Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 убийци на човека

Featured Replies

livescience.com са публикували 10те най-опасни за човека животни

10 място е отровната жаба Poison Dart Frog

sniato-1121696172_i_7611.jpg

9

sniato-1121696359_i_2048.jpg

8

sniato-1121696459_i_9493.jpg

7

sniato-1121696557_i_2190.jpg

6

sniato-1121696635_i_4262.jpg

5

sniato-1121696699_i_8502.jpg

4

sniato-1121696773_i_8264.jpg

3

sniato-1121696869_i_4742.jpg

На второ място е азиатската кобра

sniato-1121696966_i_1557.jpg

А на първо...

sniato-1121697055_i_4087.jpg

Малариен комар

Мисля че на първо място трябва да е цигарата :jeer:

<{POST_SNAPBACK}>

Цигарата животно ли е? :stop:

Малко не съм съгласна с това,че Лъва и Слона са в тази класация,защото те стават агресивни спрямо човек,когато бъдат нападнати или се чувстват застрашени!!!Те просто защитават себе си!!! cool.gif

Добре де, не видях до края заглавието.

"Такова животно няма", но за мен пушачите влизат в категорията biggrin.gif

Aaliyah, освен за акулата, комара и алигатора това че убиват хора предимно при самозащита важи и за останалите участници в класацията :bye:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Добре де, не видях до края заглавието.

"Такова животно няма", но за мен пушачите влизат в категорията biggrin.gif

Aaliyah, освен за акулата, комара и алигатора това че убиват хора предимно при самозащита важи и за останалите участници в класацията :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Не казвам,че и за другите участници в класацията не е така,но за мен това са най-ярките примери!!!

Иначе за Акулата-не съм съгласна,защото те нападат хора,само когато почувстват,че е болен,ранен,по-слаб от тях(говорим в случаите,когато не са предизвикани)!!!

Азиатската кобра напада само когато си в непосредствена близост до нея и усети твоя страх,поне така съм чела!!!

За Белите Мечки знам,че ги водят спокойни животни,освен ако не застрашиш поколението им или не нападнеш тях!!!Както при всички животни,били те в тази класация или не... cool.gif

:bye:

Иначе за Акулата-не съм съгласна,защото те нападат хора,само когато почувстват,че е болен,ранен,по-слаб от тях(говорим в случаите,когато не са предизвикани)!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Акулата напада, когато усети кръв... и може да усети кръв от много голямо разтояние :stop: Всъщност така си намира плячката :jeer:

Акулата напада, когато усети кръв... и може да усети кръв от много голямо разтояние :jeer: Всъщност така си намира плячката :)

<{POST_SNAPBACK}>

Eeee DarkLight,Добре, че си ти да ми кажеш,ех...как щях да си остана в неведение!!! :stop:laugh.gif

Eeee DarkLight,Добре, че си ти да ми кажеш,ех...как щях да си остана в неведение!!!  :)  laugh.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Е да, ама от предишния ти пост излиза, че ще ме напдне и ако усети, че съм с настинка :jeer: А иначе - всеки невъоръжен човек е по-слаб от тях (поради недостатъчно отстрите зъби), а ако е с харпун - хм, акулите не изучават военна техника в училище :stop:

Е да, ама от предишния ти пост излиза, че ще ме напдне и ако усети, че съм с настинка  :jeer: А иначе - всеки невъоръжен човек е по-слаб от тях (поради недостатъчно отстрите зъби), а ако е с харпун - хм, акулите не изучават военна техника в училище  :stop:

<{POST_SNAPBACK}>

Може и да те нападне дори и да усети съвсем леко неразположение на тялото ти,било то настинка!!! cool.gif А и акулите ги е страх от хората,което също може да доведе до това да те нападне!!! :)

Може и да те нападне дори и да усети съвсем леко неразположение на тялото ти,било то настинка!!!  cool.gif А и акулите ги е страх от хората,което също може да доведе до това да те нападне!!! :stop:

<{POST_SNAPBACK}>

Мамка му - повече никога няма да ходя на море :jeer:

Мамка му - повече никога няма да ходя на море :stop:

<{POST_SNAPBACK}>

А аз дето живея в морски град?Не че в Черно Море има много акули...!!! biggrin.gif

Edit: И няма да спориш с мен!!! cool.gif

Акулата напада, когато усети кръв... и може да усети кръв от много голямо разтояние :jeer: Всъщност така си намира плячката :)

<{POST_SNAPBACK}>

Всъщност не е коректно да се говори така обобщено за акулите. Има видове (бяла акула ако не се лъжа), които не нападат човек, обаче има и акули, които наистина са убийци. При това съм гледал предаване, в което твърдяха, че убиват не винаги за да се хранят. Също така не е вярно, че акулите нападат само болни, ранени и т.н. хора - пример: сърфистите. Сърфа отдолу изглеждал като силует на тюлен и...АМ :stop:

P.S. Мисля, че се лъжа за бялата акула...забравих ей...старост нерадост sad.gif... А онзи ден гледах филма... sad.gif

Редактирано от 90125 (преглед на промените)

Абе в тая класация липсва бившата ми даскалка по литература - и тя беше смъртоносно животно.... :stop:cool.gif А пардон, може би нея са я причислили към акулите или жабите....

Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

Белите мечки се водят много агресивни животни, няма значение дали се чувстват застрашени. Има научно популярни филми от рода на "Живот сред мечките", но не и "Живот сред белите мечки" и ако щете вярвайте, не е заради студа.

Белите мечки се водят много агресивни животни, няма значение дали се чувстват застрашени. Има научно популярни филми от рода на "Живот сред мечките", но не и "Живот сред белите мечки" и ако щете вярвайте, не е заради студа.

<{POST_SNAPBACK}>

;) Това запръв път го чувам,честно казано,явно имаме различни източници!!! :P

В Африка, най-много хора загиват от нападение от... Хипопотами. Мъжките са много агресивни и лесно раздразнителни и пазят ревностно територията си. Сами по себе си не са кръвожадни или отровни, но пък имат зъби по половин метър. Възрастния хипопотам няма естествени врагове.

:yanim: Това запръв път го чувам,честно казано,явно имаме различни източници!!! :P

<{POST_SNAPBACK}>

След един спор с kal, разбрах че е най-добре да се аргументирам, за да не се проточи приказката и затова прилагам два линка - едно и две . :bye:

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

<{POST_SNAPBACK}>

...а като ги гледа човек колко добрички изглеждат като си пият колата... :P

• 2 седмици по-късно...

Животните, които нападат без да бъдат провокирани се броят на пръсти -

соленоводния крокодил в Австралия /виж Дискавъри - сериите Ловеца на крокодили със Стив Ъруин/,

азиатския тигър,

някои видове акули,

бяла мечка и др

Всички останали го правят от страх, че имат малки, за самозащита, но не и за да хапнат човешко /което едва ли е вкусно с тези химии дето ядем.../. :yanim:

Редактирано от Юнак (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Знаете ли, хипопотами, бели мечки, оставете тези животни на мира, моето мнение е че най-много хора предават богу дух в следствие от ухапване на змии, не случайно повечето хора изтръпват само при мисълта за тях. Ако гледате Дискавъри и многобройните филми за тези убийци, ще видите че съм прав.

Само една черна Мамба е в състояние за няколко секунди да тръшне 10-15 ако не и повече човека. Веднъж даже гледах някакъв филм как въпросната

змия убива цяло стадо с крави, представете си само как ще действа отровата й върху хора, а като знаем ,че не е само тя, ами Кралската Кобра, Габонската Отровница, или пък всичките му там разновидности на Кротала, абе без съмнение тези влечуги убиват най-много хора :rolleyes:

Редактирано от KORTESS (преглед на промените)

В България още по-опасни са АВТОМОБИЛИТЕ !

Знам че най-смъртоносна е черната мамба и то не за друго ами защото е най-агресивна измежду змиите,а и има една от най-силните отрови.

Не знам кое от тези животни и насекоми е най-опасно,но по-добре е да не попадам на нито едно от тях.Със сигурност на акула няма да се натъкна (да чукна на дърво),защото имам страх от дълбоко,но никога нищо не се знае.А според мен най-пряко сме засегнати от маларйните комари. sad.gif

Ето малко новинки:

"МОСВ и МЗ предприеха мерки за унищожаване на популацията на маларийни комари в община Оряхово

10 Юни 2004

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на здравеопазването (МЗ) предприеха мерки за унищожаване на популацията на маларийни комари в община Оряхово. В отговор на искане на врачанския областен управител Лъчезар Борисов от МОСВ в областите Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе и Враца е разпоредена съвместна проверка с ХЕИ за установяване на възможните източници на комари в крайдунавския регион. Преди време от община Оряхово алармираха за многократно увеличение на популацията на маларийни комари. От общината уточниха, че нямат необходимите около 40 хиляди лева за предотвратяване на нашествието на насекомите. В края на май в община Козлодуй проблемът бе разрешен с разпръскване на препарати от хеликоптер, прелитащ на установените от еколози зони на размножаване на комарите."

"Маларийни комари - Anopheles sp.

По целия свят са разпространени около 300 вида комари от подсем. Anophelinae .От тях около 60 вида са преносители на малария. У нас се срещат 7 вида от род Anopheles ,като само 3 от тях са преносители на малария.

Развитието на комарите преминава през 4 фази, като първите три фази протичат във водна среда, а последната /имаго/- на сушата. Женските снасят яйцата си поединично върху повърхността на водата. Подходящи за развитието на маларийните комари са малки водоеми със стояща или бавнотечаща вода със защитени от вятър или обрасли с растителност брегове, които са добре осветени и огрявани от слънцето.В зависимост от температурата ларвите се излюпват за 2-8 дни. Ларвите на маларийните комари заемат хоризонтално положение спрямо водната повърхност.Хранят се чрез активна филтрация на водата, като поемат всички плаващи и разтворени във водата частици / бактерии, протозои, дребни водорасли, растителни и животински остатъци и др./.След 4-10 дни ларвите какавидират. Какавидите не се хранят, а живеят за сметка на натрупаните хранителни вещества.За 2-4 дни в тях се оформят органите на възрастния комар. Новоизлюпените комари са бавноподвижни и остават на повърхността на водата или кацат по близката до водоема растителност.След 2-3 дни те започват да се роят и се извършва оплождането. Оплодените женски остават няколко дни в растителността за доузряване на яйчниците им , след което започват да търсят гостоприемници да смучат кръв, която е необходима за узряването на яйцата.

Маларийните комари са преносители на причинителите на голям брой вирусни, бактериални, протозойни и хелминтни заболявания, сред които малария, енцефалити, хеморагични трески, туларемия и др."

Истината е, че най-опасното животно за човека (едновременно с това и смъртоносно) си остава...... човека cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.