Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с аудио картата или съраунда?

Featured Replies

Здравейте. Голяма галимация! Имам Криейтив Инспайър Т7900 7.1, закачила съм го на вграден Риълтек 5.1. Повече от 6 месеца всичко беше перфектно, никакви проблеми, страхотен звук. Докато преди седмица слушайки песен баса просто спря. Всички колонки работят, само баса го няма. Занесох го за поправака в магазина, в който го купих, и след седмица ми се обадиха, че не е ходил на поправка-нищо му нямало. Посъветваха ме да си преинсталирам драйверите на картата. Прибирам се, пробвам, не мога да преинсталирам. Microsoft Bus Driver is not loaded. Пробвам го на компа на моя приятел, всичко шест, баса работи. Пускам го отново на моя комп - работи. И след известно време пак спря. Теглих нови версии на драйвера на Риълтека, нищо, даже звука ми започна да насича. Преинсталирах целия Уиндоус. Нищо. Пак същото - звука насича, баса го няма. Пробвах го отново на компютъра на приятеля ми и този път и там не тръгна. Направо съм разбита. Ако има проблем при мен, защо не тръгва на другия комп? Нямам представа какво става. Някакви идеи? angry.gif

Щом веднъж тръгва, веднъж не и при теб и на другият компютър, много вероятно е да е от кабела, който подава звук на баса. пробвай до като върви някоя песен да размениш кабелите.

• Автор
Щом веднъж тръгва, веднъж не и при теб и на другият компютър, много вероятно е да е от кабела, който подава звук на баса. пробвай до като върви някоя песен да размениш кабелите.

Това го пробвах. Но нямаше промяна. И каква е причината звука ми да насича, прескача като диск, но никога та едни и същи места ohmy.gif

Предполагам слушаш музика записана на хард-диска, а не от CD/DVD R/ROM-а.

Това с прескачането няма как да е от кулоните.

Преди време като имах по слаб компютър, се случваше така да ми прескача, или насича звука когато се натовари много процесора.

Виж какви кодеци имаш инсталирани – възможно е ако са няколко пакета да има конфликти.

Също пробвай да видиш при слушане с друг плеър дали пак ще прескача.

Провери на колко % е натоварен процесора, както и пробвай да преинсталираш драйвера на звуковата карта.

1-отиваш в контролен панел\добавяне, премахване на програми и премахваш драйвера.

2-рестартираш.

3-пускаш CCleaner да почисти регистрите.

4-инсталираш драйвера за звука от диска на дъното, или по-нов, от страницата на производителя.

Относно прекъсването на баса, щом е сигурно на 100%, че кабела не прекъсва и щом прави така и на твоят и на компютъра на приятеля ти, значи има някакъв проблем в самата кулона.

• Автор
Предполагам слушаш музика записана на хард-диска, а не от CD/DVD R/ROM-а.

Това с прескачането няма как да е от кулоните.

Преди време като имах по слаб компютър, се случваше така да ми прескача, или насича звука когато се натовари много процесора.

Виж какви кодеци имаш инсталирани – възможно е ако са няколко пакета да има конфликти.

Също пробвай да видиш при слушане с друг плеър дали пак ще прескача.

Провери на колко % е натоварен процесора, както и пробвай да преинсталираш драйвера на звуковата карта.

1-отиваш в контролен панел\добавяне, премахване на програми и премахваш драйвера.

2-рестартираш.

3-пускаш CCleaner да почисти регистрите.

4-инсталираш драйвера за звука от диска на дъното, или по-нов, от страницата на производителя.

Относно прекъсването на баса, щом е сигурно на 100%, че кабела не прекъсва и щом прави така и на твоят и на компютъра на приятеля ти, значи има някакъв проблем в самата кулона.

Здрасти. Както написах по-горе, имам чисто нов, вчера преинсталиран Уиндоус. Процесора ми изобщо не се натоварва, нито рама. Компа ми не е слаб. Също, проблема не е и в кодеците, инсталирани са само драйверите на саунд-картата, и КЛайт 3.4.5 версията. Нито съм махала, и слагала разни неврсии, че нещо да се сбози, нито съм ровила в драйвърите, нищо. Така че... ами проблема си остава. И е все така мистичен.

Това, че ти е прясно инсталиран Windows, не значи, че не може проблема да е от него.

Не казваш дали си пробвала да преинсталираш драйвера за звука.

Просто проблема, или е от някой процес, който товари много на моменти, или е от драйвера, или нещо с кодеците.

Няма от какво друго да е.

Обикновено ако е хардуерно нещо свързано с звуковата карта, или ще има звук, или въобще няма да има.

Що до баса, щом кабелите са проверени, според мен го носи на сервиз и им обясни, че на моменти работи на моменти спира и да си го оправят.

• Автор
Това, че ти е прясно инсталиран Windows, не значи, че не може проблема да е от него.

Не казваш дали си пробвала да преинсталираш драйвера за звука.

Просто проблема, или е от някой процес, който товари много на моменти, или е от драйвера, или нещо с кодеците.

Няма от какво друго да е.

Обикновено ако е хардуерно нещо свързано с звуковата карта, или ще има звук, или въобще няма да има.

Що до баса, щом кабелите са проверени, според мен го носи на сервиз и им обясни, че на моменти работи на моменти спира и да си го оправят.

Определено има нещо скапано и в драйверите, и в кодеците. Прегледах някои филми, оказа се че освен звука, и картината насича. Слагах по-стари кодеци, с които преди всичко ми работеше без проблем, но стана по-лошо. Пълна отврат. Преинсталирах драйвера на звука, но отново нищо. И пак пробвах буфера на компютъра на приятеля ми. Не работи. Ще нося баса отново на ремонт, макар, че вече ми го върнаха, защото казаха, че всичко му е ок.

Мерси все пак.

защо просто не занесеш дъното на серзив предполагам е гаранционно ? Или в същoти време си вземи една звукова карта C-Media 8768 дори е 7.1 за 25 лв. или това http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=822 няма да имаш никакви проблеми и ще си спестиш доста нерви и разкарване по магазините !!!

Редактирано от LeGaL^CriMeR (преглед на промените)

LeGaL^CriMeR едва ли проблема с насичането на звука е от дънната платка. Това се е появило след като е пре-инсталирала Windows, като са я заблудили от сервиза, че проблема не е от буфера.

Moirane щом не се оправя с пре-инсталация на драйвера и не е ясно от къде другаде е проблема, последно което ми идва на ум е нова инсталация на windows с формат на дяла. Само, че си намери друг Windows ако този който сега е инсталиран не е проверен, че работи добре. След новата инсталация сложи драйверите от диска на дъното, включително и тези за чипсета.

• Автор
LeGaL^CriMeR едва ли проблема с насичането на звука е от дънната платка. Това се е появило след като е пре-инсталирала Windows, като са я заблудили от сервиза, че проблема не е от буфера.

Moirane щом не се оправя с пре-инсталация на драйвера и не е ясно от къде другаде е проблема, последно което ми идва на ум е нова инсталация на windows с формат на дяла. Само, че си намери друг Windows ако този който сега е инсталиран не е проверен, че работи добре. След новата инсталация сложи драйверите от диска на дъното, включително и тези за чипсета.

Днес ще ходя да се разправям с тези от магазина за буфера. И ако нищо не стане, отново ще преинсталирам, с формат на С-то, както винаги разбира се. А моя Уиндоус е легален, и е проверен. Супер си работи. Проблемът е че когато си купих компа, всичко си беше вече инсталирано, и аудиото, и дъното, и видеото, и нямаше диск. Затова сега тегля от нета разните драйвери, и не мога да разбера какви са тия проблеми.

Редактирано от moirane (преглед на промените)

оффф никаде несъм казал че е от дъното просто да си купи друга звукова и се решава проблема или да сменат дъното защото явно е от него нали на друго ямсто буфера свири какво толкова или да преобва с друга звукова карта или да сменят дъното

• Автор
оффф никаде несъм казал че е от дъното просто да си купи друга звукова и се решава проблема или да сменат дъното защото явно е от него нали на друго ямсто буфера свири какво толкова или да преобва с друга звукова карта или да сменят дъното

Ехееее, да сменям звуковата карта, че чак и дъното... Направо да си сменям компа sad.gif Стига де. Проблема не може да е чак толкова сериозен, при положение, че всички колонки се чуват, без баса. Ако беше от звуковата карта, щеше да работи на компа на приятеля ми. Пича от магазина също беше доста изненадан, утре ще го нося да го тестват, ако буфера е наред, щял да ми сложи Си-медиа, да изключи картата на дъното, и проблема щял да се оправи. Ще я видим тая.

Редактирано от moirane (преглед на промените)

Като се оправи всичко, сподели как е станало и от какво е.

LeGaL^CriMeR не четеш внимателно и твоите си постове даже.

Редактирано от bagera82 (преглед на промените)

• Автор

Ами след сума ти пари за таксита и убеждаване, най-накрая се разбра, че буфера наистина е повреден, и проблема не е бил в моя телевизор. Пратиха го на сервиз, и те това е. Пичовете обаче не можаха да ми обяснят защо звука ми насича, прескача си като стара плоча. Карай, щом поне единия проблем се реши, все е нещо.

Мерси на всички ви за помощта и идеите.

• Автор
насичането вече е от пц ;)

Ама какво от ПС-то, от кодеци ли или друго? Сефте се появи, при преинсталацията на Уиндоуса.

а от CD-та насича ли или само от харда

И от двете. Даже когато гледам филми, и картината насича. Проблемът е, че какъвто и кодек да слагам, става още по-зле.

• Автор
защо не прейнсталираш или да видиш в dеvice manager дали си инсталирала всички драйвери

Сори, че не писах, бях болна. Честно казано не ми се преинсталира отново, тъкмо си натъкмих всички програмки. Уф! :angry: Проверих в Device manager и видях, че в секцията Other Devices има въпросителни на Multimedia Video Controler и PCI Simple Communications Controler. От тях ли е проблема със звука и картината. Какво да правя?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.