Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква марка лаптоп да избера?

Featured Replies

Дайте мнения и препоръки кои марки лаптопи са качествени като цена/параметри... кой какъв лаптоп е имал, доволен ли е ? Всяко мнение свързано с лаптопите ще ми е от полза...

Благодаря предварително!

Много е относително така.Най-добре кажи къде се намираш и колко пари ти се дават за целта за да го изкоментираме.Иначе за марки почти всички са добри.

• Автор

Ами дават ми се около 1600лв. .. в замяна искам двуядрен процесор на INTEL задължително, 2 GB RAM, 160GB HDD, Видеокартата е най-важно да е добра, защото лаптоп-а ще го използвам за чертане със 3D software (Solid Works 2008)... тъй като разбрах, че професионалните видеокарти за чертожни програми струват много пари... няма да мога да си взема такава и се ориентирах към: "NVIDIA GEFORCE 8400M TC 896 MB (256MB + TurboCache 512MB)"

и за тези пари си харесах един MSI, обаче по тея форуми много ги плюят, че бързо се разваляли не знам си кво... и почнах да се замислям... иначе конфигурацията изглежда така:

MSI MEGABOOK EX700X-011/08

цена с ДДС: 1,599.00 лв.

- CPU INTEL CORE 2 DUO T5250 1.5GHz

- DISPLAY 17" WXGA

- RAM 2 GB DDR II

- HDD 160 GB

- VIDEO NVIDIA GEFORCE 8400M TC 896 MB

- DVD-RW SUPER MULTI

- HDMI OUT, LAN GIGABIT

- WLAN 802.11 A/B/G, BLUETOOTH

- CARDREADER,1.3 MPX WEBCAM

- NUMERIC KEYBOARD

- ТЕГЛО 3.1КГ

- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

И не знам вече какво да правя... конфигурацията е доста добра... ама като е MSI... много хора ми казаха да не си вземам MSI.. брат ми има MSI и на третия месец му изгоря дисплея... той беше в гаранция и му го смениха... и затова започвам да се замислям... дайте предложения за около 1600лв. какво може да се вземе нещо с подобни параметри... а ?

Имам два чисто нови под ръка и се държат прилично.Единият е на колежка и се грижа софтуерно всеки ден за него защото не разбира нищо.Модела е VR 600 с Core Duo,2 gb ram и 160 диск.Купи го след моя препоръка от Техномаркет преди Нова година с подарък камера,чанта,мишка и безжичен рутер.Цената беше 1199 лева с ДДС.За толкова пари можеше да вземе нов Dell или Fujitsu с Celeron и 1 гб рам.Лаптопчето няма грешка.Един приятел си взе пак от същата марка с малък дисплей,не помня модела.И той не се е оплакал.

за тези пари си харесах един MSI, обаче по тея форуми много ги плюят

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• Автор

Еми dragozow, то и ти си прав братле.... ако е писано ще се прецака... ще си вземам каквото съм си избрал пък каквото дойде... наистина.... доста хора се оплакват ама и доста хора са доволни... ще стискам палци да съм от доволните.. и тка cool.gif

Благодаря ви за мненията :wors:

П.С. а за онзи линк с DELL-четата... бате за 1600лв. са с по 80GB хард, моя хард сега е 120GB и е постоянно пълен винаги трия по нещо, за да свалям ново... така, че тея 80ГБ няма смисъл да го купувам няма да ми върши никаква работа...

И аз скоро си взех лаптоп.Вярно е,че има доста негативни мнения за MSI по форумите,но и доста доволни хора.Имам познат с такъв и доста често се играе на него.Има го от няколко месеца.Засега няма никакви проблеми.Доста му грее процесора ,който е двуядрен AMD на 1.8 и лятото сигурно ще се наложи долълнително охлаждане,за по-сигурно.Иначе смятам,че по-малкия хард не е такъв проблем.След време може да си всемеш по-голям,а този да използваш като външен или за съхранение на най-важната ти информация.Аз от моя съм доволен,засега.Ако те интересуват резултати от някакви тестове мога да направя и да добиеш ориентировъчна представа.

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

• Автор

Пламене аз имам 65GB музика.... която смятам да копирам на лаптоп-а си... като я копирам на 80GB хард какво ще ми остане ? Идеята ми е сега да си взема лаптоп с поне 160GB хард, а в последствие евентуално лятото като паднат още цените да си купя външен хард 400GB. Сега сети ли се защо ми е важен и харда? :speak:

А това за греенето верно... и на брат ми му загрява доста...

Искам да чуя мнения на хора, които имат MSI дали им загряват лаптопите... там точно над Numpad-a на брат ми там му загрява.... а един приятел има DELL и каза, че не загрявал неговия...

Загрява като всеки друг,не повече.Ето скачай:

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09033096

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09030054

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09033992

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09034407

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09035613

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09034942

Всички от тия си струват парите според мен.След като видях тоя MSI и се убедих че е хубав лично бих избрал него.Ако те притеснява марката съм дал и по-"маркови".

• Автор

dragozow, абсолютно си прав всеки един от тези компютри, които си писал си струват парите!!! Обаче повечето от тях са с видео карта INTEL® GMA X3100, а които не са с такава са с по-слаба... на тази конфигурация, която съм харесал видеото е NVIDIA GEFORCE 8400M TC 896 MB (256МВ+512МВ turbo cache), което е 2 класа над INTEL® GMA X3100, затова ще си купувам моята конфигурация, ако не държах на видеокарта щях да заложа на някой от твоите предложения.. аз тези съм ги гледал и до скоро си ги пазех.... евентуално да ги купувам ама след това като видях тая конфигурация (моята дето съм я писал) и се отказах....

Аз така или иначе съм приготвил 1600лв. за даване и ако спестя някой лев като си купя по-евтинка конфигурация, ще го похарча за мухабет :) , а пък да се лиша от хубава видеокарта заради мухабет-а... кофти ще е :) :)

За пореден път съм ви благодарен, че се занимавате да търсите конфигурации, работи а, у ...

Ще купувам MSI-а за 1600лв. и приключвам въпроса с лаптопите вече, че много се задълбочих... cool.gif

П.С. след малко ще направя нова, много интересна тема за батерийте на лаптопите (пускам темата в "Общи хардуерни въпроси" ) :)

Редактирано от kuzmov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.