Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор Hannspree 37"

Featured Replies

Ако човек си вземе такъв монитор, резолюцията предполагам ще е добра за филми, но при тази големина, а тази резолюция няма ли да се вижда размазано ако реша да работя офис документи на него. MON37JT0237E1000G_250x250.jpgТУК. Тъй като не разбирам, нали има разлика в качеството между монитор с тази резолюция и телевизор с тази резолюция.

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

ЗА тези инчове матрицата е голяма - ще се пикселизира образа. Търси FullHD!

• Автор

А по принцип колко са нормалните херците за такъв род монитори, 60Hz или повече?

П.П. Ето този Samsung ТУК е хубав, но е доста скъп, но пък ми прави впечатление, че наситеноста "май" не му е голяма.

ПРи LCD херците неса от значение - 60 hz е нормално. Maximum Resolution 2560x1600@60Hz (Digitial) - тази резолюция ако е истина !!! Този монитор ще е над FullHD и ще има добра картина. Гледам и ъглите на виждане са големи, т.е. е от новите матрици (не е TN). Притесняваме факторът , че напоследък са плъзнали Samsung с лоши матрици, които неса тяхно производство. Прочети някоя тема как се проверява матрицата дали е на Samsung! Също ще титрябва и доста добра видео карта!

Ако човек си вземе такъв монитор, резолюцията предполагам ще е добра за филми, но при тази големина, а тази резолюция няма ли да се вижда размазано ако реша да работя офис документи на него. ТУК. Тъй като не разбирам, нали има разлика в качеството между монитор с тази резолюция и телевизор с тази резолюция.

Този Hannspree не е точно за филми HDTV, погледни му аспекта - 16:6 а би трябвало да е 16:9 (10) например. Този монитор е по-подходящ за други неща, например видео наблюдение.

Препоръчителното разстояние за гледане е поне 2 пъти диагонала на екрана, т.е. от поне метър трябва да се гледат подобни мониторчета. Представи си на практика как се работи с него. Не че е невъзможно но е рядко срещано в практиката. Честотата е 60 херца на всички ЛСД подобни монитори.

Цената на Самсунга е висока заради високата му резолюция и слабото търсене/продажби на подобни монитори. ето ти едно друго предложение с вграден тунер - цък и по-добри параметри от Hannspree-то.

Зависи и какви филми ще се гледат,защото масово качваните филми са с резолюция от порядъка на 672х272 и дори на моя 20 инчов монитор се виждат малко на кавдратчета,а на такъв не ми се мисли cool.gif .

На пръв поглед ми се струва, че това е телевизор, а не монитор... според мен телевизора не е удачен вариант да се ползва в ролята на компютърен монитор!

Резолюцията му е стандартна за HD Ready, но не е стандартна за монитор <1680х1050 или 1920х1200> , пикселите са огромни за този размер 37"... абе телевизор!

... абе телевизор!

To и на сайта си го пише: 37" TV Hannspree - не знам защо решихте че е монитор. :)

п.п. Пращам темата в правилния раздел.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Според вас 22", по адекватна големина ли е за монитор и каква резолюция да търся? ;)

Правилно сте забелязали, че е ТЕЛЕВИЗОР.

Въпреки, че съм фен на големия монитор / работата ми е такава/ 37" е прекалено за работа.

Мониторите над 22" са прекалено скъпи и трябва да си готов за няколко хиляди лева. Особено ако държиш на качество.

В офиса имаме 30" HP, който вече му е паднала цената, но пак са много пари. Иначе можеш и някой по-нисък клас 24" да намериш.

• Автор

Ето например този Samsung, но какво значи тази яркост 300CD/M? Ще е наситен ли да кажем, като стандартен CRT монитор?

Ето например този Samsung, но какво значи тази яркост 300CD/M? Ще е наситен ли да кажем, като стандартен CRT монитор?

С тази TN матрица няма да има нищо общо с хубав CRT. Ти за какво го търсиш този монитор? Игри/предпечат/филми???

• Автор

Ще го използвам за игри и филми най вече, но и за офис работа.

П.П. Нали мога да свържа два монитора на една карта. Един CRT и един такъв.

П.П.П. В крайна сметка един скъп CRT по-добър ли е от TFT\LCD?

С тази TN матрица няма да има нищо общо с хубав CRT. Ти за какво го търсиш този монитор? Игри/предпечат/филми???

В много отношения е по-добър. Лошото е, че вече нов, хубав кинескоп няма да намериш. В областа на дизайна и предпечата все още трудно се намира хубаво LCD за под 1500 лева.

Щом ще е за общо ползване, взимайте един средна хубост LCD и това е. Гледането на филми на монитор от компютър е компромис така или иначе.

Могат да се вържат 2 монитора на една карта стига картата да позволява.

за тая марка знам само че трбва да бягам далече от нея

Никой не Ви е искал мнението. Или отговаряш ако знаеш, или - МЪЛЧИШ.

• 2 седмици по-късно...
Ако човек си вземе такъв монитор, резолюцията предполагам ще е добра за филми, но при тази големина, а тази резолюция няма ли да се вижда размазано ако реша да работя офис документи на него. ТУК. Тъй като не разбирам, нали има разлика в качеството между монитор с тази резолюция и телевизор с тази резолюция.

Резолюцията е 1366х768, това е резолюцията на 15" ТФТ монитор, само че не широкоекранен. За размазаното няма да се вижда размазано, тъй като при ТФТ го няма този проблем с фокуса, който го имаше при електронно лъчевите тръби, но ще усетиш друг недостатък по време на работа на такъв тип монитор /Телевизор/ и това е работната площ.. Той просто е оптимизиран за големина без гъстота на пикселите и съответно без висока резолюция. Така на 37" ще виждаш, това което би гледал и на 15-ка ТФТ с тази разлика, че ще можеш да го гледаш от по-голямо разстояние. Както някой по-нагоре каза, чиста проба телевизор.

Ако наистина ще играеш, ще гледаш филми и ще работиш на него, трябва по-скоро да прецениш кое от трите ти е най-приоритетно.. На широкоекранни монитори често ми се случва да правя компромиси с някой игри, поради простата причина, че не поддържат wide резолюции, за сметка на което филмите определено ми изглеждат по-добре на такъв с по-малките черни ленти отгоре и отдолу /което м/у другото също може да е недостатък за хора, които обичат да си слагат огромни субтитри :)/. За работа съм открил, че единствено по време на занимавки със excel/math би могло да бъде от полза това 16:9/10/ и, че реално 1280х1024 ми харесва повече от 1680х1050 в много отношения по време на работа при много отворени приложения на десктопа /за 1600х1200 пред 1680х1050 да не говорим/.

На твое място щях да купя Dell 2007Fp в случай, че по-често ще се работи пред монитора /20" 1600х1200/ или широкоекранния му вариант 2007wfp в случай, че по-често ще се гледат филми или ще се играят по-нови заглавия /поддържащи wide режими/. И двата са от порядъка на 700 лв. /наполовина на този телевизор/

Малко по-евтин вариант е Филипс Брилянс 200P7ES около 640 лв. като никак не отстъпва на двата Дел-а.

И трите монитора са със PVA/IPS матрици /нещо, за което не бих се поколебал/ и са със overdrive със средна скорост от 6 до 8 мс g2g и до 16 мс bwb преходи. И трите имат доста над средното акуратно цветопредаване, най-бърз е широкоекранния Дел:

2007wfp-resp3d.gif

Картинката е от едно ревю във xbitlabs, в което между другото са разгледани и трите. Успех в избора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.