Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Уеб сървър за Windows който да поддържа няколко порта

Featured Replies

Здравейте, моля ако може някой да ми каже уеб сървър за Windows който да поддържа няколко порта едновременно на HTTP, като самостоятелни сайтове. Нещо подобно на IIS. Благодаря Ви предварително. :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор
Може да погледнеш това.

Мерси за линка, но ми трябва нещо подобно не това. На единия комп съм точно със Сървър 2003 вече 3 години и съм много доволен, но на другия съм с Виста Хоум Премиум /за момента нямам право да търкам диска или да преинсталирам ОС/, а да купувам външен диск за временно неси заслужава. Има IIS7, но дава от време на време някви грешки. "HTTP Error 503. The service is unavailable". Без анти вирус и без фаерлоу, ната в рутера е отворен и рутера си е наред. Единствено мога да мисля, че грешката е в IIS7, а и лог фаила го пише по някакъв странен начин "u_ex******.log" и пробвах няколко програми за вадене на статистиката, но уви не става, не го четат. Та за това съм решил да си инсталирам някоя програмка, но от един месец насам не намирам нищо което да поддържа няколко протокола на HTTP едновременно.Но пак Ти благодаря, че се отзова на молбата ми.

Редактирано от pipo18 (преглед на промените)

• Автор
погледни тук: http://httpd.apache.org

Поглднах, но не можах да видя да работи с няколко порта на HTTP едновременно. Може да си избереш на кой порт да ти работи, ама за няколко адновременно незнам. В предишните версий на Апачето неможе, иначе наистина е добро. И с него работя в момента, ама за това дето ми трябва май няма да стане. Има толко много маки сървърни програмки, кадето са много добри, но не мога да се натъкна на някоя, която да ми върши работа. :gift:

Поглднах, но не можах да видя да работи с няколко порта на HTTP едновременно. Може да си избереш на кой порт да ти работи, ама за няколко адновременно незнам. В предишните версий на Апачето неможе, иначе наистина е добро. И с него работя в момента, ама за това дето ми трябва май няма да стане. Има толко много маки сървърни програмки, кадето са много добри, но не мога да се натъкна на някоя, която да ми върши работа. :P

Недей така.. Дай няколко порта или си направи виртуален хостинг. Хайде малко да почетеш, а?

• Автор
Недей така.. Дай няколко порта или си направи виртуален хостинг. Хайде малко да почетеш, а?

Ако мислиш, че не съм го чел, се лъжеш. Четох, но не открих това за което пишеш. На страницата на Apache са изброени версийте и с линкове към подробното описание, но сам разбираш, че ако трябва да прочета цялиат сайт на Apache, ще ми трябва поне един месец. Моляте дай някой по конкретен линк в сайта на Apache. A ако дадеш направо пример, ще улесниш и мен и Форума. Все пак знаеш, че търсачките откриват всичко за което се пише. cool.gif

Ако мислиш, че не съм го чел, се лъжеш. Четох, но не открих това за което пишеш. На страницата на Apache са изброени версийте и с линкове към подробното описание, но сам разбираш, че ако трябва да прочета цялиат сайт на Apache, ще ми трябва поне един месец. Моляте дай някой по конкретен линк в сайта на Apache. A ако дадеш направо пример, ще улесниш и мен и Форума. Все пак знаеш, че търсачките откриват всичко за което се пише. cool.gif

Мисля, че си тръгнвал да търсиш решението в грешна посока.

По-добре ще е да споделиш каква е задачата, а не да мислиш, че знаеш решението и само трябва да го намериш.

Предложиха ти да използваш виртуален хостинг.

• Автор
Мисля, че си тръгнвал да търсиш решението в грешна посока.

По-добре ще е да споделиш каква е задачата, а не да мислиш, че знаеш решението и само трябва да го намериш.

Предложиха ти да използваш виртуален хостинг.

Видях го това за виртуалния хостинг, но там поне е указано, че трябва да създадеш директориите към основната /вътре в нея/, а при мен са на отделни дискове.

Замисъла е: subdomain.mydomain.com:8080 - Диск d:/... ; subdomain.mydomain.com:8088 - Диск e:/... ; subdomain.mydomain.com:8070 - Диск f:/... ;

и така на там. Сега така функционира под IIS, но трябва да го смена без да променям пътя на файловете, нито в диска нито в хоста. 12 часа работи на едно IP на единия комп /например под Apache или друго, но без IIS /, а другите 12 часа работи на друго IP на друг комп под IIS. Само сменям в DNS domain - IP и готово. Може и с Apache да има вариянт, но немога да го открия или разбера. При виртуалния хостинх до колкото видях със сигурност трябва да са на един диск, в този дето е инсталирано Apache.

<VirtualHost 10.1.2.3:8001>

ServerAdmin [email protected]

DocumentRoot d:\

ServerName host.foo.com

ErrorLog logs/host.d-error_log

TransferLog logs/host.d-access_log

</VirtualHost>
	   <VirtualHost 10.1.2.3:8002>

ServerAdmin [email protected]

DocumentRoot e:\

ServerName host.foo.com

ErrorLog logs/host.e-error_log

TransferLog logs/host.e-access_log

</VirtualHost>

П.П. Погледни точния формат за дефиниране на дисковете

П.П.П. Дай на човека риба и той ще е сит цял ден, научи човека да лови риба и той ще е сит цял живот

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор
...

П.П.П. Дай на човека риба и той ще е сит цял ден, научи човека да лови риба и той ще е сит цял живот

Благодаря Ти много, сега ще го пробвам. И това за рибата ми хареса много :angry:

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Става, но без лог файловете. Ако ги споменеш във VirtualHost, сървъра не се включва, като ги махнеш от кода няма проблем всичко си работи. Но пък идва друг проблем, с Cookies ! За новите хостове няма път на Cookies и не може да се логваш. Та как да оправя и таз баркотия? Благодаря предварително.

Става, но без лог файловете. Ако ги споменеш във VirtualHost, сървъра не се включва, като ги махнеш от кода няма проблем всичко си работи. Но пък идва друг проблем, с Cookies ! За новите хостове няма път на Cookies и не може да се логваш. Та как да оправя и таз баркотия? Благодаря предварително.

Има ли дефиниран LogFormat?

LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b \"%{Referer}i\"		 \"%{User-agent}i\"" combined

• Автор
Има ли дефиниран LogFormat?
		 LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b \"%{Referer}i\"		 \"%{User-agent}i\"" combined

Къде да го дефинирам този лог формат? Става въпрос, че като си инсталирам една Joomla в основния locallhost, няма проблем с логването. А като инсталираш Joomla в виртуалния хост който съм създал на d:/dir/dir2/myhost , то няма логване в Joomla. Излиза ми някаква страница за грешка и веднага се презарежда пак страницата за логин, но като върна на зад няколко пъти много бързо се разчита нещо от сорта, че няма Cookies !

П.П. Всъщност сега ведях, че можеш да се логнеш от сайта, но в админ панела не можеш.

Редактирано от pipo18 (преглед на промените)

Къде да го дефинирам този лог формат? Става въпрос, че като си инсталирам една Joomla в основния locallhost, няма проблем с логването. А като инсталираш Joomla в виртуалния хост който съм създал на d:/dir/dir2/myhost , то няма логване в Joomla. Излиза ми някаква страница за грешка и веднага се презарежда пак страницата за логин, но като върна на зад няколко пъти много бързо се разчита нещо от сорта, че няма Cookies !

П.П. Всъщност сега ведях, че можеш да се логнеш от сайта, но в админ панела не можеш.

това за което говоря е характеристика на web сървъра, а не на приложения. Погледни error лога за грешки и ги копирай тук.

• Автор
това за което говоря е характеристика на web сървъра, а не на приложения. Погледни error лога за грешки и ги копирай тук.

Ето в лог фаила намерих грешката която дава

[error] [client 0.0.0.0] PHP Warning:  session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: open(/tmp/\\sess_qrmpgn7ef6h3loik68uggcrr20, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in D:\\www\\dir\\myhost\\administrator\\index.php on line 111, referer: http://host.mydomayn.com/administrator/index.php

[error] [client 0.0.0.0] PHP Warning:  session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\\www\\dir\\myhost\\administrator\\index.php:111) in D:\\www\\dir\\myhost\\administrator\\index.php on line 111, referer: http://host.mydomain.com/administrator/index.php

[error] [client 0.0.0.0] PHP Warning:  session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at D:\\www\\dir\\myhost\\administrator\\index.php:111) in D:\\www\\dir\\myhost\\administrator\\index.php on line 111, referer: http://host.mydomain.com/administrator/index.php

Ето в лог фаила намерих грешката която дава

[error] [client 0.0.0.0] PHP Warning:  session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: open(/tmp/\\sess_qrmpgn7ef6h3loik68uggcrr20, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in D:\\www\\dir\\myhost\\administrator\\index.php on line 111, referer: http://host.mydomayn.com/administrator/index.php

в php.ini насочи временната директория на друго място, не /tmp

open(/tmp/\\sess_qrmpgn7ef6h3loik68uggcrr20, O_RDWR) failed

• Автор

Хиляди Благодарности ! За повече нямам думи cool.gif Надявам се и Аз някой път да мога да Ти помогна с нещо !

Хиляди Благодарности ! За повече нямам думи cool.gif Надявам се и Аз някой път да мога да Ти помогна с нещо !

Радвам се че можах да бъда полезен :-)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.