Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MSI Megabook vr601x - 027bg проблем !

Featured Replies

НАПРАВО СЪМ БЕСЕН И ЩЕ ГО ИЗХВЪРЛЯ !!!!

Проблем номер 1- при слушане на музика се получава едно шибано ама шибано треперене ( все едно ремикс на всички песни) за няколко секунди проблем; 2- забиване на мишката, 3- започва да работи мудно, да забива като цяло, веднъж преинсталирах уйндоус, драйвъри всичко от - до на ново, проблемът пак....остава!!! И това става ИЗВЕДНЪЖ, процесора на МАКС се товари, рамта почите не се използва.Оправя се само с влизане и излизане от СТЕНД БАЙ РЕЖИМ ( което не винаги става) ,РЕСТАРТ или БЪСТЪР КОПЧЕ.

МОЛЯ ДАЙТЕ НЯКАКВИ ИДЕЙ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ПРЕДИ ДА СЪМ МУ НАПРАВИЛ ДУПКА В ДИСПЛЕЯ !!! НАПРАВО СЪМ БЕСЕН !! ДАЛИ ТОВА СЕ СЛУЧВА И ПРИ ДРУГИТЕ ИЛИ САМО ПРИ МЕН ??

http://master-net.hit.bg/msi.JPG

ето един скрийшот на процесите и на натоварването на процесора което варира от 80% до 100 %

ЕДНА КАМАРА ПАРИ МУ ИЗТРЪСКАХ И ИСКАМ НЕЩО ЩО ГОДЕ ДОБРЕ !!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДЕН ЗА МЕН ПРОБЛЕМ си мислех че нещо прегрява процесора , с Еверест програмата не ми изкарва че има датчик за температура, в биоса, който е ''АМИ'' също немога да видя нищо,а всъщост по температурните датчици на ръката ми негрее кой знай колко на хард диска температурата му е 31С.

ТАКОВА ЧУДО НЕБЯХ СРЕЩАЛ

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО:

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09034589

http://master-net.hit.bg/msi12.JPG - ето процесите които се извършват от процесора

Редактирано от backata (преглед на промените)

Случайно една колежка си купи същия по моя препоръка за Коледа.От тогава два пъти го преинсталирам(тя не разбира много още) и си работи напълно нормално.Със сигурност не е хардуерно като гледам,опитай с друг Уиндоус.От шота не става ясно кой точно процес товари на 100%.Дай disable на ланкартата,рестартирай и виж пак ли товари?Махни някои отметки от протоколите например.Аз като бях на PPPOE при сложена отметка на TCP/IP също ми товареше на 100%.Просто е въпрос на настройка.Пробвай със спряна антивирусна,стена и т.н.Иначе лаптопчето е доста добро.

• Автор

На настолният ми компютър които е 32 битов със същият уйндоус които е инсталиран и на лаптопа върви супер и се държи много по стабилно от колкото лаптопа.

Добре ще сменя уйндоуса , ще направя каквото ми каза но ако ПРОБЛЕМЪТ ОСТАНЕ ?

И има ли значение че уйндоуса е 32 битов а върви на 64 битова машина, тоест пакета с драйвъри ( линукс, виста и ХР) да са предназначени точно за 64 битовите версий ОС отколкото за 32 и от там да идва този проблем?

Редактирано от MASTER.NET (преглед на промените)

Това, че си сложил 32 битов Windows не е проблем. На диска с драйверите би трябвало да има драйвери както за 64 битов Windows, така и за 32. Провери и ги пре-инсталирай.

ПП

На моя MSI, като не му инсталирам драйвера за чипсета, работи по добре.

System idle process ти е на 60%, а пише че CPU-то се натоварва почти на 100%. Това ме навежда на мисълта че 2-та прозореца не са снимани в едно и също време.

System idle process всъщност не е процес, а НЕизползването на процесора в момента. Тоест когато почти нищо не товари CPU-то System idle process трябва да е на близо 100%, а графиката към 1-2%. При теб на тези снимки обаче System idle process е на 60%, а на графиката 100...

Явно имаш проблем де, слушай колегата dragozow и си направи опитите. Само не ги слушаи ако ти каже пак да си купиш MSI :)

На настолният ми компютър които е 32 битов със същият уйндоус които е инсталиран и на лаптопа върви супер и се държи много по стабилно от колкото лаптопа.

Добре ще сменя уйндоуса , ще направя каквото ми каза но ако ПРОБЛЕМЪТ ОСТАНЕ ?

И има ли значение че уйндоуса е 32 битов а върви на 64 битова машина, тоест пакета с драйвъри ( линукс, виста и ХР) да са предназначени точно за 64 битовите версий ОС отколкото за 32 и от там да идва този проблем?

Ако слагаш 32 битов Уиндоус(съвета ми е да сложиш именно него) трябва да сложиш и 32 битовите драйвъри.Дай да ти го оправя безплатно ако си в София,максимум час и половина ми трябва за всичко.

Ако слагаш 32 битов Уиндоус(съвета ми е да сложиш именно него) трябва да сложиш и 32 битовите драйвъри.Дай да ти го оправя безплатно ако си в София,максимум час и половина ми трябва за всичко.

Евала!

• Автор

Благодаря на всички за съветите, започвам да ги изпълнявам ред по ред.

dragozow: много ти благодаря за съветите които ми даде :rolleyes: , ако бях от София щях да ти до донеса да го видиш но УВИ не съм.

Ако има нещо ще пиша пак и още веднъж БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ за отзивчивостта cool.gif

Айде че май и аз съм в кюпа! така моя лаптоп е M670. лаптопчето си работеше добре една година и после се скапа (изгоря му ланкартата) Занесах го на сервиз смениха дъното лан платката и записвачката (запсивачката имаше проблеми незапсиваше бързо двд и прецакваше двойслойни, проблема се среща навсякаде по-света). Ремонта отне месец и половина (трудно се намирали части и от МСИ леко прецаквали БГ спред K&K service) За жалост вечерта щеом ми го дадоха открих нов проблем: При натискане на 2,w,s,x излизаха повечето цифри и букви. На другия ден пак го нося и отново дефектно дъно, поне го смениха същия ден. уви вечерт пак вкъщи се появи проблема на колегата отгоре! или по-скоро подобен. лаптопа забиваше, товареше на 100% процесора (главно при пускане на филми и музика) след принсталиране на уиндолса проблема остана. след още един формат забелязаох че всъщно прблема се получава със слагане то на драйварите за видеото: 6100 Go. Естествено пробвах с други драйвари ама не помага. Сложих виста и замлко си помислих че няма проблем, но явно проблема си остава но не се усеща, нямаги звуците не се товари процесора, но пак има засичане(по-скоро забавяне) при пускане на музика и някой мултимедиини файлови. и все пак след като ми свърши сесията пак ще го дам на ремонт все пак още е в гаранция. Чудих се дали проблема не е от това че във сервиза ъпдейтвали биоса?

• Автор

_________ , ТАЯ МЪРША ДИРЕКТНО ОТИВА В СЕРВИЗА.Грешката е на ХАРДУЕРНО НИВО, вчера прейнсталирах Уйндоус, сложих нови драивъри, и се държеше супер тази вечер го пускам и още при зареждането заби и усвисна, дадох му бъстър копче защото друго неможеше да се направи,пуснах го работи пак се появи проблема със звука, пак започна да се товари и ми даде някъв СИН екран, които неуспях да видя какъв е и се рестартира , и сега съм го пуснал да ми тества РАМТА, първо ще го сгърча от тестове докато им го дам и само една грешка да открие..!! НАПРАВО СЪМ БЕСЕН

И имам ВЪПРОС:ЗАЩО при пускане на тест на РАМ паметта, ми дава че процесора ми е ИНТЕЛ ПЕНТИУМ 2 а той е ЦЕЛЕРОН?

Колеги моля каже на какво се дължи това, явно това не е само при мен а и при други хора ( на колегата ) същият проблем ??

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Виж температурата в биоса колко загрява процесора ,сканирай за вируси има онлайн сканове дето са ъпдейтнати ,и за звука мисля че е от драйверите истегли някакви от сайта на производителя. За процесора доста са смотани селероните така че не се чуди че е муден.

Оспех пиши кво си направил.

ххххххх, ТАЯ МЪРША ДИРЕКТНО ОТИВА В СЕРВИЗА.Грешката е на ХАРДУЕРНО НИВО, вчера прейнсталирах Уйндоус, сложих нови драивъри, и се държеше супер тази вечер го пускам и още при зареждането заби и усвисна, дадох му бъстър копче защото друго неможеше да се направи,пуснах го работи пак се появи проблема със звука, пак започна да се товари и ми даде някъв СИН екран, които неуспях да видя какъв е и се рестартира , и сега съм го пуснал да ми тества РАМТА, първо ще го сгърча от тестове докато им го дам и само една грешка да открие..!! НАПРАВО СЪМ БЕСЕН

И имам ВЪПРОС:ЗАЩО при пускане на тест на РАМ паметта, ми дава че процесора ми е ИНТЕЛ ПЕНТИУМ 2 а той е ЦЕЛЕРОН?

Колеги моля каже на какво се дължи това, явно това не е само при мен а и при други хора ( на колегата ) същият проблем ??

Моля те не псувай тук.Опита ли да извадиш кабела на лана?Същия Уиндоус ли сложи?

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

dragozow - извинявам се много но съм МНОГО АМА МНОГО ядосан, значи уйндоусът е същият, в момента пускам едно лайф сд , тествах памета с МЕМ ТЕСТ и няма грешки, но проблемът явно не е софтуерен, като се има предвид че при начално зареждане тоест още докато прави ПОСТ-а забива и неможе даже да стигне до уйндоус.

ganio - в биоса мога само общи неща да видя, толкова СМОТАН и ОРЯЗАН биос не съм виждал, а марката му е АМИ, изтеглих си програма Еверест и Спийд Фан за температурите, за мое учудване ми отчете само на ХАРД ДИСКА на нищо друго, нито обороти на вентилатора нито нищо

НАПРАВО СЪМ СЕ ХВАНАЛ ЗА ГЛАВАТА

dragozow - извинявам се много но съм МНОГО АМА МНОГО ядосан, значи уйндоусът е същият, в момента пускам едно лайф сд , тествах памета с МЕМ ТЕСТ и няма грешки, но проблемът явно не е софтуерен, като се има предвид че при начално зареждане тоест още докато прави ПОСТ-а забива и неможе даже да стигне до уйндоус.

ganio - в биоса мога само общи неща да видя, толкова СМОТАН и ОРЯЗАН биос не съм виждал, а марката му е АМИ, изтеглих си програма Еверест и Спийд Фан за температурите, за мое учудване ми отчете само на ХАРД ДИСКА на нищо друго, нито обороти на вентилатора нито нищо

НАПРАВО СЪМ СЕ ХВАНАЛ ЗА ГЛАВАТА

Като преинсталираш правиш ли фулл формат (на нтфс а не куик), сканирай за вируси и паметта.Упдайтни си биоса(дай му дефолт настройки ако има AHCI Контролер дай го на дисейбъл) ,в крайна сметка инсталирай някой друг уиндоус и пак ако не стане нищо в сервиза.Много важно да ти са нтфс дяловете.А това че забива на поста точно от уиндолса става.

Отстраняване на проблема с .AVI файловете.

Вероятно повечето от вас са забелязали, че докато върви видео файл със разширение .avi, процесорът е особено натоварен а стартирането на други приложения е забавено от чувствителния недостиг на системни ресурси. Причината за това са хората от компанията на Гейтс. Те от край време се опитват да наложат видео файлове единствено със разширение .mpeg. Ултимативното решение на проблема е да намерите и изтриете ключа в регистъра:

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-

5FE6850DC73E}\InProcServer32"

Така explorer-a няма да зарежда файла shmedia.dll, който е отговорен за разхищението на процесорна мощ.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

• Автор

в момента форматирам дял D: а вчера форматирах дял С: и сега ще видя какво ще стане, колкото до формата му давам бавно но славно да се форматира, и всички дялове са ми на НТФС , сканиран е за вируси и всичко останало което може да се направи по въпроса само не съм пробвал да сменя Уйндоуса, а ето на колегата проблемът му е същия а отговора и истината са някъде там ?При лайф СД-то нямаше проблеми, при стартирането му и при самото изпълнение, пуснах го и под сейф мод, също нямаше проблеми, много бързо изпълнява всичко.Преди малко пак увисна затворих го ( за да влезе в стенд бай режим ) и след като излезе проблема пак изчезна.

ganio - добре, на друг лаптоп горе долу същят като моят ( на един приятел на когото му го бях дал ) моят уйндоус с които съм и на настолният компютър върви добре а на моят лаптоп неще и неще.

Редактирано от MASTER.NET (преглед на промените)

в момента форматирам дял D: а вчера форматирах дял С: и сега ще видя какво ще стане, колкото до формата му давам бавно но славно да се форматира, и всички дялове са ми на НТФС , сканиран е за вируси и всичко останало което може да се направи по въпроса само не съм пробвал да сменя Уйндоуса, а ето на колегата проблемът му е същия а отговора и истината са някъде там ?При лайф СД-то нямаше проблеми, при стартирането му и при самото изпълнение, пуснах го и под сейф мод, също нямаше проблеми, много бързо изпълнява всичко.Преди малко пак увисна затворих го ( за да влезе в стенд бай режим ) и след като излезе проблема пак изчезна.

ganio - добре, на друг лаптоп горе долу същят като моят ( на един приятел на когото му го бях дал ) моят уйндоус с които съм и на настолният компютър върви добре а на моят лаптоп неще и неще.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.