Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формуляр за проверка на празни полета

Featured Replies

Имам за задача да направя формуляр за регистрация с няколко полета за име,парола,и-мейл..Целта е да се проверят полетата дали са празни(и да се покаже съобщение),парола,която е еднаква с повторно въведената, дали e-mail-а е правилен.Задачата е проста,но сега се уча.Задължително с Java Script.Ето и кода,който съставих,но не работи.Моля ви, да ми помогнете малко.

Писано е по темата,но предимно с PHP скрипт е дадено решение.

function check_forms(username,password,repassword,t1)

{

if (username==null||password==null)

{

alert("Имате непопълнени полета");

else

return true;

}

{

var complete=/[A-Za-z0-9]\w{2,}@[A-Za-z0-9-] {3,}\.\[A-Za-z]{3}/

var addmail=document.f1.t1.value;

if (complete.test.addmail)

{

window.alert("E-mail OK");

return true;

}

else

{

window.alert("E-mail грешен);

return false;

}

if (password==repassword)

return true;

else

{

window.alert("Няма съвпадение на паролите");

}

}

// -->

</script>

Качи някъде html и javascript файлчетата за да ги погледнем, ако не са някаква тайна де :speak:

Иначе моят най-общ съвет в подобна ситуяция е следния:

От html файла трябва да се извиква коректно скрипта чрез подаване на стойностите на полетата, или нещо от сорта трябва да е -

check_forms(document.sendQuestionForm.password.value,...,....)
където sendQuestionForm е името на формата за обратна връзка а password е името на полето за паролата, предполага се, че тип password или текст. Друг общ съвет е да трасираш стойностите, които се проверяват с Аlert, нещо от вида:
function check_forms(username,password,repassword,t1){

Аlert("username");

.....

}
Така е по-лесно за да се види дали се извиква изобщо тая функция или дали се подава все пак някаква стойност и ако да - каква. За проверка на извикването на функцията може да се започне и с:

Аlert("Еййй, най-сетне ме извикаха :)))");

.....

}

laugh.gif

• Автор
Качи някъде html и javascript файлчетата за да ги погледнем, ако не са някаква тайна де :speak:

Иначе моят най-общ съвет в подобна ситуяция е следния:

От html файла трябва да се извиква коректно скрипта чрез подаване на стойностите на полетата, или нещо от сорта трябва да е -

check_forms(document.sendQuestionForm.password.value,...,....)
където sendQuestionForm е името на формата за обратна връзка а password е името на полето за паролата, предполага се, че тип password или текст. Друг общ съвет е да трасираш стойностите, които се проверяват с Аlert, нещо от вида:

Аlert("username");

.....

}
Така е по-лесно за да се види дали се извиква изобщо тая функция или дали се подава все пак някаква стойност и ако да - каква. За проверка на извикването на функцията може да се започне и с:

Аlert("Еййй, най-сетне ме извикаха :)))");

.....

}

laugh.gif

Eto registration.html:

registratsiq.html

Редактирано от САЛ (преглед на промените)

Имаше доста грешчици, преработих формичката като запазих съобщенията за грешка. Оставил съм нещо за теб, това е проверката за съвпадение на паролите - като за домашна работа :singer: Идеята е била да се обходят последователно всички полета, аз я запазих. Разбира се, тази проверка може да се направи по много начини.

index.html

• Автор

Много благодаря за скрипта.Виждам,че е създаден един доста мощен регуларен израз за проверка на e-mail.Аз си мислех да проверя дали полетата са празни и въвеждането на e-mail с някои разрешени символи.С всяко едно поле поотделно ми е ясно как става,но не знаех как да сглобя нещата.Може ли да попитам още няко неща?

var err каква роля играе? сравняването на pass==repass защо казва,че няма съвпадения,if (IP Array>255,цифрата бр.на буквите ли показва?

След като попълня цялата форма и дам Submit ми дава грешка,че паролите не съвпадат,предполагам,защото аз трябва да довърша скрипта sad.gif ,затова,трябва да създам функция напр.check_password с променливи var1,var2..,на които да задам допустими цифрови и буквени стойности като ги влюча после в един if/else блок-това ли е моята задача?Още веднъж благодаря.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.