Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

3 PC-та в една мрежа

Featured Replies

Привет на всички,

В момента съм със 2 компа, сървър и другия вързан с кроснат кабел за сървъра, интернет връзката ми е Loal-на само за Escom и VPN, та въпроса ми е как да прекарам Интернет на 3-тия компютър, към сървъра немога да го закача със още една лан карта и да дам шеринг на 2-те. Какво ще ми трябва, в къщи имам достатачно кабел и някаде ми се размятаха букси за LAN RJ 45.... имам и клещи..... какво ще ми трябва така че да прекарам нета на 3-тия комп да имам и на 3-та компа нет а всъщност да плащам за един, и доставчика ще разбере ли нещо от цялата баркотия, в момента 2-та компа се свързват със VPN сървъра по отделно и скороста не се дели :)

Ако трябва ще купувам Switch или Router върпоса ми е как да ги вържа и конфигурирам така че да е и на 3-та компа :)

Какви кабели ще трябва да правя, мисля че ще стане със някой VPN Support Router :) Разяснете ми малко ако може как точно ще стане но аз мисля че ще е със Router

Даже се чудя със някой Router VPN Support който да има и Wireless защото след 2 месеца ще си вземам и лаптоп....

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Вземи си безжичен рутер и няколко карти за него и си готов.I-Link не са лоши,но аз лично бих се спрял на някой нов модел на NetGear.

• Автор

Ще излезне много скъпо с толкова много карти :-/

Нещо не ви разбрах предните два поста? Вземаш въпросния рутер дето ти го пише TOPCON, или по добре рутер на Линксис. Въпросното чудо на техниката има и безжична мрежа и портове за кабелна връзка, четири броя ако не греша. И ВПН си има. Абе само дясната ти ръка не може да смени в общи линии. Демек никъде не е казано че както рутера е безжичен не може да му закачиш и малко кабели. А лаптопа ще има безжична карта, освен ако не си вземеш прадядото на лаптопите. Доставчика ако е решил че трябва да те усети ще го направи, ама едвали ще му се занимава. Като предпазна мярка си рестартирай рутера веднъж дневно примерно, да симулираш компютър, тъй като доставчика "вижда" само него, а съгласи се няма нормален комп който да не се рестартира от време на време.

най добре разгледай това което е прикачено!

Дано помогне!!!

http://www.phys.uni-sofia.bg/~burova/index1.htm

New_____________Microsoft_Word__2_.doc

Редактирано от scullBox (преглед на промените)

• Автор

Ми аз вече от край време не съм си изключвал компютъра и ми върви на 2-та компа интернета но сървъра трябва да е включен иначе 2-рия комп няма интернет, какво могат да се усетят тия будали, Нищо, ще взема един рутер ЛикнСис въпроса ми е със какъв кабел се вързват комповете за рутера и трябва ли сървъра ми да е постоянно включен за да има нет на всички компютри, да знам какви кабели да правя, имам всичко необходимо за да си напрая лан кабел, намерих си буксите RJ 45.

Препоръчайте ми някой свястен рутер със 4 порта и WiFi да знам какъв да купувам, а и да не забива много щото ще взема някаф за 30 лева на 30 мин да ми забива неискам да ми прави номера но и да не е много скъп рутера.

Аааа и когато съм със рутера ще мога ли да използвам Локалната мрежа и Интернета едновременно ?

Това дето си ми дал в този докумет сега съм по този начин свързан със 2 компа а в момента става въпро за 3

Най-добре отиди в Еском и им кажи че искаш интернет и на лаптопа и ако трябва те ще ти го настроят, а после си връзвай каквото искаш към рутера с обикновен (не кръстосан) кабел. И те са хора така че не би трябвало да ти правят проблем и за втори комп към същата връзка.

• Автор

Амиии искат и да плащам за тоя 2-ри 3-ти и 4-ти компютър трябва да плащам по 100 лева интернет да не сам милионер, ще го напрая със рутер ще им кажа че съм сменил компа да ми отблокират рутера :speak: Воаля ще ми виждат рутера като компютър а аз ще си навържа Малката компютърна зала в къщи, кое с кабел кое без кабел ще стане :) Аз съм си тарикат няма да им плащам нет за 4 компа

Първо: сменяш МАС адреса на рутера с тоя на компа дето досега е бил свързан към доставчика.

Второ: прав кабел за у-ва работещи на различен слой; кръстосан за у-ва работещи на един и същи слой. Демек ползваш кръстосани кабели. И прави да сложиш новото мрежово оборудване е MDI/MDIX и си ги оправя самичко.

Трето: За да имаш нет трябва рутера ти да е пуснат.

Четвърто: ще имаш и локална мрежа и нет, освен ако не решиш да нямаш някое от тях.

stdask, защо прави, може да се ползват(а си казал да НЕ ползва кръстосан), но ако ходим по правилата ще му трябват кръстосани. Не прави грешката да бъркаш рутера със суича, рутера работи на трети слой на OSI модела и затова се закача към друг рутер или хост(компютър, принтер) с кръстосан кабел.

• Автор

Начи на рутера може да му се насрой мак адреса и дори няма да трябва да им се обаждам, после си закачам комповете със кръстосани (знам как се правят кръстосаните) и ще мога да ползвам нет и локал едновременно, в смисал ще мога да си влизам в локалните сайтове без да дисконектвам рутера от VPN мрежата........ щото в момента на компютъра е направено със една програма RADD незнам какво точно прави но с нея може да се използва Local и Интернет едновременно :eek: И в край на сметка зимам свястен Wireless Router който също да си има отделно 4 порта да вържа компирите и на Доставчика няма да му стане хал хабер какво правя.

И в край на сметка рутера който има VPN Support се свързва с моя Впн сървър и раздава нета на всички компове закачени за него

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.