Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ за прецакан хард на лаптоп

Featured Replies

Имам лаптоп който преди два дни при стартиране ми изписа че няма операционна система.Опитах да вляза в харда с външен уиндоус , виждам го, но ми казва че не е форматиран.Явно харда не е читав вече и си е изгубил по някаква причина таблицата.Та въпроса ми е дали случаино мога да го подкарам с някоя програма поне да си извлеча фаиловете от него.

Мерси предварително ако някой може да ми помогне!!!

пробвай с тая Portable Ontrack EasyRecovery Professional ама ти къде смяташ да записваш спасените фаилове, трябва ти външен HDD

edit: правилно ли съм разбрал че зареждаш ОС от Live CD или слагаш диска като външен на друг комп

както и да е тая ще ти свърши работа http://www.zshare.net/download/601397592f07f5/

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор
пробвай с тая Portable Ontrack EasyRecovery Professional ама ти къде смяташ да записваш спасените фаилове, трябва ти външен HDD

edit: правилно ли съм разбрал че зареждаш ОС от Live CD или слагаш диска като външен на друг комп

както и да е тая ще ти свърши работа http://www.zshare.net/download/601397592f07f5/

С live cd влизам в лаптопа и харда ми го отчита като неформатиран.Все едно си е нов.

Погледнах програмката но ми се струва че тя ще ми помогне ако преинсталирам и с нея се опитям да възтановя загубените фаилове.Това в краен случай.Сега ме интересува някоя програма която да възтанови харда и достъпа до него,да му върне стария партишън който странно защо е загубил.В момента съм му пуснал ХД регенератора,но за 10 часа е минал само 15гб ,а харда е 40.До сега не е отчел лоши сектори.Така че въобще не се сещам какво може да се е случило.

Та въпроса ми е дали случаино мога да го подкарам с някоя програма поне да си извлеча фаиловете от него.

Аз не мога да те разбера какво искаш. Нали искаш да си извлечеш файловете. Пусни му Live Cd-то закачи му втори HDD външен стартирай програмата от втория диск и тя ще ти каже какво може да възтанови и го запиши на втория диск , а после след формата най вероятно може и да се оправи и да си работи както преди .Едва ли ще намериш програма да ти възтанови прекъснатите връзки в хард диска

Edit: и не преинсталирваи и не форматирай диска преди да си извлякъл това което ти трябва .

Имам лаптоп който преди два дни при стартиране ми изписа че няма операционна система.Опитах да вляза в харда с външен уиндоус , виждам го, но ми казва че не е форматиран.Явно харда не е читав вече и си е изгубил по някаква причина таблицата.Та въпроса ми е дали случаино мога да го подкарам с някоя програма поне да си извлеча фаиловете от него.

Мерси предварително ако някой може да ми помогне!!!

Опитай се да извадиш хард диска и отново до го сложиш, може да се е разместил и да не прави добър контакт.

• Автор

Значи в момента съм му пуснал HDD Regenerator за да съм сигурен че няма лоши сектори или ако има да пробва да ги оправи.С тази операция едва ли ще повредя информацията.Лошото е че е бавна около 1.5гб на час,а харда е 40гб.След това ако няма някакъв резултат и не си върне партишъна(в момента го разпознавам като неформатиран) смятам да го прекарам с Active Partition Recovery за да опитам да възстановя загубения партишън.С това също не смятам че ще повредя информацията която така или иначе не виждам.Ако тръгна направо с програми за възтановяване на изтрити файлове проблема е че ще виждам и наистина изтрити фаилове който не ме интересуват.Така че идеята е да възтановя стария партишън който по неясна причина се изгуби.А идеята за откачане и слагане съм оставил за накрая ако не стане така.

Така че ако някой има по добро предложение от това което съм решил нека помогне!

Мерси предварително!!!

Аз не мога да те разбера какво искаш. Нали искаш да си извлечеш файловете. Пусни му Live Cd-то закачи му втори HDD външен стартирай програмата от втория диск и тя ще ти каже какво може да възтанови и го запиши на втория диск , а после след формата най вероятно може и да се оправи и да си работи както преди .Едва ли ще намериш програма да ти възтанови прекъснатите връзки в хард диска

Edit: и не преинсталирваи и не форматирай диска преди да си извлякъл това което ти трябва .

Нека уточним с тази програма ще успея ли да видя съдържанието диска след като го виждам като неформатиран,един вид все едно е нов.

Нека уточним с тази програма ще успея ли да видя съдържанието диска след като го виждам като неформатиран,един вид все едно е нов.

Да ще го видиш. Но където имаш прекъснати връзки към дириктории и т.н. програмата ще направи собствени директории вече не им помня имената как бяха , ама завършват с числа 1,2 ... и т.н и всичко що може да се възтанови ще е там а ти после си го подреждаш какво ти трябва и какво не. Впрочем тя преди това ще ти покаже дървото на дириктории и фаилове и ти маркираш какво ти трябва за възтановяване , излишното не го маркираш. Но задължително ще ти поиска да ти ги запише на друг диск на които му се вижда партишана

• Автор
Да ще го видиш. Но където имаш прекъснати връзки към дириктории и т.н. програмата ще направи собствени директории вече не им помня имената как бяха , ама завършват с числа 1,2 ... и т.н и всичко що може да се възтанови ще е там а ти после си го подреждаш какво ти трябва и какво не. Впрочем тя преди това ще ти покаже дървото на дириктории и фаилове и ти маркираш какво ти трябва за възтановяване , излишното не го маркираш. Но задължително ще ти поиска да ти ги запише на друг диск на които му се вижда партишана

Това е добро решение в този случаи.Значи зарязвам всичко и след празниците си взимам външен хард за да го направя.

Мерси за помоща!!!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.