Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за Laptop от гледна точка на сервиза

Featured Replies

Въпроса ми е кои марки laptop-и има добро и бързо сервизно обслужване?

Харесал съм няколко машини за около 2000 лв, на различни производители (Dell, Asus, Toshiba) и търся информация кои са за предпочитане откъм липса на проблеми и ако все пак се наложи намеса, да не ме изнервят допълнително със гаранционното обслужване.

Моля за препоръки и съвети кои стават или не стават.

Въпроса ми е кои марки laptop-и има добро и бързо сервизно обслужване?

Харесал съм няколко машини за около 2000 лв, на различни производители (Dell, Asus, Toshiba) и търся информация кои са за предпочитане откъм липса на проблеми и ако все пак се наложи намеса, да не ме изнервят допълнително със гаранционното обслужване.

Моля за препоръки и съвети кои стават или не стават.

Лично аз съм много доволен от сервиза на IBM.

• Автор

А някой да има впечатления от сервизите на Dell, Asus или Toshiba?

• 2 седмици по-късно...

Dell са с много добър сервиз и 3 години гаранция.

Но си купуваш лаптоп, а не лаптопа да ти седи в сервиз непрекъснато. :speak:

Значи аз продавам основно на Toshiba , за миналата година нямам дефектирал, от около 90 продадени , за 2006 година имах един с изгаснала лампа , оправиха го за 10 дена.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Здравейте!

От началото на месец май 2007 г. притежавам Тошиба А100 003. При покупката, в центъра на дисплея имаше една светла точка. Обясниха ми, че това не е дефект.

По-късно, през ноември, един хубав ден, дисплеят изгасна окончателно след неколкократна поява на подобен проблем, който се оправяше след рестарт.

Обадих се в Техно про София. Казаха ми да изпратя лаптопа по куриер - Интерлогистика за тяхна сметка. Като знам колко "внимателно" куриерите боравят с пратките, предпочетох да си занеса лаптопа в София. Скъп е, много си го пазя, няма нито една драскотина по него. Приеха го, след няколко дни се обадиха, че е готов, с нов дисплей. Предложиха да си го получа по куриер. Пак предпочетох да се разходя до София, за да си го получа лично.

Прибрах се у дома и с ужас установих, че след престоя в сервиза на оторизирания дистрибутор на Тошиба за България - ТЕХНО ПРО, клавиатурата вече не работи, не работи и безжичната карта. Кой знае още какво бяха повредили в сервиза. Обадих се веднага. Оказа се, че е работено немарливо, при сглобяването, не е поставен куплунгът на клавиатурата и кой знае още какво. ЕЕЕ, не отидох за трети път в София, а отнесох кутията с лаптопа, добре опакован в Интерлогистика. След 3-4 дни лаптопът ми бе доставен предвидливо на домашния адрес?! /от какъв зор?/ с дъното на кутията нагоре. Като понечих да го извадя, обърнах кашона и видях, че е пробит. Да, но вече момчето от Интерлогистика си бе заминало. Истинско чудо е, че нямаше повреда на самия лаптоп.

НЯМАМ ДУМИ!

НЕ ИСКАМ ДА СИ ИМАМ ПОВЕЧЕ РАБОТА С ИНТЕРЛОГИСТИКА и ТЕХНО ПРО!

Дано имате повече късмет от мен.

Никой няма да ти смени лаптопа за един изгорял пиксел . Някой модели от по високия клас я имат тази гаранция , но евтините нямат.

Когато си купуваш лаптоп , гледай от къде го взимаш. При мен, ако има проблем , клиента ми го носи , а аз го карам до сервиза в София . Когато се изпраща такава техника по куриер , резултатите може да са всякакви.

И при положение че от Toshiba предлагат 15 евро за удължаване на гаранцията с още една година , биха ли го правили , ако не продават нещо качественно ?

.Успех.

Здравейте!

От началото на месец май 2007 г. притежавам Тошиба А100 003. При покупката, в центъра на дисплея имаше една светла точка. Обясниха ми, че това не е дефект.

По-късно, през ноември, един хубав ден, дисплеят изгасна окончателно след неколкократна поява на подобен проблем, който се оправяше след рестарт.

Обадих се в Техно про София. Казаха ми да изпратя лаптопа по куриер - Интерлогистика за тяхна сметка. Като знам колко "внимателно" куриерите боравят с пратките, предпочетох да си занеса лаптопа в София. Скъп е, много си го пазя, няма нито една драскотина по него. Приеха го, след няколко дни се обадиха, че е готов, с нов дисплей. Предложиха да си го получа по куриер. Пак предпочетох да се разходя до София, за да си го получа лично.

Прибрах се у дома и с ужас установих, че след престоя в сервиза на оторизирания дистрибутор на Тошиба за България - ТЕХНО ПРО, клавиатурата вече не работи, не работи и безжичната карта. Кой знае още какво бяха повредили в сервиза. Обадих се веднага. Оказа се, че е работено немарливо, при сглобяването, не е поставен куплунгът на клавиатурата и кой знае още какво. ЕЕЕ, не отидох за трети път в София, а отнесох кутията с лаптопа, добре опакован в Интерлогистика. След 3-4 дни лаптопът ми бе доставен предвидливо на домашния адрес?! /от какъв зор?/ с дъното на кутията нагоре. Като понечих да го извадя, обърнах кашона и видях, че е пробит. Да, но вече момчето от Интерлогистика си бе заминало. Истинско чудо е, че нямаше повреда на самия лаптоп.

НЯМАМ ДУМИ!

НЕ ИСКАМ ДА СИ ИМАМ ПОВЕЧЕ РАБОТА С ИНТЕРЛОГИСТИКА и ТЕХНО ПРО!

Дано имате повече късмет от мен.

Никой няма да ти смени лаптопа за един изгорял пиксел . Някой модели от по високия клас я имат тази гаранция , но евтините нямат.

Когато си купуваш лаптоп , гледай от къде го взимаш. При мен, ако има проблем , клиента ми го носи , а аз го карам до сервиза в София . Когато се изпраща такава техника по куриер , резултатите може да са всякакви.

И при положение че от Toshiba предлагат 15 евро за удължаване на гаранцията с още една година , биха ли го правили , ако не продават нещо качественно ?

.Успех.

Здравейте уважаеми господин thejoro!

Вие не само не четете, но не си и давате труда да разберете за какво става въпрос.

Дефектът на лаптопа ми не е "изгорял пиксел", както Вие пишете. Става въпрос за СВЕТЛА ТОЧКА В ЦЕНТЪРА НА ДИСПЛЕЯ, което наложи смяната на целия дисплей. Дефектен пиксел е синоним на неработещ, т.е. тъмен пиксел.

Разполагам с документ на Техно Про, удостоверяващ извършения ремонт.

Второ, става въпрос за СКЪП лаптоп с всички необходими гаранции, включително и с такива за брой дефектни пиксели.

Ето го и самия лаптоп: TOSHIBA SATELLITE A100 003

Трето, много добре съм гледала от къде си вземам лаптопа, не е нито от Технополис, нито от Метро, нито от Техномаркет Европа.

Четвърто, не оспорвам достойнствата на Тошиба. Преди седем месеца си купих точно Тошиба. Дори и лидерите сред лаптопите не дават 100% гаранция, защото се допускат и фабрични дефекти, за какъвто всъщност разказвам.

Трагичното в случая е лошото сервизно обслужване на ТЕХНО ПРО - фирмата, явяваща се един от двамата оторизирани за България дистрибутори на Тошиба.

За справка, ето ги оторизираните дистрибутори на Тошиба за България

В заключение, в България имаме лош сервиз и лошо куриерско обслужване на лаптопи.

Господин thejoro търгува с лаптопи Тошиба и като такъв е пристрасен и необективен, така че неговото мнение не е показателно за сервиза на лаптопи у нас.

П.П. Не съм от често пишещите потребители в този форум и за първи път огласявам публично цялата история с лаптопа в конкретна тема, повдигната от stdask.

Още веднъж, от личен опит се убедих, че покупката на лаптоп е до голяма степен въпрос на КЪСМЕТ!

Исказвам личното си мнение , всеки има право на такова, не претендирам за обективност. Съдя по количеството продадени\дефектирали .

Вашето мнение Gerda също е субекивно , колко лаптопа сте позвали от същата марка и са имали проблем ? 1 или 2 - и можете да кажете че всички са такива ? Хората могат сами да преценят , според мен .

Изгорял пиксел изобщо не значи тъмен , може да свети във всеки един цвят от rgb комбинацията, малко инфо тук :

pixelpolicyyp6.jpg

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички отзовали се :)

В крайна сметка се насочих към DELL Inspiron 1520

• 9 месеца по-късно...

Знам, че се включвам твърде късно, но искам да изкажа мнението си, за да ви предпазя от т.нар. Техно Про и съм решила да го направя навсякъде в нета, където се споменава тяхното име.

Имам лаптоп Тошиба от 21 юни 2007г. За съжаление миналата седмица даде много на късо и реших, че ще го занеса в сервиза на Техно Про. Мислех, че съм в гаранция, защото като го купувах, ми казаха, че е 2 год в България, а в чужбина 1год. Ок, трябвало да съм го регистрирала не знам си къде за тая цел. Сама съм си виновна тук. Няма проблем. Реших, че ще го оставя извънгаранционно. Поискаха ми 36 лв за диагностика на проблема с презумпцията, че ако го оставя в сервиза на ремонт, тези 36лв не се плаща. Съгласих се и ми се обадиха след 2-3 дена да ми кажат какво не му е наред. Първо, имала съм била проблеми с охладителя - бил за смяна и второ, харда ми бил сбозан. За харда имало два варианта. Единият бил да си купя нов и да ми го сложат, който при тях струвал заедно с труда 400лв. За инфо моя хард е 60гб. А можело да оправят лошия сектор като го подменят, което заедно с охладителя ми излиза 130, 42 лв. Като ги чух тия неща, се обадих на един приятел, който работи в друг сервиз и му разказах. Взех си на другия ден лаптопа от измисления им сервиз и го дадох на моя човек. Оказа се, че лаптопа ми изобщо не е отварян, явно са решили какъв е проблема само при разказа ми по картинки. Проблем с охладителя не е съществувал изобщо, просто като не е бил отварян от 2 год и е нормално да се напраши. Просто моя приятел го е напръскал със спрейче и в момента не грее. А великият проблем с харда също се оказа доста измислен. Като разправях какво са ми казали, техниците в другия сервиз почнаха да се смеят. За първи път били чували за подмяна на лош сектор.. Да не говорим, че на въпроса ми към един от техниците в Техно Про, ако се подмени тоя сектор, каква гаранция ми дават, той ми каза:"Божа работа. Може да работи и един ден,може и да работи 1 год." Аз питам - той божи наместник или техник е?! Мда, предложи ми и да не съм си купувала хард от тях, а от някъде другаде, пък щяла съм да платя само труда.. А проблема с харда наистина бил с лош сектор, само че на някаква low quality инсталация, която трае почти цял ден, се оправи. Поне така ми обясни моя приятел техник и съм склонна да му вярвам, тъй като в момента съм с лаптопа, че даже и инфото на харда ми спаси. И не ми посика една стотинка, тъй като никакви части не са сменявани.

Изводите си правете сами за долнопробните техници там, които искат само парите на хората като нас.

Здравей tzu88,

Разбираемо е човек да е леко ефектиран в подобни случаи. Но има някои неясни моменти в тая история. Не е необходимо да си експерт по хардуера за да си наясно с тях и затова пускам този текст с леко обвинение към теб :huh: Първо въпроса с гаранцията. Не е необходимо да се регистрираш на сайта на производителя за да е валидна тя. Погледни си гаранционната карта и виж какво пише черно на бяло ? И тогава обвинявай който и да е. Второ - една професионална диагностика наистина струва 36 лева като минимум... Трето един нов диск струва (ако е ПАТА) около 100 лева като минимум - цък. Но не знаем за какъв точно диск става дума и откъде ще се заяви и достави за да е валидна гарамцията му.... Има дискове и по 250 гига, с преинсталацията и архивирането на данните сметката излиза. Но... можеха да ти предложат един по-евтин вариант. 400 лева е наистина много да се дават за подобна антика като тоя лаптоп, извини ме за определението. Четвърто една перка (вентилатор) на процесора с труда наистина струва толкова. Можело е да ти предложат по-евтиния вариант със смазване и почистване но пак щеше да струва поне 40 лева. Който не е отварял и ремонтирал лаптоп няма да е съвсем наясно с подобни ремонти. И наистина има риск тази перка да се скапе след един месец със смазването и тогава става още по-лошо особено ако вземе, че поизгори нещо вътре, помисли за това ? Пето - появата на лоши сектори в 50% процента от случаите по мой опит води до смяна на диска. Просто късмет в случая, че става дума за нещо друго но не се знае, знае ли се.

И шесто. Наистина имаш добър приятел в лицето на този техник. Опитай да пресметнеш колко парички ти е спестил с ремонта. По-горе има добри отзиви за сервиза на Леново например. Наистина в IBS например, ако става дума за тях, са професионалисти но ценовата им листа с услугите е дори по-скъпа от тази в сервиза на ТехноПро... Подобни високи са и цените за HP. Не се впечатлявай толкова от числата защото ако ти дам какви са цените в Холандия или Германия за подобен труд и услуги ще ти призлее и ще си купиш директно нов лаптоп и ще забравиш думата сервиз laugh.gif

Спирам се със спама. Нямам никаква връзка с ТехноПро и не ми плащат за тоя пост (все още). Моля просто за по-професионални изказвания laugh.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.