Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft навива Nokia да премине към Windows Mobile

Featured Replies

Въпреки ориентацията на финландката компания към Symbian, от Редмънт виждат добри перспективи за партньорство с най-големия производител на мобилни телефони в света

Microsoft увещава финландския гигант Nokia да предлага устройства с операционна система Windows Mobile, съобщава itwire.com, като се позовава на изявление на директора по маркетинг в софтуерната корпорация Джон Старкуедър.Въпреки ориентацията на Nokia към конкурентната система Symbian, от Microsoft виждат перспективи за партньорство с най-големия производител на мобилни телефони в света по линия на Windows Mobile.Според Старкуедър, отношенията между двете компании са силни и Microsoft ще участва с ентусиазъм в съвместни разработки на телефони.Към момента Microsoft държи около 6% от пазара на смартфони със своята операционна система Windows Mobile, докато на Symbian се падат 70%.

Всички смартфони на Nokia работят под управлението на Symbian. Освен това финландската компания е вложила много ресурси в разработката на интерфейса S60.

itwire.com

И SE склониха да правят телефона с Windows Mobile,само Нокиа остана от първите 5 производители на телефони в световен мащаб да няма телефон с Windows Mobile !

Редактирано от bob4o (преглед на промените)

Те започнат ли съвместно производство с Майкрософт, дотам им е 1вото място.

Интересго ще се получи ако има съюз и в следствие производство.....

Едва ли :)

Нокиа наляха маса пари за новия интерфейс на Симбиан . Чичко Бил трябва яко да се изръси за да покрие досега направените инвестиции :P

Мм, силно се съмнявам да има нещо съвместно между Бозата и Нокиа или по-точно не ми се иска да има :wors:

Симбиан се радва на интерес и има защо. А щом и Самсунг в G810 я напъхаха това означава, че има доста хляб в нея. Не вярвам Нокиа просто ей така да я зареже и да се хвърли при Бозата. А да пусне телефони и с двете операционни системи не ми се вярва, но пък може да е добре за печалбите на компанията.

• Автор

По-скоро ще направят Нокия с тъч и Симбиан за да отговорят на търсенето на феновете на WM.Иначе никога не е лошо да има алтернатива.

Nokia притежава 50% от Symbian Ltd , така че не е много вероятно.

Нещо като Mайкрософт да пуснат Xbox с Linux :P

Смея да твърдя че познавам и двете системи доста добре и моят глас е твърдо за WM защо не си сложите на PC-тата Symbian или Linux като Windows е такава боза а съм сигурен че 95 % сте с Windows като не ми харесва нещо просто го заменям с по доброто при първа възможност,a WM дава много по широки възможности от Symbian. За мен Symbian e ефтина орязана алтернатива на WM която за масата е по доброто решение!

Дано им сложат на Nokia WM, щото сега тея телефони са в дъното на всичките ми клацации за телефон.

После като ползвател на WM и Palm, мога да твърдя че Symbian e много изостанала операционна система,

чоято графична среда е на много ниско ниво, и всякакви I/O операции са много бавни.

То и нокия си е бавна, аз от моя скромен HTC S710 ровя по бързо в памета на N95 8Gb по бързо през блутут,

отколкото самата нокия (каде ли е проблема)

• Автор

Зависи от Нокията,аз със сигурност ще отварям всякакви приложения(включително и Скайп) на моята E51 по-бързо от повечето покети.Няма нещо което да направиш на Уиндоус мобайл,а аз да не мога на Symbian 9.2.Ако си сръчен в ръцете едва ли ще изпиташ нужда от WM.По старите телефони са с 200 мегахерца процесор и могат да се сравняват с някой Qtek 9100.Да не говоря че ActiveSync така и все още неможе да се накара да не стартира заедно с ОС защото ползва някакъв системен сървиз.Незнам дали в WM6 може телефона да пусне аларма когато е изключен.Въпрос на нагласа е,аз лично предпочитам Symbian.Повечето почитатели също.

Рядко пиша във форума,но го следя редовно:-) . Изказванията че на Н95 8гб се бачкало бавно са направо смешни. Притежавам(притежавах) 3 телефона тоест повече, но това няма значение.. Става въпрос за ASUS P735,ETEN X500... двата телефона с WM5 единственото предимство им беше приемника за ГПС по всеки друг показател са много по-зле от Нокиата. Тук не става въпрос само за бързодействие ами и натоварване на телефона,при WM като стартирам пет приложения и двата телефона спираха.....Сами си правете изводите,като за ЕТЕН нищо добро не мога да кажа(АСУС държеше в повечето време добре,ако може така да се каже,на ЕТЕН съм стигал до 5 рестарта за час, на АСУС до 5 на ден)..за съжаление щото си беше набутвация от моя страна... На нокиата съм пускал всичко що има в телефона само и само да видя дали ще блокира...е не стана .МНого по-стабилна и по-бърза е системата на Нокиа(SYMBIAN) а и да не говорим относно батериите на тези телефони ,(Нокиата издържа 2 пъти в повече като време...) Нямям WM 6 защото вече не желая такава система..може пък да съм сбъркал,но Нокиата ми дава всичко за момента.. Е няма QWERTY клавиатура,но всяко нещо за сметка на друго

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.