Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с internet connection sharing

Featured Replies

Здравеите. Имам 2 машини на едната 2лан карти. Всичко си беше наред до преди да си преинсталирам windows-а и 2те pc-та си имаха internet. Сега като ги configure по същия начин както преди [pc1 Ip: 192.168.0.1 subnet: 255.255.255.0 ; pc2 ip: 192.168.0.2 subnet: 255.255.255.0 gateway:192.168.0.1] и като дам на Allow other network users to connect through this computer's Internet connection ми изписва следното: An error occurred while Internet Connection Sharing was being enabled. Internet Connection Sharing cannot be enabled. A LAN connection is already configured with the ip addres that is required for automatic Ip addressing. Като пробвам с друго ip 10.10.10.1 примерно ми изписва:

An error occurred while Internet Connection Sharing was being enabled. Internet Connection Sharing (ICS) cannot enabled due to an IP address conflict on the network. ICS requires the host be configured to use 192.168.0.1. Please ensure that no other client on the network is configured to use 192.168.0.1.

от каде идва проблема и как да си го оправя ?

10х :angry:

ICS се включва на компютъра с 2-те лан карти и по-скоро се задава на тази в която ти влиза кабела на доставчика!

Здравеите. Имам 2 машини на едната 2лан карти. Всичко си беше наред до преди да си преинсталирам windows-а и 2те pc-та си имаха internet. Сега като ги configure по същия начин както преди [pc1 Ip: 192.168.0.1 subnet: 255.255.255.0 ; pc2 ip: 192.168.0.2 subnet: 255.255.255.0 gateway:192.168.0.1] и като дам на Allow other network users to connect through this computer's Internet connection ми изписва следното: An error occurred while Internet Connection Sharing was being enabled. Internet Connection Sharing cannot be enabled. A LAN connection is already configured with the ip addres that is required for automatic Ip addressing. Като пробвам с друго ip 10.10.10.1 примерно ми изписва:

An error occurred while Internet Connection Sharing was being enabled. Internet Connection Sharing (ICS) cannot enabled due to an IP address conflict on the network. ICS requires the host be configured to use 192.168.0.1. Please ensure that no other client on the network is configured to use 192.168.0.1.

от каде идва проблема и как да си го оправя ?

10х :rolleyes:

Отговорът е в последните изречения, не могат да се рутират адреси от групата 10.xx..xxx.xxx за интернет. С подобни адреси може да има само мрежа, без интернет. Адреси е добре да са статични и за двете машинки като адресите им са съответно:

192.168.0.1 за първата (интернет сървъра)

192.168.0.2 за втората с gateway:192.168.0.1

маската е една и съща, тя и не може да е друга в случая де :wors: : 255.255.255.0

Ако проблема продължи, смени им групите, например като:

192.168.1.1 за първата (интернет сървъра)

192.168.1.2 за втората с gateway:192.168.1.1 и трябва да тръгне :wors:

ако все още не е решен проблема -

има доста писано в нета по темата

ще назова първата машина с вход от доставчик и с двете манки РС1

втората ще е в локалната мрежа и ще взема нет от първата - РС2

РС1 - връзката на лан 1 с вход от доставчик адрес 192.168.1.2 ( ако е доставчик бтк - модема е конфигуриран 192.168.1.1)

маска 255.255.255.0

днс 192.168.1.1

Allow other network users to connect through this computer's - чекнато

РС1 лан 2

адрес 192.168.2.1 маска 255.255.255.0

(вместо 2 може да е и друго число но да не е 1)

РС2 адрес 192.168.2.2 маска 255.255.255.0

днс 192.168.1.1

просто раздели двете мрежи с адресирането

• Автор

Pit би ли ми обеснил как да направя тази магия?

kmvasilev грешиш преди да си го преинсталирам ми беше с 10.10.10.1/10.10.10.2 ползвах и ftp и интернет си имаше :)

Pit би ли ми обеснил как да направя тази магия?

kmvasilev грешиш преди да си го преинсталирам ми беше с 10.10.10.1/10.10.10.2 ползвах и ftp и интернет си имаше :speak:

От първия ти пост (поне по начина по който си описал проблема) ми се стори, че ти се опитваш да дадеш ICS на ЛАН картата, която ще ти е bridge м/у компютрите, а трябва да се даде на картата, която приема интернета от доставчика.

Allow other network users to connect through this computer's Internet connection ми изписва следното: An error occurred while Internet Connection Sharing was being enabled. Internet Connection Sharing cannot be enabled. A LAN connection is already configured with the ip addres that is required for automatic Ip addressing. Като пробвам с друго ip 10.10.10.1 примерно ми изписва:

Ако доствачика ти използва DHCP и ти не правиш никакви настройки, то можеш да провериш поне с какъв адрес излизаш "навън".

Иначе всичко останало е стандартно:

1-ва лан - настройки дадени от доставчика или получени чрез DHCP -> разрешаваш ICS

2-ра лан - настройки 192.168.0.1 , маска 255.255.255.0, gateway и dns - празно

3-та лан (на 2-я комп.) ip: 192.168.0.2, маска 255.255.255.0, gateway - 192.168.0.1, DNS - или 192.168.0.1 или DNS-a на доставчика!

Редактирано от pit (преглед на промените)

• Автор

да използва DHCP

1-ва лан - настройки дадени от доставчика или получени чрез DHCP -> разрешаваш ICS

дам почти всичко ми е янсо оО, но как да разреша ICS и к'во трябва да е тва ? Оо

• 10 месеца по-късно...

Компютъра ми не чете латинеца :lol6:

здравейте. доставчикът ми е на ПППоЕ протокол. опитах всички начини да шерна интернета от десктоп ПЦ на ноутбук но не се получава.ако можете да ми напишете подробно какво тряя да правя 6те сам ви ного благодарен.мерси предварително

При повечето връзки от този тип, доставчиците ползват ттл ограничение , дори и да настроиш всичко правилно , няма да тръгне интернета , без да се обадиш на доставчика.

Успех cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.