Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за настройки на рутър belkin54g и wiereless

Featured Replies

Моля някой да ми обясни на достъпен език какво точно трябва да направя. Проблемът е следния.Инсталирах рутър belkin54g на компютъра и тръгна без проблем - интернета е железен. Но искам да ползвам интернета и на лаптопа като wiereless. Пробвах всичко което знам , но не става.Къде бъркам?Може ли някой да ми обясни какво точно да направя , какви настройки и на кое устройство.Да обясня , че на инсталачионния диск на рутъра няма софтуерна програма за работа с него а само инсталационнен драйвър.Предварително благодаря за всякакви съвети и отговори. :angry:

Говоря по памет. Влизаш в управляващия панел на рутера и активираш wireless-a. Махаш като начало всякакви криптирания , пароли , филтрирания и т.н. Оставяш го на "чиста" и некриптирана връзка. Активираш wireless-a на лаптопа и той започва да търси мрежа. Трябва да ти намери рутера, не помня дали го даваше като Belkin 54g или под друго име. Избираш го, може да му дадеш да ти е default connection и трябва да тръгне. След това вече може пак да влезеш в рутера и да си настроиш криптиранията или филтрациите по MAC-адрес. Между другото провери ако имаш Firewall , да не би тя да ти блокира wireless-a. Поне на мен ми се е случвало.

Успех

П.П. В момента не съм на него и не мога да ти дам по-описателни инструкции, но с рутера вървеше и User Manual, където си беше описано всичко.

И друго се сетих, по какъв начин ти се активира wireless-a на лаптопа. Ти на друго място пробвал ли си го и сигурен ли си че проблема не е в него. Какво ти дава, че не тръгва. Не намира мрежа ли. Пиши по описателно. С каква ОС си ?

Редактирано от John Doe (преглед на промените)

• Автор

Блогадаря ти за отговора, но без да ми се смееш искам да попитам къде е този управляващ панел на рутъра - на инсталационния диск нямаше софтуерна програма за работа с него. А лаптопа е Toshiba Satellite A 200-14D с вградена Wi-Fi.Явно това е проблема ,че незнам откъде да задам на рутъра wiereless=

Е то на диска не ти трябва програма а да имаш упътване на различни езици! Сто процента имаш! даже като книжка. (естетсвено ако все пак рутера ти е нов де.) От друга страна ако нямаш си изтегли от сайта на производителя. а в контролни япанел на рутера се влиза през браузерати за интернет като ваведеш IP адрес. Тука варианти за адреса са няколко: 162.198.1.1 или 162.198.0.1 или 162.198.2.1 . Може и друг вариант да има, но аз не съм срещал. Тук ще те пита за потребителско име и парола. Ето тука варианти колкото щеш! така че все пак ти трябва упътването.

Стандартният адрес при Belkin е 192.168.2.1 след което те пита за парола , а ти си натискаш Enter. В него влизаш от компютъра който вече е закачен за рутера, т.е. този с кабела.

Не знам модела на рутера ти. На диска ти трябва да има User Manual, ако не го имаш и в печатен вид. За всеки случай ти давам и адрес -> http://www.belkin.com/support/ От тук си намираш точния модел на рутера и теглиш, ако нещо ти е необходимо.

Това например е линка към ръководството на моя модел рутер.

Успех

• Автор

John Doe ,благодаря за съвета много ми помогна , но пак имам проблем.Лаптопа ми показва , че има връзка с рутъра но нямам нет - нито пинг, нито мога да отворя страница. Дава фул обхват на рутъра, тече време на връзката , но не влизам в никакъв сайт.Като го рефрешна ми дава Limited or no connectivity. Настройки ли някъде са грешни? Какъв е проблема? Please help me!

• 3 месеца по-късно...
John Doe ,благодаря за съвета много ми помогна , но пак имам проблем.Лаптопа ми показва , че има връзка с рутъра но нямам нет - нито пинг, нито мога да отворя страница. Дава фул обхват на рутъра, тече време на връзката , но не влизам в никакъв сайт.Като го рефрешна ми дава Limited or no connectivity. Настройки ли някъде са грешни? Какъв е проблема? Please help me!

еххх и при мен е така и разбрах какъв е проблема... проблема е в руутера когато почна да свалям от арената някой торент с над 2мб/с скорост руутера забива и иска рестарт (като му извадиш кабела). Почва много да ме дразни това ... един филм не мога да си сваля като хората с тоя боклук, ще го сменям с друг...

Търсех да му ъпгреидна фирмуера, но уви няма, от 2006г. насам нов за този модел не е излизал ... мн преебан рутер е това!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.