Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет след инсталиране на антивирусна

Featured Replies

Здравейте - ще се радвам на мнения и препоръки по следния проблем:

от известно време (седмица-две) забелязвам, че когато пусна BitComet да тегли няколко файла, и се опитам да отворя няколко сайта с някой броузър(използвам предимно Firefox), трябва да ги чакам да се заредят няколко минути !!! Нета ми е много бърз и добър - 10 Мбита (не само картата, а и самия нет). До преди не беше така - можех да отворя 50 файла в Комета, и това не се отразяваше на броузването ми. Не съм лаик, и предполагам, че нещо ми е ограничило максималния брой на възможните връзки с нета. За това като изключа Биткомета, и броузването лети...!

преди 2 седмици сложих НОД 32 (а преди него бях с Аваст) но му бляк-листнаха ключа, и в същия момент излезе новия НОД32 3.0.621 (trial с фикса TemDono за 15000 дена), който сложих на момента. Предполагам че проблема е свързан с него. Но дори като да го изключа(антивируса), проблема си остава. Предложения ?

Компа е ОК- АМД 3800+ Х2, 1024 рам, и т.н.

Редактирано от Axel (преглед на промените)

Ами ограничи скороста с която сваляш торенти. Аз в момента свалям с utorrent без да съм ограничил скоростта и едвам отварям страниците на Kaldata

• Автор
Ами ограничи скороста с която сваляш торенти. Аз в момента свалям с utorrent без да съм ограничил скоростта и едвам отварям страниците на Kaldata

Скоростта ми е ниска - общо към 50-60 К. Не съм я ограничавал, но не е мисля че е от това - не ми яде трафик.

Не ми се вярва да е от Антивирусната, сложи си си торентите в Bittorent на нисък преоритет и провери пак ли ще е така. А за 10 мбита и да теглиш торенти с 50-60 к не е нормално (много е ниска скоростта).

• Автор
Не ми се вярва да е от Антивирусната, сложи си си торентите в Bittorent на нисък преоритет и провери пак ли ще е така. А за 10 мбита и да теглиш торенти с 50-60 к не е нормално (много е ниска скоростта).

Значи след като тегли с 50-60 К не е и от Биткомета, нали? Както казах - не съм лаик(новак).

Наистина смятам, че нещо ми е оограничило общия брой на възможните външни връзки, а не скоростта. А ниската скорост в Биткомет значи кофти коефициент в тракера cool.gif .

• 4 седмици по-късно...

Ако е само NOD32 v3 Antivirus няма как тя да ти ограничава нета. Търси друга причина. Нещо по настройките на торент-клиента ще да е, ако нета ти е ограничен само от към p2p трафик или от самия доставчик. Пробвай МюТорент и кажи как е с него.

Здравейте - ще се радвам на мнения и препоръки по следния проблем:

от известно време (седмица-две) забелязвам, че когато пусна BitComet да тегли няколко файла, и се опитам да отворя няколко сайта с някой броузър(използвам предимно Firefox), трябва да ги чакам да се заредят няколко минути !!! Нета ми е много бърз и добър - 10 Мбита (не само картата, а и самия нет). До преди не беше така - можех да отворя 50 файла в Комета, и това не се отразяваше на броузването ми. Не съм лаик, и предполагам, че нещо ми е ограничило максималния брой на възможните връзки с нета. За това като изключа Биткомета, и броузването лети...!

преди 2 седмици сложих НОД 32 (а преди него бях с Аваст) но му бляк-листнаха ключа, и в същия момент излезе новия НОД32 3.0.621 (trial с фикса TemDono за 15000 дена), който сложих на момента. Предполагам че проблема е свързан с него. Но дори като да го изключа(антивируса), проблема си остава. Предложения ?

Компа е ОК- АМД 3800+ Х2, 1024 рам, и т.н.

-=Instructions=-

1) Get and install the Eset NOD32 Antivirus or Smart Security v3.x at www.ESET.com ;

2) Install this FiX and restart your computer;

3) Update the virus definitions;

4) Verify the remaining trial period - (The license expires in 5th.Jan.2050 .

-=Notes=-

* Free Updates.

* Tested in Eset NOD32 v3.0.621 Antivirus/Smart Security

on WindowsXP/Vista-32bits

-------------------------------------------------------

TemDono (Brasil)

-------------------------------------------------------

Операционни системи: Windows XP и Vista 32bit

Начин на инсталация:

1. Инсталирате eav_nt32_enu.msi (препоръчително е да деинсталирате NOD32, ако има инсталиран. Не променяйте username-а и паролата; всичко останало по инсталацията можете да променяте както пожелаете. Не рестартирайте още.)

2. Инсталирайте NOD32_v3_FiX_1.1-TemDono.exe и рестартирайте.

3. Готови сте, остава само до проверите продължителността на trial-а.

Важна настройка: за да не ви бави разглеждането на сайтове, махнете вашия торент клиент от списъка на web browsers:

1 Натиснете F5 (в NOD32)

2. HTTP -> Web browsers (проверете също така и в active)

3. Махнете отметката на вашия торент клиент (utorrent, bitcomet или друг). и дайте ОК!

(без тази настройка когато е отворен торент клиента, сърфирането става адски бавно - това е от самата антивирусна, ако имате проблем с друг P2P client слeдвайте инструкциите по-горе).

Ъпдейтва се без проблеми! ;)

Виж това в NOD32 (версия 3.x): Miscellaneous -> Proxy Server oт менюто на Advanced Setup. Ако си маркирал Use Proxy Server и не го използваш, може да махнеш отметката.

На тази смимка е сложена отметката Use Proxy Server:

2z65h82.jpg

• 5 месеца по-късно...
Здравейте! Днес инсталирах нова версия на NOD32 и при отварянето на някои интернет страници и дори при отварянето на My Computer ми дава следното предупреждение

Какво означава това и как да го отстраня?

Означава че освен Нод-а си прихванала и нещо друго(Spyware, malware). Опитай да сканираш с Spy bot search and destroy. Програмката е безплатна и много добра. Ще ти реши проблема,

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.