Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linksys SPA-3102 конфигуриране

Featured Replies

Здравейте.

Дълго време не бях прелиствал категорийте на Каладата ,но с голяма радост днес открих,че най-сетне има отворена нова категоря за Интернет телефония.Прегледах около 50 теми ,но май не получих нужната ми инаформация.

Наскоро се сдобих с този адаптер (SPA-3102 на Linksys) и вече втори месец го мъча да го подкарам по някакъв рационален начин.След слагането на нов фърмуеър и нагласяването на дата ,година и час,се почувствах тотално безпомощен защото не се случва това което очаквам.Регистриран съм към VoipStunt и всичко работи безпроблемно,що се отнася до изходящите разговори.PSTN линията ми също работи безпроблемно ,но VOIP линията не може да приема входящи разговори.Когато си звънна на моето ID ,телефона звънва ,но аз не чувам нито в слушалката на телефона,нито в отсрещният акаут,който ,разбира се е различен от регистрирания в адаптера. След 30 секунди връзката се разпада.

Пробвах с Gizmo и резултата беше малко по-обнадеждаващ.След позвъняване и вдигане на слушалкта,получавам звук на телефона,но не получавам обратен сигнал към компютъра (акаунта oт който се обаждам).Връзката не се разпада !

Друг въпрос,но който не мога да си отговоря е защо статуса ми в системата и на VoipStunt и на Gizmo e винаги offline въпреки,че адаптера е със статус Registered .

Предполагам,че има някаква настройка,която да фиксира това неудобство.

Ще добвя,че устройството е зад рутер,на който съм пренасочил портовете ,които са неободими за връзка и съм го поставил в DMZ режим.Пробвах и с рутер и без,и резултата беше идентичен.

Моля,ако някой има повече опит и вече е минал по този кален и прашен път,да ми даде едно рамо за да подарам таз каруца най-после :)

Мога също да дам достъп до уеб конфигуратора на някой ,който знае как и желае да ми помогне за правилните настройки

Благоаря предварително

Редактирано от tonifiddle (преглед на промените)

Защо не опиташ у някой познат. Може проблемът да е в интернет доставчика ти. Имаш ли реално IP? Обади се и питай, дали не са блокирани някои портове.

Виж на Л.С

И кво оазначава "Когато си звънна на моето ID"-Ако визираш Voipstunt,поне докато го ползвах ID си беше име и не можеше да бъде избирано,чрез АТА .Не като например на GIZMO то . И регистрацията на 3000 към съответния сървър върши работа само за изходящи повиквания в общия случай. За входящи повиквания времето трябва да е малко-напр.180/това е различно за различните доставчици на VOIP. T.e сървъра трябва да "знае ,че се намираш на линия и да отправи повикванията към теб.

Редактирано от dred (преглед на промените)

1. Статуса ти винаги ще е "off line" при ползване на този адаптер и на всеки друг работещ по същия протокол т.е. СИП. Това е НОРМАЛНО!!!

Напротив. В клиента на Betamax пише Online with SIP, когато е включена АТА-та. Мисля, че проблемът е от доставчика ти. Ако си от София и имаш време ела в офисът да го тестваме.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.