Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скорост на USB 2.0

Featured Replies

Здравейте.

Знам, че по принцип скоростта на USB 1.1 е 12 мегабита в секунда, което ще рече около 1,5 мегабайта в секунда. Когато съм работил с USB 1.1, наистина това е максималната скорост, която съм постигал.

При USB 2.0 на теория са възможни скоростти от 480 Kbps, но реалните скорости, които съм постигал са от порядъка на 2 мегабайта в секунда.

Завчера обаче, когато прехвърлях една информация през USB-то си (едно мемори стикче) успях да достигна скорост от 8 мегабайта в секунда (дори и повече). В един момент стоях като втрещен и не можах да повярвам. Засякох времето за копиране и се оказа правилно. Все още обаче не мога да го повярвам това, затова и исках да се допитам до вашият опит и мнение.

Благодаря ви.

Реалната скорост (80 МВ/сек.) при USB2.0 зависи от повече от един фактор. Най-често това е чипсетът на дъното. Ти най-веротно използваш (или Уиндоуса ти разпознава) 1.1 порт. Там не е възможно да се достигнат повече от дадените от теб като пример 1.5 МВ/сек.

Пример: На дадена (тествана с голям файл - не че има голямо значение) компютърна конфигурация се стига до 40 МВ/сек. за USB2.0.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Компютъра ми работи с 2.0, но досега не бях виждал такива скорости, затова ми стана странно. Иначе вече си държи постоянно скорост на трансфер от 6-8 мегабайта.

Благодаря за отговора, просто ми беше интересно, дали наистина някой друг е постигал скорости над 2 мегабайта.

всичко зависи от фаиловете - ако е един голям фаил - ще вдигнеш скорост , ако са няколко малки - не ( няма време за буфриране и кеширане ) според мен де

Ами един файл - филм 700МБ, на система с USB1.1, chipset Intel 815, се качва за 15~18минути според WindowsXP.

Същия този файл се качва на система с USB2.0, chipset Intel 865PE за 2~4минути според WindowsXP.

Разлика в скороста примерно - между качването на един филм 700МВ и качването 700МВ албуми в mp3, почти не виждам или ако има е много малка.

• 4 седмици по-късно...
Компютъра ми работи с 2.0, но досега не бях виждал такива скорости, затова ми стана странно. Иначе вече си държи постоянно скорост на трансфер от 6-8 мегабайта.

Благодаря за отговора, просто ми беше интересно, дали наистина някой друг е постигал скорости над 2 мегабайта.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей,

Моето дъно е ASUS K8N SLI Delixe и скороста през USB 2.0 е невероятна. Правя си експерименти с един малък (2.5) хард диск 80ГБ самсунг за Laptop, който съм сложил в една кутия и го ползвам за пренасяне на всичко. Значи тази кутия има USB връзка и също така 1394 Firewalled Connection. Почти не виждам разлика във времето като прехвърлям филми, дори понякога през Firewalled ми блокира компютъра. Един филм от 700мб ми го прехвърля под 1 минута (37 секунди) през USB.

Редактирано от Chapolin (преглед на промените)

• Администратор

Много е важна и типа памет върху която прехвърляш. По принцип Flash паметите са доста бавни нормални скорости са около 3-4 MB за секунда. Но щом си направил 8, то това е някоя доста добра Flash памет (освен ако не е външен диск).

• Автор
Много е важна и типа памет върху която прехвърляш. По принцип Flash паметите са доста бавни нормални скорости са около 3-4 MB за секунда. Но щом си направил 8, то това е някоя доста добра Flash памет (освен ако не е външен диск).

<{POST_SNAPBACK}>

Става въпрос за 1 GB A-DATA PD4

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.