Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с триене на папки

Featured Replies

Здравейте! Имам следния проблем. В C: е инсталиран ХП Про.

В D: бях сложил Vista Beta 1. Но когато реших да я изтрия, не можах да изтрия Program Files и Program Files(x86). Показваше грешка че се използва от друга програма:

Cannot delete TabTextService: Access is denied.

Make sure the disk is not full or write protected and that the file is not currently in use.

Пробвах да ги изтрия от WInXP LIVE CD, пак същата грешка, пробвах да сложа друг уин, и от там да ги изтрия - не става... какво да правя?

Пробвай с Norton Commander for Windows XP,не съм играл с него,но в предишните версии на WIN. нямаше пропуск...под DOS.

http://www.winnc.com/?page=6906

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

Здрасти.

Значи има една програма която премахва папки,програми абе всичко което не може да се изтрие (или по точно на което излиза онази грешка на която пише ,че се използва от друга програма или процес).Програмата с която става това е unlocker.

Сега ще ти обясня как да работиш с нея ,значи даваш на програмата или папката която не можеш да я изтриеш с десния бутон на мишката и то там ще ти се е появил още един процес с името на програмата (unlocker) избираш този процес и след това ти излиза едно прозорче и даваш ОК.

След това пак избираш програма или папката която не можеш да изтриеш и даваш с десния бутон на мишката и делиит. Вече трябва да може да се изтриеш.

Успех! :yanim:

• Автор

Още днес сутринта съм пробвал и с командера, и с ънлокер! Не става ...?!

P.s. мислех че е нещо повреден хард но скандиск не открива грешки.... пък нов уин да не ги трие е меко казано странно!!!

Редактирано от tao (преглед на промените)

Изтриване на дадена папка, за която нямате достъп.

Често се случва да не можетет да изтриете някоя папка и дори да влезете в нея под ХР. Варианта е следния. Изберете папката с десен бутон на мишката и след това: Properties -> Security -> Add... -> в полето под надписа Enter the object name to select напишете вашето потребителско име (името с което влизате в Уиндоус) (ако случайно не го помните има един начин да го намерите: в същия прозорец изберете Advanced... и после натиснете бутона Find Now в новопоявилия се прозорец. Ще ви излезе списък със всички възможни потребители на вашия компютър и вашето потребителско име със сигурност ще е там). След като изберете потребителското си име, натиснете ОК и в текущия прозорец, трябва то да е маркирано, като след това в долната част на прозореца (с име Permisions for потребителското ви име) сложете отметката пред Full Controll и натиснете ОК. Сега вече имате абсолютно пълни права върху съответната папка.

Това го копирах от тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=1518

Дано това да помогне, защото до тук се изчерпаха скромните ми възможности.

Редактирано от n00b (преглед на промените)

И аз инсталирах SP2, но нещо тока май спря и сега в My Documents (D:/) имам една папка fddc589e13094813230b18fb4fb4, което е празна, но не може да се изтрие. Пробвах с unlocker, дори след преинсталация на Wina пак не иска де стрие. НЕ ми е болка за умиране иначе щях да пробвам с Safe MOde или с ERD Commander (има го в пакета Norton Utilities)

• Автор

значи изтрих папките, ама си скъсах задника. Аз успях да дам фулл контрол /и преди бях като админ, но беше странна работа с тия права защото нищо не беше активно/

Дадох фулл контрол и на subfolders and files, обаче пак не може да ги изтрие. Но проверих подпапките -> там пак няма никакви права. И така на всички папки трябваше да сменям правата! СИгурно поне 100 папки съм промеенял правата! В крайна сметка всичко се изтри. Те такова нещо не бях срещал.

Редактирано от tao (преглед на промените)

а мажеше проста да влезеш в SAFE MODE и да ги изтриеш така.

Всъщност имам partition magic 8.0 но в ДОС не мога да го стартирам. явно това е по сериозно отколкото предполагах

• Автор
а мажеше проста да влезеш в SAFE MODE и да ги изтриеш така.

<{POST_SNAPBACK}>

Мислиш ли че ако можеше нямаше да го направя :ph34r: Може да съм тъп, ама не чак толкоз cool.gif

Всъщност имам partition magic 8.0  но в ДОС не мога да го стартирам. явно това е по сериозно отколкото предполагах

<{POST_SNAPBACK}>

хммм...каква грешка показва? Мисля че знам защо е така - обикновено ако имаш 2 ОС инсталирани я показва /не разчита правилно label-ите на партишъните/ :bye:

Всичко е много просто. Сваляш си това http://www.data.bg/f.php?fid=6820720 (Windows 98 bootdisk) и това http://www.data.bg/f.php?fid=6086823 (Winternals ntfsdospro + crack) и си правиш дискети от двете програми. Стартираш компютъра от дискетата с Windows 98. После слагаш първата дискета на NTFSDOSPRO и пишеш ntfspro. После слагаш втората, когато я поиска. И накрая третата, ако я поиска. Вече виждаш всички устройства форматирани под NTFS. С командата "cd име на папка" влизаш в директория пример "cd windows"(кавичките не се пишат). С командата "буква на устройство и :" примерно "D:" влизаш в устройство D. С командата "rd име на папката" изтриваш папка. С "cd.." се връщаш в предишната папка. За да влезнеш в папка с име по-дълго от 8 знака примерно в Documents and Settings пишеш cd docume~1. Точно след 6-я знак дописваш ~1. За форматиране на дял (Partition) пишеш "format буква на устройство и :" примерно "format D:\". Успех. И по този начин можеш да форматираш всеки дял (Partition). Забравих да напиша след всяка команда натискаш Enter. И още нещо устройствата няма да бъдат C: и D:. Програмата ще ти напише кое устройство кое е, ако не почваш наред по азбуката E:, F:, G:, H:, I: и тн.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.