Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За подфорума "Операционни системи"

Featured Replies

Тъй като от скоро съм на Линукс и търся възможно най-много да се "образовам" (щото съм гола вода, същевременно и много запален) и искам да ви питам дали не може да разделите подфорума "Операционни системи" на още подфоруми Windows, Linux и т.н. Така всеки, който търси информация за Линукс ще отиде в съответния подфорум и ще намери каквото му трябва. Пък и така ще е по-подредено все пак, нали? :)

Какво става, бе хора, от един месец съм я пуснал тая тема и никой модератор или администратор не ми е отговорил, дали аджеба ще стане тая работа....

П.С. Само питам, не че искам да обидя някой. :yanim:

• 1 месец по-късно...

Аз съм с двата си плавника и човката ЗА тази идея, защото трябва да има ред. Не искам когато разглеждам форума за операционни системи, да гледам разни теми за бозата.

Брей, WIndows e боза, някой умник го е казал, сега всеки дето я разбира поне малко, я не коментира неща, за дето другите му се смеят на акъла ! Ако си толкова фен отиваш в linux-bg.org, там има форум и си пиши колкото искаш.

Хм... без коментар:

За необосновани непредизвикани нападки и квалификации към член от форума.
Аз съм с двата си плавника и човката ЗА тази идея, защото трябва да има ред. Не искам когато разглеждам форума за операционни системи, да гледам разни теми за бозата.

<{POST_SNAPBACK}>

То щото при Линукс всичко е цъфнало и вързало , ама нейсе няма да задълбавам, че като знам какви сте фанатици линуксджии и го смятате Линукс за пенкилер за всичките информационни проблеми, то съм сигурен, че ще се изпокараме. Аз съм за разделяне на темата за Операционни системи на основните и най-използвани - Windows, Linix, MacOS.

П.П. PenguinX, като не искаш да гледаш теми за MS Windows ходи на Linux-Bg. Там няма теми за Windows. Ааааа, забравих-има. Такива в които се оплюва Microsoft и Windows и се възхвалява Linux в различните му варианти като божество и единственото правилно средство за работа. Мисля, че рекацията ти не е премерена и е в ущърб на тези които ползват Windows, а те, повярвай ми не са малко.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Добре. Чао тогава. Ще ви тежи на съвестта че сте ме изгонили.

<{POST_SNAPBACK}>

Никой не те гони от форума. Ти сам се гониш. Мисля, че във форума проявяваме толерантност към различните мнения. Това важи за всеки един от форума в различна степен. Това, че ти като член на форума на Калдата не проявяваш толерантност към инакомислещите си е твой проблем. Реакцията против теб бе предизвикана от самия теб с изказването си по повод на операционната система Microsoft Windows.

Но след като си решил да напускаш си е твой проблем.

Желаем ти всичко добро и успех.

Абе хора, вие реагирате така сякаш сте официални представители на Microsoft. Голямо важно, че човекът е нарекъл Windows боза. Било обидно - това да не е форум на Microsoft. Изобщо не ви прави чест ...

PenguinX, не бързай да си ходиш - ще намериш съмишленици. :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Никой не те гони. Във форум Операционни системи можеш да пишеш за линукс, уиндоус и каквито си искаш Операционни системи. Отделът не се казва WINDOWS , та да те гоним по този начин. Това, че ти пречат темите за Windows, си е твой проблем.

Редактирано от tao (преглед на промените)

Абе хора, вие реагирате така сякаш сте официални представители на Microsoft. Голямо важно, че човекът е нарекъл Windows боза. Било обидно - това да не е форум на Microsoft. Изобщо не ви прави чест ...

PenguinX, не бързай да си ходиш - ще намериш съмишленици.  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Никой не го е гонил за това, че е нарекъл Windows боза. Ако аз нарека в някоя тема Линукс боклук и скапано творение на хиляди болни мозъци или други подобни от този род, то съм сигурен, че за кратко време ще имам поне 5 минусчета в репутацията си. Знам го от опит в linux-bg.org в теми, по които казах аргументирано защо ще продължи да се ползва Windows на определени места. Изядоха ме с парцалите. Бях изкаран агент провокатор и агент на Майкрософт. И май не четеш внимателно - виж, че съм съгласен да има такова разделение. Не крия мнението си, че потребителите на Windows сме много по-толерантни към потребителите на Linux, отколкото те към нас. И това мнение все повече се затвържадава.

П.П. Да сте забелязали някой потребител на Windows да е нарекъл Linux с обидна квалификация. Не съм видял такова нещо. Но Linux маниаците това им е първата работа - боза, боклук, скапан и др. А не така.

• Автор
То щото при Линукс всичко е цъфнало и вързало , ама нейсе няма да задълбавам, че като знам какви сте фанатици линуксджии...

<{POST_SNAPBACK}>

Сега, целта на тази тема беше просто, да помоля администраторите/модераторите да разделят подфорума, а не да разпалвам излишни конфликти, но нека да запазим уважението към другите и да няма коментари като горните. Всеки има право на собствен избор и трябва да уважава мнението и решенията на другите. Аз не наричам никой фанатик, за това, че не използва тази ОС като мен.

толерантност към инакомислещите

Не я оспорвам, просто предлагам нещо, потвърждаващо я.

nickfox, ако обичаш стига с това твоето "май не четеш внимателно". Чета много внимателно; в случая поста ми е относно отношението към член на форума, а не конкретно към темата.

Сега, целта на тази тема беше просто, да помоля администраторите/модераторите да разделят подфорума, а не да разпалвам излишни конфликти, но нека да запазим уважението към другите и да няма коментари като горните. Всеки има право на собствен избор и трябва да уважава мнението и решенията на другите. Аз не наричам никой фанатик, за това, че не използва тази ОС като мен.

Не я оспорвам, просто предлагам нещо, потвърждаващо я.

<{POST_SNAPBACK}>

Интересен е подписа ти. Не знaех, че съм болен от Windows. Досега не знаех, че това да ползваш Windows е болестно състояние. Подписа ти потвържадава думите ми за отношението на Линукс маниаците към Windows

Съгласен съм с това, че няма смисъл да се разпалва спор. Затова съм казал, че не съм против разделението след като почитателите на Линукс го желаете. Ние не ги делим операционните системи. Та затова всичко си е на едно място. Но щом искате да се делите - делете се.

nickfox, ако обичаш стига с това твоето "май не четеш внимателно". Чета много внимателно; в случая поста ми е относно отношението към член на форума, а не конкретно към темата.

<{POST_SNAPBACK}>

Съжелявам за това, че е малко като спам ама знам за какво говоря и защо призовавам да се чете внимателно. Отнася се и за член на форума, а не само за темата. Да си видял някой някъде да му казва - "Айде къш от тук".

• Автор

Всеки да си запази мнението за себе си, питам дали подфорума ще бъде разделен или не? :angry:

Относно въпроса според мен няма значение как е разделен подфорумът,дали е "Операционни системи" или "Windows" и "Linux" няма значение.И сега е достатъчно прегледно и всеки може да намери каквото иска.

Редактирано от randb (преглед на промените)

• Администратор

Ако продължавате така, ще се наложи да почистя темата. Още един пост за това, коя операционна система е "боза" и коя "творение на хиляди болни мозъци" ще бъде считано за offtopic и незабавно изтрито.

Доколкото за това дали ще бъдат разделени...ами май не е много удачно. Причината е, че ще има доста малко теми за Linux (за MacOS пък никакви). Досега (вече повече от 2 години) успешно сме помагали на хората попитали за Линукс даже и в този формат на форума. Едно евентуално разделяне означава местене на стотици теми от основния форум в подфорумите.

• Автор

Сори, никой не съм искал да обидя, zazzko, мерси за отговора :angry:

Прав си zazzko. И в този си вид форума е помагал на потребителите на различни ОС и софтуер. За мен е без значение дали темите ще са разделени, но ако пък толкова се настоява също не ми пречи. Не съм казал обидни квалификации по адрес на която и да система, а само казах, че ако кажа цитираните от мен и след това от теб думи и репутацията ми автоматично ще замине към точката на замръзване.

Нека всеки си ползва каквото си иска. То си е негов личен избор. Но не мога да съм безучастен, когато едва ли не те изкарват некадърник и балък, че ползваш Windows. Нима един подпис в който се казва "Ако сте хванали болестта Windows" и така нататък не звучи малко обидно към тези които ползват тази ОС и малко или много са специалисти и го разбират. И сега какво - аз трябва да се чувствам едва ли не прокажен, че съм хванал болестта Windows. Съжелявам, ама не е приятно да ти кажа.

Ние сме в този форум за да си помагаме и да споделяме. Кой с каквото може. Едни сега са начинаещи и им помагаме, след това ще се науат и ще помагат на другите. Никой не се родил научен.

• Автор
...когато едва ли не те изкарват некадърник и балък, че ползваш Windows. Нима един подпис в който се казва "Ако сте хванали болестта Windows" и така нататък не звучи малко обидно към тези които ползват тази ОС и малко или много са специалисти и го разбират. И сега какво - аз трябва да се чувствам едва ли не прокажен, че съм хванал болестта Windows.

<{POST_SNAPBACK}>

Никого не съм искал да обидя чрез подписа си, като в знак на това го промених, в по-компромисен вариант.

• Администратор
Ние сме в този форум за да си помагаме и да споделяме. Кой с каквото може. Едни сега са начинаещи и им помагаме, след това ще се науат и ще помагат на другите. Никой не се родил научен.

Да затова са форумите. Ако наистина има такъв интерес, коя операционна система е по-добра (или по-лоша в зависимост от гледната точка) може да се пусне тема. От опит обаче знам, че ще има доста сърдити или обидени даже и при обосновани мнения.

Аз лично си ползвам и двете, но и никога не съм крил и пристрастията си.

Мога ли да смятам темата за разделянето за приключена?

Поне за мен е приключена. Кой от каквото разбира ще помага. Досега това не е било пречка. А има ЛС, възможност за контакт по ICQ. С една дума методи за комуникация колкото иска човек.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.