събере 6 филма с размер 700МВ, или 3 от 2Х700МВ и т.н. Преди да ги запишеш на диск, преименувай файловете, като махнеш всички точки (без последната, преди разширението), тирета и пр., като съкратиш до минимум името. Всеки комплект видеофайл - файл със субтитри трябва да имат абсолютно еднакви имена. В програмата за запис, която използуваш, създай папки с имената на филмите и във всяка папка сложи съответните .avi и .sub/.srt файлове. Ако филмът е с хоризонтална резолюция над 720 px, вероятно няма да тръгне на DVD плеъра. Записвай на по-ниска скорост. Използувай презаписваеми дискове.

Друго важно нещо е да записваш дисковете като ДАТА.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.