Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диета за тийнеджър

Featured Replies

Здравейте! Аз съм 13-годишно момче. Страдам от затлъстяване. Имам няколко въпроса, дано някой от вас ми отговори! sad.gif

Из нета съм чел много диети, но ме е страх да започвам диета без да се уверя, че е ефективна и безопастна. Ще се запитате "безопастна ли", но това е така, защото съм чувал, че диетите по време на пубертета могат да забавят развитието на човека.

Другият ми въпрос е относно медикаментите(Vita Gold, Калорекс и т.н.), който могат да се приемат по време на диетата - имат ли ефект, дали не предизвикват обратното на остлабване и вредят ли на здравето?

Ако някой от Вас е ползвал диета, от която е доволен моля да я сподели с мен или ако знае някой добър диетолог в гр.Бургас да ми го препоръча.

Благодаря на всички, който отделиха от времето си за моят проблем!

П.С.

Аз съм висок 1.62 м. и тежа 85 кг. :yanim:

За около няколко месеца се надявам да сваля около 20-25 кг!

Няма да се притесняваш пич всичко ще си стане от самосебе си,малък си още за диети.85 кила за твоя ръст е много,но не забравяй,че тепърва ще дръпнеш на височина т.е ставаш 1.87 и си готов ;) идеалните килограми на идеалния ръст.Мой приятел беше точно като тебе на 13-14 и всички му се смеехме но после стана най-голямата машина измежду нас 90 кила на 185 така че не се притеснявай :huh:.При мене беше обратното станах много висок а страшно слаб а именно на 15-16 бях 63 кила на 188 ,сега съм на 17 и половина и съм 188 висок и тежа 75 кг ;) и още 5-6 ще кача..

Тези примери са за да те уверя че ще скочиш на ръст и ще забравиш,че някога си бил пълен споко. Жив и здрав

По-добре не пази диета, а започни да плуваш или да се занимаваш с някакъв друг спорт.

• Автор
Няма да се притесняваш пич всичко ще си стане от самосебе си,малък си още за диети.85 кила за твоя ръст е много,но не забравяй,че тепърва ще дръпнеш на височина т.е ставаш 1.87 и си готов :nono: идеалните килограми на идеалния ръст.Мой приятел беше точно като тебе на 13-14 и всички му се смеехме но после стана най-голямата машина измежду нас 90 кила на 185 така че не се притеснявай :eek:.При мене беше обратното станах много висок а страшно слаб а именно на 15-16 бях 63 кила на 188 ,сега съм на 17 и половина и съм 188 висок и тежа 75 кг ;) и още 5-6 ще кача..

Тези примери са за да те уверя че ще скочиш на ръст и ще забравиш,че някога си бил пълен споко. Жив и здрав

Много благодаря, но наистина искам да отслабна. От утре ще почна някоя 3-4 дневна диета, ще пробвам и ще видя има ли някакъв резултат. :)

Много благодаря, но наистина искам да отслабна. От утре ще почна някоя 3-4 дневна диета, ще пробвам и ще видя има ли някакъв резултат. :baby:

3-4 дневна диета няма да ти помогне, ама изобщо.

А и си само на 13г, когато организма расте и се развива (до 18-20 години)

Разбирам, те наднорменото тегло те депресира, но не започвай

никакви диети без консултация със специалист.

Освен това според мен (като НЕспециалист) би трябвало да ти се направят

някои изследвания, за да се открият причините за затлъстяването,

а те може да са най-различни............

Както е казвал неведнъж Trichocephalus, по форумите не се поставят диагнози, нито се назначава лечение.

• Автор

А бихте ли ми препоръчали диетолог в Бургас и ако можете да ми дадете адрес или телефон.Благодаря предварително! :)

Пич, гледай да не вземеш да свалиш наистина много килограми за малък период от време, може да стане доста опасно за организма ти! Също така ти препоръчвам да не променяш рязко начина ти на живот, да не започнеш изведнъж да спортуваш по 5 пъти на ден, да спреш да приемаш мазнини, въглехидрати или каквито и да е вещества, които според доста хора водят до затлъстяване! Наистина е важно да спортуваш, особено на тази възраст, когато тялото ти се развива, за храненето - според мен ще е достатъчно да избягваш чипсове, снаксове, газирани напитки, да намалиш сладкото, а относно медикаментите - не мисля че трябва да употребяваш каквито и да било, поне засега, след някоя и друга година... :rolleyes:

Поздрави и дано съм помогнал!

Здравейте! Аз съм 13-годишно момче. Страдам от затлъстяване. Имам няколко въпроса, дано някой от вас ми отговори! sad.gif

Из нета съм чел много диети, но ме е страх да започвам диета без да се уверя, че е ефективна и безопастна. Ще се запитате "безопастна ли", но това е така, защото съм чувал, че диетите по време на пубертета могат да забавят развитието на човека.

Другият ми въпрос е относно медикаментите(Vita Gold, Калорекс и т.н.), който могат да се приемат по време на диетата - имат ли ефект, дали не предизвикват обратното на остлабване и вредят ли на здравето?

Ако някой от Вас е ползвал диета, от която е доволен моля да я сподели с мен или ако знае някой добър диетолог в гр.Бургас да ми го препоръча.

Благодаря на всички, който отделиха от времето си за моят проблем!

П.С.

Аз съм висок 1.62 м. и тежа 85 кг. :doh:

и аз съм на 13 и съм висок 162см ама тежа 91 кг :rolleyes:

чух за изследвания ама аз съм дебел от по наследство майка , дядо ....

един лекар ми каза да ям само чисто не мазно месо (не кюфтета,кебабчетаи др) и салати

Редактирано от windowsXP (преглед на промените)

Просто се опитай да ограничиш приема на калории.Ето ти една табличка,която би ти помогнала в избора на нискокалорични храни.

тук

По-скоро приема на некачествени храни да намали.

Какъв е смисъла от нискокалоричните храни?

Да се натъпче повече с по-малко калории ли?

JustOne, посети този форум най-добре. Правилното хранене, даже и без ограничаване в калориите ще те кара да отслабваш. И много важно нещо - чети, чети, чети!!!! Не се регвай, и веднага да си постваш тема с твоя си проблем!!! Всичко го има написано.

Поздрави!

• 2 седмици по-късно...

Недей да почваш диети някакви

Спри безалкохолното,пий само минерална вода,недей да ядеш хляб и намали малко сладкото

Аз мисля,че никоя диета няма да ти понесе,ще ти стане нещо.И аз ги правех тея глупости и после припадах от ниско кръвно и т.н.!Няма смисъл...Само намали вредните неща и определено спортувай нещо ;)

Недей да почваш диети някакви

Спри безалкохолното,пий само минерална вода,недей да ядеш хляб и намали малко сладкото

Аз мисля,че никоя диета няма да ти понесе,ще ти стане нещо.И аз ги правех тея глупости и после припадах от ниско кръвно и т.н.!Няма смисъл...Само намали вредните неща и определено спортувай нещо :beat:

ами то аз преди бях спрял безалкохолното сладко само бях намалил (хляб попринцип не ям) и за месец бях свалил 3 кила

ами то аз преди бях спрял безалкохолното сладко само бях намалил (хляб попринцип не ям) и за месец бях свалил 3 кила

Ами и аз ги бях спряла,на мене 3 кила ми стигнаха,аз толкова исках да отслабна.Знам,че той иска повече обаче на 13 години няма как...Почни с това,пък ще видиш,че ще има някаква разлика

това е нормално човече ако с по - голяма скорост ги сваляш имаш ли идея кожата ти на какво ще заприлича ще станеш като онези кучета Шар пей. Слушай патило :laughing5:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.