Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с дънна платка AsRock p4i65g

Featured Replies

Здравейте на всички. На скоро си купих дъно AsRock p4i65g, всичко много добре но не мога да разбера защо в BIOS-a на DRAM Frequncy не ми показва 4е има възможност за DDR 400(200MHz). принципно на всякъде пишат че дъното поддържа. Но не знам защо не се вижда в BIOS тази опция че може да се зададе ръчно а не самона автоматично детектжане на вид на рамта. Ако някой може да ми отогвори ще съм му много благодарен. просто искам да знам дали ще имам проблем с това дъно или не . в смисъл такъв 4е ако може да поддържа DDR400 дали ще работи на 200 мгх или ще си е като ддр333 на 166мгх.

Здравейте на всички.

На скоро си купих дъно AsRock p4i65g, всичко много добре но не мога да разбера защо в BIOS-a на DRAM Frequncy не ми показва 4е има възможност за DDR 400(200MHz). принципно на всякъде пишат че дъното поддържа. Но не знам защо не се вижда в BIOS тази опция че може да се зададе ръчно а не самона автоматично детектжане на вид на рамта. Ако някой може да ми отогвори ще съм му много благодарен. просто искам да знам дали ще имам проблем с това дъно или не . в смисъл такъв 4е ако може да поддържа DDR400 дали ще работи на 200 мгх или ще си е като ддр333 на 166мгх.

Аз ти казвам от личен опит!!Разкарай дъното бързо,защото за нищо не става!!Не мога да си сложа една свястна видео карта!!Вземи си първото най-евтино дъно където намериш!!А за рамта мисля,че ще си остане ддр333 на 166 мгх
  • 2 седмици по-късно...

Аз също.Много са зле тез Асрок много тъпи дъна правят.Заради тях не мога да си пусна новия геймпад защото ми излиза че не съм го включил и не ми го разпознава инсталационната програма.Дано скоро фалират да ни отърват от боклуците си.Да не говорим, че лан картата работеше но не приемаше пакети само предаваше бе ужас мани мани.

Аз имах такова дъно.Моят съвет е също да го разкараш.DDR 400 рамта работеше на 333Mhz защото бях със Селерон 2800Mhz/533 FSB/256k.Трябваше да сложа Пентиум 4 800 FSB за да тръгне на 400 DDR.Да не говорим,че видеокартата работеше на AGP 4x, заради това дъно.

• 1 година по-късно...

Аз преди 3 дни си взех такова дъно само че ASRock P4i65GV една буква разлика да но сега видях че неможе да ми стане видео картата - ати радеон HD 3650 512 MB ddr 2 agp, в AGP слота защото не е поддържана а в това дъно ще стане ASRock P4i65G(поне така мисля и ще върви на 8х) и сега се набутах 120 лв и трябва да ползвам или вградената или старата ми МХ440 128.Поне процесора тръгна само заради него взех това дъно даможе да се изполвзва.Pentium 4 Presscot 2.8 Ghz 800FSB 1MB Chache. Късно видях чак когато го взех че само определени видео карти стават а тоя модел неможах да го намера и ако някой от вас който има това дъно ASRock P4i65G и още не го е продал и го продава да ми пише да се разберем или да ми каже откъде мога да си взема такова ново.ASRock P4i65GV го взех от jarcomputers но за съжаление няма ASRock P4i65G и неможе да ми го сменат и сега трябва пак да се набутвам заради видео картата... Проблемите ви не ви идват от дъното естествено че кат си с по слаб процеор и fsb 533 ще работи на по малко MHZ Ram-ta а за видео картата зависи модела къф ти е или е много стара или не може да бачка на AGP 8х или да не си е направил от биоса и да работи на 4х...

Редактирано от neverback (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

аз съм с това дъно от 4 години... сега поисках да сложа видео карта с 256 мб памет и като пусна нещо 3-д и умира... звук и картина забиват!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички.

На скоро си купих дъно AsRock p4i65g, всичко много добре но не мога да разбера защо в BIOS-a на DRAM Frequncy не ми показва 4е има възможност за DDR 400(200MHz). принципно на всякъде пишат че дъното поддържа. Но не знам защо не се вижда в BIOS тази опция че може да се зададе ръчно а не самона автоматично детектжане на вид на рамта. Ако някой може да ми отогвори ще съм му много благодарен. просто искам да знам дали ще имам проблем с това дъно или не . в смисъл такъв 4е ако може да поддържа DDR400 дали ще работи на 200 мгх или ще си е като ддр333 на 166мгх.

От тези стари модели на дънни платки на ASROCK вече толкова са стари, че BIOS-a не може да им издържи. Всички части на тези дънни платки не стават за нищо! Процесорите са им толкоз слаби, че не може да върви на нормална честота както правят повечето.... Аз ти препоръчвам да махаш това дъно, така и така ако си останеш с него chipseta ще ти се развали и частите ще гръмнат от нищто ей така. При мен беше така със старият ми компютър, не можех да го ремонтирам и трябваше да го нося при сервиз за да ми го оправят нормално и най-малко ми взе 500 лв. за оправянето му. Пък след това още 200 лева за видеокарта, защото VGA-то но компа ми беше развалено, както чакам след 2-3 седмици компа пак не ми тръгваа! И си го разгрлобявам да вида какво му има и като гледам процесора ми е изгорял, видео картата се беше развалила, лан картата беше прецакана и какво? - нищо не стана! Толкоз много труд и пари ей така на вятъра! Взех, че се нервирах, купих си нов комп за 900 лв. от Мултирама! И досега никакви проблеми нямам и си ми е супер! Препоръчвам ти, колкото и да е скъпо това дъно - трябва да си го вземеш!

http://www.asrock.com/mb/overview.bg.asp?Model=X58%20Deluxe3

И си качаваш една 7-чка и си готов! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.