Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честота на памет

Featured Replies

Здравейте, наскоро си купих компютър, с ясното заявление пред "продавачите" му, че не разбирам много от хардуер. Поръчах си

MB: Asrock NF5 Alive

CPU: Athlon 5000+

VGA: EAX 1550 512

RAM: 2x1 gb PQI DDR2 - 800 Мhz

и т.н. ...

Пускам снощи Еверест, тестовете за паметта и ми излиза Dual DDR2 - 522

Влизам в BIOS и ми изписва това:

Total memory : 2048 MB

Dual - Channel Memory Mode

DDRII 1 : 1024 MB/266 Mhz (DDRII 533)

DDRII 2 : 1024 MB/266 Mhz (DDRII 533)

Програмката CPU-Z ми дава : DRAM Frequency - 261,2 Mhz

Понеже аз все още не си разбирам от тези неща, но това нормално ли е при условие че съм си поръчал DDR2-800Mhz, а ми изписва тези честоти (533), или "доброжелателните дилъри", са ми спестили някой Mhz "подведени" от факта че не съм в час с това

Благодаря и дано да не съм прав защото ще им излезе на носа :speak:

Редактирано от sevdo2000 (преглед на промените)

Ами приятел така като ти гледам конфигурацията , с тази видео карта не си за никъде остави че е с 512 MB рам сигорно си усетил как по новите игри не ти вървят като хората , за рам паметта PQI са евтини памети въпреки това вършат добра работа , ако нямаш намерение да клокваш . Има 2 вариянта паметта да ти работи на 533 , единия е просто да са те метнали и да са ти продали бавна памет , другия вариянт е през BIOS да са задали по ниска честота на паметта , не съм запознат с дъното ти и немога да ти кажа точно от къде да си оправиш проблема и да дигнеш на 400 Mhz , нека някой друг който е работил с подобно дъно да ти каже , не се притеснявай , проблема ще се реши , а тея ако случайно са те метнали готви се да ходиш да се разправяш с тях понеже с тая памет си е чиста гавра с оглед останалите ти чаркове , предполагам са ти боднали и някое скапано захранване понеже на този етап машинката ти няма нужда от хубаво захранване поради слабата видео карта . Ако никой не ти отговри направо взимай щайгата и отивай в фирмата от която си взел пц-то да ти го оправят , да имат късмета да са те излагали ...

Редактирано от ToYourAss (преглед на промените)

• Автор

Абе тука се пробвах да прикача рарнат репорта от CPU-Z ... , значи захранването изрично им казах да е 350W Fortron, без значение кутията, те са си направили оглушка, и ми дали кутия FOXCONN 3GTLA-001/420W PFC , като ми обясниха че всички били със захранване FORTRON, хм проверих еми тия модели точно нямат, освен това е за $45 (без ДДС), със 420 W захранване ... засега ще кара така пък малко по натам ще го сменям. Паметта може да си е тая гледам че има някакъв клок - този е 4.0 и е на тая честота, ако се качи на 5 - би трябвало да стане. Но наистина съм им го набрал още като ме метнаха за захранването... За картата няма да коментирам - те ми я препоръчаха (явно си имат складови залежи :speak: ), и без това по назад тук във форума .. бях писал имах и проблеми с препоръчаното ми от тях дъно беше АСУС с СЛИ (което никога няма да ползвам), аз игри не играя ама въобще :speak:, за друго се ползва компа но все пак ако са ме метнали с паметта не е приятно

Ами аз ако бях на твое място бих отишъл в фирмата , нямаше да им остана длъжен . Няма фортрон 420 ватов , има 300-350-400 и т.н през 50 вата , след като не играеш игри и това ти стига , ама все пак е неприятно да те лъжат , така че от тук нататък ще знаеш преди покупка на хардуер да се допитваш до съфорумците , те небиха те излагали . При положение че не играеш игри за какво са ти сложили този 5000 + и 3800 + щеше да ти е идеален , ама карай поне ще има смисъл да ъпгрейдваш . Айде със здраве

• Автор

А не не, трябва си ми ... даже не ми стига :speak:, използвам го за AutoCAD Аrhitecture 2008, със "зверски" изисквания, стария ми комп (на 3 години издъхваше), в интерес на истината картата наистина му е слаба, но съвпада със системните изисквания, а и като се намалят на минимум качествата на обекта (не че ми трябва) бива. Като му пусна един мощен рендер и ходя да пия кафе като се върна .. още подскача квадратчето ...

AutoCAD Architecture 2008 -system requirments:

* Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon™ processor, 3 GHz or greater

* Microsoft® Windows® XP (SP2 or later) or 32-bit versions of Vista™ operating system

* 3 GB RAM

* 3.1 GB free disk space

* 1280x1024 monitor and display adapter capable of 32-bit color

* 128 MB or greater, OpenGL®-capable workstation-class graphics card

* MS Mouse—compliant pointing device

* Microsoft Internet Explorer 6.0 (SP1 or later)

• Автор

Оправих се вдигнах множителя и всичко е ОК .. трийте

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.