Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за процесор

Featured Replies

Объркан съм много и се надявам да ми помогните

C2DUO E4600/2.4/800/2M BOX или ATHLON64 4800+ X2 /AM2/BOX/ кой да взема?

Предимно ще се ползва за гледане на HD филми ( 720p и 1080p)

Мерси предварително.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

До колкото разбирам ще купуваш нов компютър.

За гледането на филми много ще допринесе видеокартата. В зависимост от бюджета може да се каже какво ще е подходящо за теб.

Понеже не си запален по игрите(с такова впечатление останах) това ще ти свърши работа.

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36574

За процесора, този:

ATHLON64 5600 X2

Се равнява на, този:

C2DUO E4600

(по цена)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Ако няма да се играе се взима нещо по икономично. Аз съм за Athlon-а. Комбиниран с една HD2600 ще е превъзходно за филми, пък и новите игри ще се играят на средни детайли.

В такъв случай и Celeron E1200 ще е идеален. В комбинация с един GA-P31-DS3L и някое Ati HD2xxx ще се гледат спокойно всякакви филми.

E и това е вариант, но се пада много ниско спрямо конкретно зададените E4600 и ATHLON64 4800+ X2.

При положение, че с едни филми ще се занимава не виждам смисъл да се влага в 2MB кеш. По-добре разликата да отиде за по-голям хард или да се вложи в тишина.

В такъв случай и Celeron E1200 ще е идеален. В комбинация с един GA-P31-DS3L и някое Ati HD2xxx ще се гледат спокойно всякакви филми.

E и това е вариант, но се пада много ниско спрямо конкретно зададените E4600 и ATHLON64 4800+ X2.

• Автор

Миналата седмица си взех SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR3

А компютара щте го ползвам и за конвертиране.

Процесор: C2DUO E4600/2.4/800/2M BOXGB

Дъно: GB P35-DS3R /P35/LGA775

Рам: 2x1GB DDR2 800 KINGSTON HYPER X

Няколко забележки към бъдещата машина. Щом ще се конвертира има смисъл от Е4600, ама R в модела на дъното ти е излишно. Вземи си чистото DS3. Паметите HyperX се отличават с висока цена и лоша производителност, та е желателно да се сменят с някаква обикновена A-DATA или SuperT CL4. Помисли и за хубаво захранване, че не си казал какво ще е.

п.п.

Оправих ти заглавието(съвет)

Щом ще има и конвертиране - без да се замисляш взимай Интел. Плюс забележките на Lyudmil и едно 400W захранване Fortron сичко заспива. Сега ще се намери някой да ти каже да взимаш 500-550W, но не му вярвай cool.gif

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Няколко забележки към бъдещата машина. Щом ще се конвертира има смисъл от Е4600, ама R в модела на дъното ти е излишно. Вземи си чистото DS3. Паметите HyperX се отличават с висока цена и лоша производителност, та е желателно да се сменят с някаква обикновена A-DATA или SuperT CL4. Помисли и за хубаво захранване, че не си казал какво ще е.

п.п.

Оправих ти заглавието(съвет)

Захранванетo e 350W FORTRON FSP350-60THN-P слабо ли е ?

Захранванетo e 350W FORTRON FSP350-60THN-P слабо ли е ?

Добре е.

• Автор
Добре е.

Most Coputer прелагат само GB P35C-DS3/P35/DDR3+DDR2/775 става ли ?

Абе то става, но как разбра, че предлагат само него. Това не е вярно. Може в момента да нямат в наличност, но най-късно до края на следващата седмица ще имат нова партида.

Edit: Гледай тук! 90% от нещата могат да се доставят, ако ги няма, и то в кратък срок.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

и то в кратък срок.

Аз им го знам на Мост краткия срок.Не знам защо се доверявате на техните сайтове.Работя с тях от доста време и от опит да кажа-най-добре вдигайте телефона и разговаряйте лично.Първо в доста случаи цените не съвпадат-разлика от 5-6лв не е кой знае каква,но пък ако си приготвил точно пари?Та ако искаш да знаеш със сигурност какво има и какво не-телефона е по-добрият вариант.

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Не, това С в модела значи, че дъното има и DDR3 слотове, които леко го оскъпяват, а ползата е никаква, даже може(не съм сигурен) и да окажат отрицателно влияние върху възможностите за овърклок, а DDR3 докато стане масова ще си сменил 3 дъна до тогава. В момента 1GB модул oт най-бавната DDR3 1066, която заради много по-спънатите тайминги е по-бавна от DDR2 на същата честота струва над 300лв. така че си прави сметка. Ето кои дъна ти препоръчвам като прилични варианти: GA-P35-DS3L, P35-DS3, P35-DS3P, P35-DS4; ASUS P5KR, P5K-E/WiFi; Jetway IP35-SG, a кое точно избери според цената, като от най-евтините ти препоръчвам Jetway-a пред DS3L.

Lyudmil-e, ако не си виждал това, го виж. Постигнато е от питон357. Дъното е добро за клок, но не си струва поради другите причени, които изреди.

• Автор
Не, това С в модела значи, че дъното има и DDR3 слотове, които леко го оскъпяват, а ползата е никаква, даже може(не съм сигурен) и да окажат отрицателно влияние върху възможностите за овърклок, а DDR3 докато стане масова ще си сменил 3 дъна до тогава. В момента 1GB модул oт най-бавната DDR3 1066, която заради много по-спънатите тайминги е по-бавна от DDR2 на същата честота струва над 300лв. така че си прави сметка. Ето кои дъна ти препоръчвам като прилични варианти: GA-P35-DS3L, P35-DS3, P35-DS3P, P35-DS4; ASUS P5KR, P5K-E/WiFi; Jetway IP35-SG, a кое точно избери според цената, като от най-евтините ти препоръчвам Jetway-a пред DS3L.

Последно на това се спрях :

Процесор: C2 DUO E6550/2.33G/1333/4M BOX

Рам: 2x1GB DDR2 800 SUPER T CL4

Благодаря на всички за съветите ви бяха ми полезни.

Последно на това се спрях :

Процесор: C2 DUO E6550/2.33G/1333/4M BOX

Рам: 2x1GB DDR2 800 SUPER T CL4

Благодаря на всички за съветите ви бяха ми полезни.

Не можеш ли да се напънеш още малко за E8200 - той е малко по-скъп от Е6550, но по-евтин от Е6750. И това R вече го коментирахме, че няма смисъл от него, ама ти си знаеш.

• Автор
Не можеш ли да се напънеш още малко за E8200 - той е малко по-скъп от Е6550, но по-евтин от Е6750. И това R вече го коментирахме, че няма смисъл от него, ама ти си знаеш.

Това е Дъно: GB P35-DS3P /P35/LGA775

Ако пуснат до 1 седмица в Most Computer щте взема E8200 не е проблем.

...Ако пуснат до 1 седмица в Most Computer щте взема E8200 не е проблем...

Понеже и аз искам 8200 и видях, че в рамките на 2 дни го имаше в сайта на мост, но вчера изчезна. Обадих се да питам и ми казаха, че са ги разграбили процесорите от Е8*** като топъл хляб и поне 2 седмици няма да има, но не се знае кога точно и на каква цена ще е следващата партида. На печелившите, успяли да се сдобият с 8200 - честито!

Иначе в Мултирама 8200 е на промоция и в неделя струваше 266лв без ДДС. Цената е от конфигурация и незнам отделно колко пари е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.