Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам проблем с лаптоп Acer aspire 5720z

Featured Replies

Проблема се състои в това,че махнах Вистата и сложих ХР SP2.Успях да намеря драйвери за повечето компоненти,но не и за видео картата(NVIDIA GeForse 8400M GS) и звуковата карта.Прерових сайта на Acer и nVidia,търсих в гугъл и във форумите,свалих много драйвери ,но не работят.Някой има ли драйвери за такъв лаптоп(Acer Aspire 5720z) за ХР?

Аудиото теглиш от тук , а за видео от тук. Като за видеото теглиш два файла, driver и modded inf, после това инф го слагаш в папката на драйвера. Успех.

Редактирано от partizan (преглед на промените)

• Автор

видео картата се върза-благодаря,но аудиото не става.Продължавам да се боря,но засега без успех.....

Ами тези би трябвало да станат за аудиото. Звуковата карта е на realtek. Точно този модел не съм инсталирвал, но подобен съм, май 5520 беше и до сега проблеми не е имало. Виж премахни всички предходно инсталирани аудио драйвери и пакета на майкрософт UAA Bus controler, мисля нещо 8111 беше и пак пробвай. В device manager търси ли ти го?

• Автор

вързах и аудиото-благодаря за помоща.не можах да вържа само Empowering Technology можеш ли да помогнеш?ако някой има проблем с драйвери за ХР да свирка,ще помагам с каквото мога.

Редактирано от victtorbg (преглед на промените)

Не съм сигурен, но мисля че искаше някакъв пакет да се инсталира. Пак от тези на Acer-а. Но и без него няма да има проблеми. :P

• Автор

Да иска Acer Empowering Technology Framework,ама откъде да го докопам...работи добре и без него,вярно,ама ако може да се върже защо не.Има и блутут и инфраред,но не работят,имаш ли идея по въпроса?Имам инсталирани драйвери за блутута,но не намира устройство,а инфрареда все едно го няма,мениджъра на устройствата не го намира.Още веднъж ти благодаря за съдействието.

Пробвай драйверите на този модел, за bluetooth-a и там има този пакет, който те интересува. Инфрареда да не би да е спрян от биоса, ако изобщо има такава опция. Я пробвай това за инфрареда.

• Автор

Инфрареда не става-дава грешка,в биоса няма опция за инфраред,а от линка за блутута не мога да дръпна нищо.

Пробвай от тук за bluetooth-a, а за инфрареда за всеки случай пробвай драйверите за вистата. Можи да се получи, не се отказвай. До сега не е имало лаптоп, на който да не съм успял да сложа XP. Малко ровене из нета трябва. :rolleyes:

Да иска Acer Empowering Technology Framework,ама откъде да го докопам...работи добре и без него,вярно,ама ако може да се върже защо не.Има и блутут и инфраред,но не работят,имаш ли идея по въпроса?Имам инсталирани драйвери за блутута,но не намира устройство,а инфрареда все едно го няма,мениджъра на устройствата не го намира.Още веднъж ти благодаря за съдействието.

здравей

В момента съм с Аspire 7720.Аз имам бутон за блутута и

искам да ти кажа ,че преди инстал на драивера трябва да

го активираш от бутона.А ако не го направиш става точно така

както пишеш-не намира устройство!!!Пробвай по същия

начин и с инфрареда.

успех

ПС.

Видях че имаш проблем и с аудиото.Ако си с realtek HD audio

трябва да си изтеглиш това-(q888111) от http://geekswithblogs.net/lorint/archive/2...6/11/81540.aspx

според сървис пак–а който имаш.задължително трябва да инсталираш първо (q888111) и

после драивера.

Редактирано от suray (преглед на промените)

• Автор
здравей

В момента съм с Аspire 7720.Аз имам бутон за блутута и

искам да ти кажа ,че преди инстал на драивера трябва да

го активираш от бутона.А ако не го направиш става точно така

както пишеш-не намира устройство!!!Пробвай по същия

начин и с инфрареда.

успех

ПС.

Видях че имаш проблем и с аудиото.Ако си с realtek HD audio

трябва да си изтеглиш това-(q888111) от http://geekswithblogs.net/lorint/archive/2...6/11/81540.aspx

според сървис пак–а който имаш.задължително трябва да инсталираш първо (q888111) и

после драивера.

Здравей и на теб.Аудиото вече го оправих,но блутута ме тормози.Инсталирах драйвери-аз също имам бутон,но когато го натисна ми изписва,че няма устройство-не че не е включено или изключено(както при безжичната връзка),при положение,че съм му боднал външно устройство .Дори с оригиналната Виста работеше така.За инфрареда пък да не говорим-няма абсолютна никаква следа,че го има(при Вистата).Там би трябвало да има всички драйвери,а го има като физическо устройство.

• Автор

Не става,дори не започва да го инсталира,но и не дава съобшение за грешка.В тхт-то пише,че е за виста,можеби това е проблема.Честно да си кажа вече незнам дали си заслужава да се тормозя с тоя инфраред. :speak:

Но като оставим всичко друго настрна,с ХР щайгата върви много по-добре.На тъпата виста един Аутокад не можеш да качиш...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.