Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместимост на RAM

Featured Replies

Здравейте !

Въпроса е следния - имам 128 мб РАМ на 100 Мхц. Може ли да сложа на другия 256 мб на по-висока честота ???

Паметта е SDRAM. Чипсета Интел810. Честотата на шината е 66-100 Мхц.

Здравейте !

Въпроса е следния - имам 128 мб РАМ на 100 Мхц. Може ли да сложа на другия 256 мб на по-висока честота ???

Паметта е SDRAM. Чипсета Интел810. Честотата на шината е 66-100 Мхц.

Мо cool.gif жеш, но няй вероятно ште стане проблем.

Дори и да се сработят, ще работят със скороста на по-бавната.

• Автор
Мо cool.gif жеш, но няй вероятно ште стане проблем.

Значи ако взема 256 МБ трябва да е на същата честота като 128 МБ - 100 Мхц ? Добре, ами с настройките на БИОС не може ли да стане да са с различна честота ?

Значи ако взема 256 МБ трябва да е на същата честота като 128 МБ - 100 Мхц ? Добре, ами с настройките на БИОС не може ли да стане да са с различна честота ?

Не може, за съжаление :)

а ще имали проблем ако си сложа рам със същата честота но друга марка ?

не

Преди няколко години с тази SDRAM при мен имаше проблеми с различните марки!

Преди няколко години с тази SDRAM при мен имаше проблеми с различните марки!

моята рам е 512 мб 667Мхз ДДР2 PQI

моята рам е 512 мб 667Мхз ДДР2 PQI

аз съм с 3x1Гб ДДР2 800Мхз PQI,1x1Гб ДДР2 800Мхз Nanya Technology!рамта ми работи в двуканален режим на 800Мхз,така че мисля,че няма да има проблем да са от различни марки!важното е да са еднакви като характеристики!

Добра вечер, майстори!

аз съм с семпрон 3000+,

РАМ-а ми е 1024мгб (DDR2-667, DDR2 SDRAM)- Това ми показва Евереста...сега имам три въпроса и се надявам да ми помогнете

Първия е : абе рамта ми сега ДДР ли е или СДрам защо ми изписва и двата вида...!?

Втория е :каква е марката на рамта и от къде мога да я разбера, нещо програмка ако има?!

Третия е: сега трябва да си взема примерно рам тя трябва да е на сащите мегахерци за да има съвместимост и на същата марка ли ?!

Дъното ми е m61sme-s2 на Gigabyte, чипсета е Nvidia Nforce 6100-405, AMd Hammer!

какво да правя и аз незнам...

някоой ако може да ми разясни тука или на скайп: birlirdir

Добра вечер, майстори!

аз съм с семпрон 3000+,

РАМ-а ми е 1024мгб (DDR2-667, DDR2 SDRAM)- Това ми показва Евереста...сега имам три въпроса и се надявам да ми помогнете

Първия е : абе рамта ми сега ДДР ли е или СДрам защо ми изписва и двата вида...!?

Втория е :каква е марката на рамта и от къде мога да я разбера, нещо програмка ако има?!

Третия е: сега трябва да си взема примерно рам тя трябва да е на сащите мегахерци за да има съвместимост и на същата марка ли ?!

Дъното ми е m61sme-s2 на Gigabyte, чипсета е Nvidia Nforce 6100-405, AMd Hammer!

какво да правя и аз незнам...

някоой ако може да ми разясни тука или на скайп: birlirdir

1.паметта ти е ДДР2 СДРАМ(дабъл дата...другите не се сещам,за което се извинявам)!

2.Еверест->Дънна платка->SPD(показва свойства на модулите памет-име,сериен номер,размер,тип на модула,тип на паметта,скорост на паметта,ширина на модула,напрежение,честота на опресняване,латентност-абе всичко,което те интересува за рамта)!

3.от собствен опит знам(а и не само),че за да работи адекватно(предполагам искаш двуканален режим)е необходимо на слотовете с еднакъв цвят да имаш еднакви като честота и тип памет плочки(в противен случай имайки ДДР2 667,ако сложиш ДДР2 800,рамта ще работи на честотата на по-слабата плочка-667МХз)!

пример:аз съм с 3x1Gb ДДР2 СДРАМ PQI 800МХз,1x1Gb ДДР2 СДРАМ Nanya Technology 800МХз,т.е. еднаква честота и тип памет,различен производител!

дано съм бил полезен! :shake_puter:

• Автор

А някой знае ли как са цените на SDRAM 256 MB PC100 на 100 Mhz във София ???

А някой знае ли как са цените на SDRAM 256 MB PC100 на 100 Mhz във София ???

Пробвай тук: http://www.most.bg/

Това PC-100 e доста антично. По фирмите има само PC-133, така че ти остава варианта да търсиш втора ръка ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.