Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на phpBB2 в моя сайт

Featured Replies

Значи! Въпрос около форума phpBB2. Инсталирал съм си php, mysql, apache. Направих си база данни. Инсталирах си форума на сървъра apache. Всичко работи перфектно. Само че искам да прехвърля базата данни и форума на друг URL. Тъй като от скоро започнах да се занимавам със PHP и MYSQL все още не знам как става. Моля Ви ако можете да ми обясните как мога да прехвърля базата данни и форума си на друго URL. Благодаря Ви предварително!!!

Значи! Въпрос около форума phpBB2. Инсталирал съм си php, mysql, apache. Направих си база данни. Инсталирах си форума на сървъра apache. Всичко работи перфектно. Само че искам да прехвърля базата данни и форума на друг URL. Тъй като от скоро започнах да се занимавам със PHP и MYSQL все още не знам как става. Моля Ви ако можете да ми обясните как мога да прехвърля базата данни и форума си на друго URL. Благодаря Ви предварително!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Най-лесния вариант е с phpMyAdmin. Почти на всеки хостинг си го има инсталиран. Влизаш в БД-то си, даваш експорт, влизаш в съответната база където искаш да прехвърляш и даваш импорт. Малко трудно се разбира дали точно това е питането ти, поне аз го интерпретирах така ...

А можеш и да направиж бекъп дирекно през phpBB-то. Някъде из админ панела имаше такава опция cool.gif

След това инсталираш форума на новото място и зареждаш бекъпа. Не мога да ти кажа точно как става, нямам phpBB под ръка sad.gif

• Автор

Каде де импортирам! Не е ясно! Значи отивам на експортиране и давам там, и после ми го записва в някакав SQL файл. ОК! До тук добре! Ами след това! Дай по-подробно разяснение

ОК ще пробвам и с бекъп и ще видим какво ще стане!

Проблема не е само с базата данни. Проблема е как да кача форума на новия хост. И как като го кача ще се съгласува с базата данни. Малко повече разяснение, ако може!!! :)

Ако ще позлваш бекъп от phpBB-то просто инсталираш форума както обикновенно и после слагаш бекъп-а и всичко е ОК.

Но ако смяташ да правиш директен експорт от БД-то...ами не знам :)

• Автор

ОК. Стана ми ясно. Обаче можеш ли да ми кажеш някой безплатен хостинг поддържащ PHP и MYSQL. Моля те много е спешно, защото разбрах какъв е проблема. А той е че моя хостинг не поддържа PHP. И най-важното той-трябва да е безплатен!!! Благодаря предварително!

Някой ако може да ми обясни какво трябва да направя, за да ми излиза моят форум вместо това:

Warning: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /usr/local/apache/virtual/oukran.webbg.com/htdocs/db/mysql4.php on line 48

Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /usr/local/apache/virtual/oukran.webbg.com/htdocs/db/mysql4.php on line 48

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /usr/local/apache/virtual/oukran.webbg.com/htdocs/db/mysql4.php on line 330

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /usr/local/apache/virtual/oukran.webbg.com/htdocs/db/mysql4.php on line 331

Warning: Failed opening './language/lang_english/lang_main.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /usr/local/apache/virtual/oukran.webbg.com/htdocs/includes/functions.php on line 655

phpBB :

Could not connect to the database

Благодаря Ви предварително!!!

Не може да се свърже с БД. Нещо не си настроил като хората. Пробвай да преинсталираш форума. Я кажи каква информация ти дадоха относно MySQL-a, адрес, име на БД, версия...без паролите разбира се cool.gif

oukran.webbg.com ......Не знам как е сега, но преди имах сайт *.webbg.com (безплатен хостинг разбира се cool.gif ) и до колкото си спомнях нямаха php поддръжка на сървъра, а какво остава за MySQL biggrin.gif

• Автор

Не вече си имат PHP поддръжка!

Каква информация да са ми дали! Поясни си въпроса! Нещо трябва да ми дадат от webbg.bg така ли!

Нали инсталираш phpBB, без database не става... Щом от bgnet (webbbg) не са ти дали, значи някъде другаде ти е MySQL-а. Провери дали си въвел цялта информация за хоста вярно, защото не може да се свърже с него.

Ако ползваш irc ме потърси в #sofia или #torrents, по-лесно ще ми е да ти обясня cool.gif До към 12-1 някъде ще съм там. Ник-а ми е Sm0k1n biggrin.gif

• Автор

Предложете накой безплатен хостинг с поддръжка на PHP и MYSQL. По възможност с над 5 MB пространство

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.