Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Guide:Да направим XP да изглежда като Vista

Featured Replies

Както е известно,на потребители с 256/512 MB RAM Windows Vista не тръгва.Има и утшение за това.

Следвайте стъпките тук и ще направите XP Като Vista!

1.Бъдете сигурни-имате 256 или 512 MB RAM Памет и работите на Windows XP Service Pack 2(SP2)

2.Изтеглете Vista Transformation Pack 8.0.1

3.Инсталирайте.Ако ви покаже че има вирус,дайте и да продължи(да не спира вируса а да го пусне).Това не е вирус!Може антивирусната ви да изскочи много пъти,но и казвайте да пуска файла.Инсталирайте и 3d Party Componets

4.Рестартирайте компютъра!

5.Ще ви излезе Vista transformation pack(VTP) Welcome Center.

6.Посочете ,,Configure User Acount'''

7.Всички Feautures трябва да са на лице Preview

8.На папките пуснете Styler Toolbar и премахнете Adress Taskbar(kадето пише адреса,да кажем c:\Programs\Program\ Preview

9.Изтеглете си Windows Media Player Като кликнете тук(Оригинална е а не кракната!)

10.Рестартирайте.

Сега компютъра трябва да изглежда така: 1 2

*Можете да настроите Internet Explorer да изглежда като 7ма версия!

Този Transformation Pack товари доста компютъра, тъй като слага доста програми и процеси. По-добре не се лъжете. В повечето случаи не може да се възвърне Windows-а както е бил преди инсталацията.

Напълно съм съгласен.Най-честите ми клиенти,идващи за преинсталация са именно поради подобни пакети-искрено ви препоръчвам да не инсталирате подобни пакети-за ваше добро е (а и за доброто и на системата) Публикувано изображение Скоро след инсталираното започват и проблемите-безкрайни грешки,забавяне на системата и тн и тн.Все пак изборът е лично ваш ;)

За да прилича на VIsta, най-добре е да се ползва Windowblinds с подходящата виста-тема.

• Автор

8.0.1 Версрията не товари системата и се премахва добре.Няма и грам пренатоварване

Е това вече не мога да го разбера ама въобще не мога! Каква е тази мания да накарате WinXP да прелича на Vista??? Все едно да тунинговате трабантче до БМВ Х5 :angry: . Аз лично пробвах Вистата и не съм доволен от нея ама хич, оставам си с ХП. Относно темта: токова ли не можете да идете до магазина и да си купите 1 ГБ рам ????? Цените спрямо преди 3 години паднаха много! Вече почти всеки може да си позволи персонална работна станция (ПС или както го наричате компютър)???

8.0.1 Версрията не товари системата и се премахва добре.Няма и грам пренатоварване

За всяка версия все така казват ;)

На мен лично малко не ми е ясно какво толкова е написал V2007, че да нарече това Guide.

Първо с Vista Transformation Pack не караме Windows XP да прилича на Vista, а само инсталираме графичната тема и някой промени по интерфейса, но това далеч не кара WIndows да заприлича поне малко на Vista.

Второ:

Ако ви покаже че има вирус,дайте и да продължи

Виждал съм в много подобни теми, визуални стилове и пакети истински вируси, ами ако някой неопитен потребител попадне именно на такъв пакет. Така, че не е много разумно да се дават линкове и най-малкото да се пишат наръчници за подобен софтуер.

Трето да не говорим, че този пакет е сбор от най-различни apps и някой от тях даже не са и във финални версии, което неминуемо се отразява на производителността на компютъра ви.

• Автор

На мен лично малко не ми е ясно какво толкова е написал V2007, че да нарече това Guide.

Първо с Vista Transformation Pack не караме Windows XP да прилича на Vista, а само инсталираме графичната тема и някой промени по интерфейса, но това далеч не кара WIndows да заприлича поне малко на Vista.

Второ: Виждал съм в много подобни теми, визуални стилове и пакети истински вируси, ами ако някой неопитен потребител попадне именно на такъв пакет. Така, че не е много разумно да се дават линкове и най-малкото да се пишат наръчници за подобен софтуер.

Трето да не говорим, че този пакет е сбор от най-различни apps и някой от тях даже не са и във финални версии, което неминуемо се отразява на производителността на компютъра ви.

VTP(Vista Transformation Pack) 8.0.1 Включва:

-Променяне на визуалния стил на компютъра ви

-Нов Bootscreen,Logon Screen и ,,пред''logonscreen за предсртавяне на Vista

-2 Теми:Vista(оригинала) и Aero(пак оригинал,отгоре бутоните за минимиз,максимиз и затваряне са по-хубави

-WinFlip(за съжеление се тегли допълнително)

-Vista Desbar

-StylerToolbar за виста интеграция

-Vista Start Menu:оригиналното старт меню на виста в XP

-Без деинсталиращ пакет VIMC(по рано деинсталацията ставаше през c:\windows\system32\vimc.exe).Сега е от VTPWC(VTP Welcome Center)

-Нов стил и бутони

-нов explorer.exe който е досущ като( и с функциите) на Windows Vista Ultimate

-Промяна на картинката в HELP от папката с тази на виста Ultimate

-Нови Wallpapers както и 2-та оригинални Wallpapers от виста

-viOrib(познат като VistaBall) който слага бутоначето на виста

-Longhorn Dark Desigh за изкл. на компютъра и промяна на темата

-преработени .dll файлове за системата

-нова Classic Theme-Non explorer.exe в Safe Modus with Networking и Safe Modus в оригинален режим

-VistaDOS:Нова версия за по-удобно ,,преинсталиране'''

-VTPWC Shortcut на десктопа ви

-Нови explorer.exe Calcuator System Restore и темподобни

-Heвp and SupportCenter ,,Виста''

-Поправя Hotfix грешките(след унистал те се връщат)

-Express Install Mode(инсталация с 1 клик) и Professional за ръчна конфигурация.Най-добре е EXpress Mode

-Google Search Bar в EXPLORER.EXE

-Нови икони

-Internet Explorer: Style ,,7''

И други...

Тази версия,за разлика от 5.5,6 и 7 не товари и няма излишни боклуци,които да товарят системата!

Линк: Download VTP 8.0.1(По познта като 801 или 8 Fix)

Лично аз съм противник на промяната на Windows XP по какъвто и да е било начин. До сега не съм срещал човек който да не е имал проблеми след използването на подобни пакети за трансформиране. Това е моето мнение и не желая да ви се налагам, всекиима правото да избира сам какво да прави.

• Автор

Лично аз съм противник на промяната на Windows XP по какъвто и да е било начин.

До сега не съм срещал човек който да не е имал проблеми след използването на подобни пакети за трансформиране.

Това е моето мнение и не желая да ви се налагам, всекиима правото да избира сам какво да прави.

И да даде 900 за vista

Използвам VistaMizer и нямам никакви проблеми!Лека,не натоварва компа,визуализира като Vista,компонентите който не ти харесват може да ги изключиш и се деинсталира напълно!

Тотално съм съгласен с бобчо, и аз вече от 3 месеца ползвам виста мизер и съм много доволен, не е крашнала и един път. За идеята я смених с трансформ пак 8, но не ми хареса и я върнах. И двете се деинсталираха напълно и видимо без остатък. Лично за мен виста не предлага нищо без което да не мога и си оставам на експи.

Добре де някой може ли да ми обясни какъв е смисъла, да си направим ХП да изглежда като виста? Е какъв е смисъла от това да се фукаме, че имаме нова ОС. Явно с пускането на виста от МС имат само едно попадение.. външният вид. Мога ли да попитам след като инсталирате тези неща работата не се ли закучва, тоест да се стартират процеси, така прочетох по-горе. Та то в такъв случай щом ще става по-тежък ХП, какъв е смисъла от това. По добре да си сложим виста. Или идеята е старото да изглежда "като новото", да бъде бавно като новото, да стане като новото. До сега не съм видял нито една програма която и 70% да докарва виста, грозна работа се получава на места.. особено старт менюто! Успех!

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

Добре де някой може ли да ми обясни какъв е смисъла, да си направим ХП да изглежда като виста?

Е какъв е смисъла от това да се фукаме, че имаме нова ОС. Явно с пускането на виста от МС имат само едно попадение.. външният вид.

Мога ли да попитам след като инсталирате тези неща работата не се ли закучва, тоест да се стартират процеси, така прочетох по-горе. Та то в такъв случай щом ще става по-тежък ХП, какъв е смисъла от това. По добре да си сложим виста.

Или идеята е старото да изглежда "като новото", да бъде бавно като новото, да стане като новото. До сега не съм видял нито една програма която и 70% да докарва виста, грозна работа се получава на места.. особено старт менюто!

Успех!

Добре де някой може ли да ми обясни какъв е смисъла, да си направим ХП да изглежда като виста?

Ами с 256 РАМ Памет Виста не върви,а като я искаш много(заради стила и функциите,не заради WMP11 и IE7) можеш да я имаш!Защо да даваш пари за нова OS?

Е какъв е смисъла от това да се фукаме, че имаме нова ОС

Да съм пиусал такова нещо?

Явно с пускането на виста от МС имат само едно попадение.. външният вид.

Прав си

Мога ли да попитам след като инсталирате тези неща работата не се ли закучва, тоест да се стартират процеси, така прочетох по-горе. Та то в такъв случай щом ще става по-тежък ХП, какъв е смисъла от това.

XP не зацикля с версия 8.0.1 явно си пробвал 8.0 8.01 излезе ден след 8.0 заради бъг.сега всичко е наред

грозна работа се получава на места.. особено старт менюто!

Включени са viOrib,TJ Vista StartMenu и TJ SideBar.

V2007,

Нямам нищо против теб или това, което си написал(а).

Проблема е, че от доста време ползвам Виста та като пробвах това нещо ми се стори доста "примитивно" в сравнение с оригиналното решение на МС.

Реших се да го пробвам и си инсталирах XP вчера.

ПП: АКо си останал(а) с впечатление, че скоро съм ползвал такова нещо, извинявай пробвах още от първите версии.

аз лично съм фен на промяната на визуализацията на Windows , обичам разнообразието , но това не е с цел да се изфукам на някой или пък да пледирам, че съм голям майстор на компа. Правя го само за мое лично удоволствие. Значо от моя опит мога да споделя следното : позвал съм много пакети и програми на промяна на "десктоп средата" , и като резултат мисля,че най-сполучлива е WindowBlinds. Разбира се това е програма, която изисква РАМ и що-годе сносни параметри на машината. Но ефекта , който дава определено изпълва желанията на потребителите. Относно Виста визуалния резултат - дава 100 % ефективност за старт бутона, таскбара и рамките на прозорците с техните бутони и прозрачен ефект. Вече иконките се променят с други програми и настройки. Звуците на Виста ги има като отделен пакет , който може лесно да се инсталира, а курсора го има тип Виста в повечето обработени Windiws XP с nLite в торентите.

• 3 години по-късно...

vistamizer не товари компа по-гладко ми работи сега!

Използвам VistaMizer и нямам никакви проблеми!Лека,не натоварва компа,визуализира като Vista,компонентите който не ти харесват може да ги изключиш и се деинсталира напълно!

Да така е и аз го ползвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.