Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разпознаване на Flash memory

Featured Replies

Имам pq1 1 GB флашче. Свалям го от компютъра /през стоп.../ и при следващо слагане не се разпознава - няма драйвери за него. На същия комп и други флашове след първото слагане не се разпознават повече.

На друг компютър не излиза дори като неразпознато устройство. На току що инсталиран WIN XP също иска драйвери. А докато е свързан към компютъра загрява...

Някой има ли идея какво да правя /изключвам купуването на нов sad.gif(((/?

нищо не се разбира , но колкото разбрах трябва да инстлираш драйвърите

Според мен проблема е в USB входа- купи си една допълнителна платка и включи флашката през нея.А може и захранващото напрежение да не е в нормите и да пре...ва флашките.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Имам pq1 1 GB флашче. Свалям го от компютъра /през стоп.../ и при следващо слагане не се разпознава - няма драйвери за него. На същия комп и други флашове след първото слагане не се разпознават повече.

На друг компютър не излиза дори като неразпознато устройство. На току що инсталиран WIN XP също иска драйвери. А докато е свързан към компютъра загрява...

Някой има ли идея какво да правя /изключвам купуването на нов sad.gif(((/?

[/quote

и аз имам подобен проблем,но доколкото разбрах от приятели проблема е в захранването на компа ,нядявам се да не е но най-вероятно ще е там ако някой знае нещо по въпроса моля да пише.....

• Автор

Нещо не ми се вързва... Да инталирам драйвери на компютри, които преди ден са го разпознавали...

Поведението е еднакво на 4 компютъра, от които единия със съвсем нов WIN XP

Пробвах с удължение /намерих кабелчето към флаша/, на челните и на задните USB-та - навсякъде едно и също

Да съм отписала флаша, ако друг флаш не започна да се държи по същия начин.

На първо слагане се разпознава, вадиш и слагаш отново - иска драйвери или изобщо го няма като устройство...

за bicheto86

На друг компютър работи ли?

Нещо не ми се вързва... Да инталирам драйвери на компютри, които преди ден са го разпознавали...

Пробвах с удължение /намерих кабелчето към флаша/, на челните и на задните USB-та - навсякъде едно и също

На първо слагане се разпознава, вадиш и слагаш отново - иска драйвери или изобщо го няма като устройство...

за bicheto86

На друг компютър работи ли?

работи напълно нормално ,само на моя не ще да разпознава вече интересното че имам и мп3 което ми тръгва само когато съм сложил батерията но преди тръгваше и без нея помогнетеееееееее sad.gif

Редактирано от bicheto86 (преглед на промените)

Много е неясно обяснението ти.Доколкото разбрах слагаш флашката на твоя компютър и след тово следващото включване ти е проблемно и на твоя, и на други компютри.Слагаш друга флашка, която е работила до тогава, и става същата работа.Ами как човек да не помисли ,че захранването ти не е наред и поврежда флашките.Най добре вземи един волтметър и измери напрежението-тогава можеш да изключиш това като причина.

• Автор

С ваша помощ стигнах до напражението. Гадното е, че това е компютър в интернет клуб. Захранващото напрежение на клуба е малко високо, 230 - 240 V, тези дни спряха едни машини и може да се е увеличило още малко. Захранванията на компютрите са Fortron - мислех че такъв проблем с тях няма да има... Може ли да ми изпратиш линк за техниката на измерването - от това нищо не разбирам. А и нищо не успях на намеря из нета.

Единственото сигурно е, че драйвери не са необходими. И проблема идва от компютъра. И е хардуерен sad.gif((

Захранването на компютрите, както и на повечето съвременни електронни уреди, е инпулсно,което ако е качествено и здраво не се влияе от промяната на напрежението,стига да е в разумни граници, а 200-240 в. са такива.Така че проблема го търси в компютъра , а не в мрежовото напрежение.Но щом е в зала, или да си оправят техниката, или я смени залата.

А за техниката на измерване, щом си нямаш и понятие, по-добре да го види специалист, защото не е сигурно какво ще измериш и какви изводи ще направиш от това измерване.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

• Автор

Къде да намеря такъв специалист?

На тези портове мишокът работи нормално, опитах пак да сложа флаша - няма го!

Това май не може да бъде от напрежението на портовете. Освен ако флаша е чувствителен към нещо, което не влияе на мишоците. То ликвидира флаша и после където и да го сложиш - няма го.

Какво е нещото, което се намира на флаша и дава възможност на WIN-а да го разпознава? Дали нещо не унищожава точно него?

От процеси и услуги на WIN не разбирам.

Къде да търся - нямам идея.

Редактирано от kkkkk (преглед на промените)

• Автор

Проблема се оказа лесно разрешим - някой е преместил кабела за USB портовете на 1394.

Съвет от мен - ако до компютъра имат достъп други потребители, първо отворете кутията и вижте дали всичко си е на мястото !!!

Лошото е , че на 1394 куплунга има 12v , и като включиш флаш ...си заминава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.