Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

трябва ми help за клок

Featured Replies

Имам едно остаряло пц което искам малко да позасиля ... някой ако може да помогне с клока на процесора ще съм много благодарен . Мисля да клокна и видеото ...Евереста показва че температурата на процесора е 69-71 градуса , това ми се струва много . А за картата бихте ли ми казали колко са допустимите стойности на температурата ?

GA-8I848E

Celeron 2400 Mhz s.478

80 GB Maxtor Ultra 133 / 2 MB cash

2х512 MB RAM DDR400 (No name)

Radeon 9550 256 MB / 128 bit Sapphire

Intel Celeron, 2433 MHz (24 x 101) s.478

Gigabyte GA-8I848E(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

Това 69-71 градуса в idle ли е?Щото ако е така е мнооого.Ако не е в idle пак си е много де.С клок температурите ще скочат до 75-80 градуса,което не е особено препоръчително.Относно самият клок прочети внимателно двете важни теми за клок на АМД и клок на интел(в първата е обяснено и как се клоква видеокарта)и оттам нататъка си ти.Не знам това дъно какви опции за клок има,но едва ли ще постигнеш кои знае какви резултати.Гледай да не забравиш да заключиш AGP шината...да не замине видеокартата.

ПП.Опциите за клок при Gigabyte се отключват с Ctrl+F1. :)

• Автор

Въпроса ми е малко по комплексен , знам как се клоква , по скоро искам да знам възможностите на това дъно и този процесор , в какви рамки може да се клокне , с множител ли се клоква или се набляга на FSB-то , все пак незнам този чипсет на дъното на какъв клок държи също ако ще дигам FSB ясно че трябва да сваля херците на рам паметта примерно на от 200 на 166 , AGP-то ясно че се заключва , с няколко думи знам метода на клок , по скоро не искам да прецакам нещо и затова питам от къде да започна ( не съм от смелите клокъри искам да премеря риска )Компютърчето работи вече 4-та година безпроблемно като последните 2 се ползва главно за филми и интернет , не е клокван досега .

Тази температура от Евереста беше в НЕнатоварен режим , в смисъл доста програмки си бяха пуснати , ама не съм го натоварвал с някакви игри или праймове и си бацаше така поне 4-5 часа преди да проверя температурата.

Друго което ми прави впечатлението е променливия волтаж на процесора варира в Евереста м/у 1.47 и 1.54 възможно ли е от това да вдига температурата толкова ? Явно е поставен на Аuto , някое знае ли колко е нормалния волтаж на този процесор да му го задам ръчно .

Редактирано от ToYourAss (преглед на промените)

Тази температура от Евереста беше в НЕнатоварен режим , в смисъл доста програмки си бяха пуснати , ама не съм го натоварвал с някакви игри или праймове и си бацаше така поне 4-5 часа преди да проверя температурата.

За ненатоварен режим дори и с обичааините програми(предполагам Firefox/Internet Explorer,Skype,ICQ и т.н.) това е доооста висока температура.Пробваи да му пуснеш един Ортос за половин,един час и пиши какви температури е развил.Също така има ли добър виздушен поток в кутията.Има ли вентилатори по нея.Постараи се да направиш въздушен поток за да се смъкнат температурите.

Другото,което е....Мнжителя на процесора обикновено само може да се сваля...затова ядигаш FSB и евентуално намаляш множителя така че да "запали"(пример:процесора ти работи на 2Ghz с множител 10,искаш да го клокнеш на 3....пробваш първо на 300*10...ако не стане пробваш 333*9 и т.н.Ако не става дигаш волтажа с една стъпка).Идеята е,че като искаш да дигнеш повече ФСБ-то трябва да свалиш множителя за да тръгне.Щото едва ли ще запали на 350*10,докато на 350*8 е доста по-вероятно. :) .Също така чрез ФСБ-то може по-лесно да си нагласиш РАМ-та на каква честота да работи(аок имаш малък избор от множители).А РАМ-та също може да и дигаш Mhz-те.Само ако не тръгне,тогава сваляш.Демек от 200 може да дигнеш до към 250,а ако не тръгне тогава сваляш например до 233 в зависимост от FSB-то.

Друго което ми прави впечатлението е променливия волтаж на процесора варира в Евереста м/у 1.47 и 1.54 възможно ли е от това да вдига температурата толкова ?

Това за което говориш се нарича vDrop на дъното и става при натоварване(намалява напрежението към процесора).При всяко дъно го има и е нещо като бъг.Затова ако ти забива при натоварване трябва да дигнеш още малко напрежението на процесора. cool.gif

Това за което говориш се нарича vDrop на дъното и става при натоварване(намалява напрежението към процесора).При всяко дъно го има и е нещо като бъг.Затова ако ти забива при натоварване трябва да дигнеш още малко напрежението на процесора. cool.gif

Тава не е vdrop. vdrop e разликата между това, което задаваш в БИОС и това, което се подава в действителност. vdoop е разликата между напрежението в idle и при натоварване. При добрите дъна vdroop няма. vdrop имат всички дъна, но някои имат доста по-малко то други. Описаният по-горе проблем не е нито vdrop, нито vdroop. Това е просто кофти дъно (а може и захранването да е проблема, не съм сигурен) ...

vdrop имат всички дъна, но някои имат доста по-малко то други.

Е да,но все пак има нали.А за този vDoop не бях чувал и затова си мислех,че се казва пак vDrop :) .Все пак човек се учи докато е жив.

• Автор

Ще го мятам утре . FSB-то е 101 Мхз мисля 4е 30 херца няма да му се опрът въпроса е рамта дали 6те издърjи на 460 DDR ако ли не , я свалям на 166 . При 24 х 30 имам около 700 мхз клок което си е доста добре , 6те пробвам това с ортоса , благодаря ви .

Sorry за цифрите FlexType-то 4есто се прецаква а не искам да рестартирам пц-то ... тоя проблем винаги се появява след като съм оставил пц-то на Stand By .

Тези дъна са супер бъгнати, на старото ми PC е подобно дъното GA-8IPE100 Rev.4 Показват много висока температура за процесора а всъщност загряват 30 градуса във стая кадето е 23 градуса горе доло, Не показва вярдно 100% отвори компа пипни радиятора ако те опари много начи е много топло ако е студено клоквай без проблем :)

Sorry за цифрите FlexType-то 4есто се прецаква а не искам да рестартирам пц-то ... тоя проблем винаги се появява след като съм оставил пц-то на Stand By .

:)

:wors: Ползвай това ;) .Аз съм с него и нямам никакви проблеми.Докато преди с Flex Type-a само проблеми Flex Type... :beat: Сори за офтопика ама винаги като видя някои които има проблеми с въпросната програма няма как да не му споделя решението на проблема.

;)

70 градуса не толкова много ... На тоя Celeron и на 80 нищо няма да му стане, въпреки че не е препоръчително да стига до там ...

Eggs.jpg

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Абе пичове не ви изчетох писанията ама видех че говорите за едни сериозни 70 градуса... еми аз като рационалист бих ви предложил да зарежете простотиите като охлаждането и оверклока... вместо тва си метнете две яйца на процесора да се опрърлят,хапнете па после му мислете ... cool.gif

Брато,зарежи двете яйца и иди да се гръмнеш.И го изпълни на бис.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.