Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп Acer Aspire 2001WLMi

Featured Replies

Здравейте,

Донесоха ми един лаптоп от чужбина.Единственото обяснение което получих е ,че не работи. Моделът е Acer Aspire 2001WLMi.

Когато го пуснах за пръв път стана следното:

1.Монитора не светва изобщо

2.Вентилаторчето работи 2-3 секунди и спира

3.Светва индикаторчето на лаптопа и сигналните лампи за блутуут и безжична мрежа

4.Когато вкарам диск четящото устройство го прочита, но лаптопа работи в нещо като stand by режим

Помислих си ,че може да е залят с нещо и реших да го отворя.Нямаше следи от заливане.Когато махнах процесора забелязах ,че всичката паста се беше спекла.Все едно нямаше. Почистих го и сложих нова паста. Лаптопа тръгна. Но вентилаторчето пак спира 2-3 секунди след пускането на компютъра. Монитора работеше безпроблемно. На първото пускане дори успях да кача еверест за да видя при какви температури работи процесора. Обаче нямаше никакви данни. Погледнах в биоса, но той беше толкова орязан, че все едно нямаше биос. И така спрях го за да го сглобя. При 3то - 4то пускане започна да се появява нещо като разпадане на картината, кутийки, и заспиване на мишока. Типични признаци на греене. Пуснах му един голям вентилатор ,но нямаше никакъв ефект.

В заключение мога да кажа ,че лаптопа с всяко пускане работеше все по - зле (работи някъде към 2-3 минути на пускане) докато не стана така както си беше отначало. Изобщо да не тръгва. Пробвах без всякакви периферни устройства, но проблемът си остава. Според мен проблема е в процесора, или в дъното, но немога да намеря такъв процесор за да пробвам. А и ме притеснява това спиране на вентилатора. Знам ,че на лаптопите вентилаторите не работят постоянно но този спира много бързо след пускане. Според мен за да изсъхне всичката паста значи процесора не се е охлаждал добре и затова си е отишъл. Възможно е да си е работил без внтилатор известно време. Мисля си ,че даже и да намеря такъв процесор и той ще има същата съдба.

Знам ,че информацията е оскъдна и ще е доста трудно някой да помогне, но ако все пак някой се е сблъсквал с нещо подобно или може да помогне за решаването на проблема ,ще съм благодарен. Благодаря предварително.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Пропуснах да кажа ,че съм го смазал. Според мен вентилаторчето е в ред, но може би по някаква причина не се захранва или нещо от сорта. Но в секундите които работи прави добри обороти и не бръмчи. И изведнъж спира.

Пропуснах да кажа ,че съм го смазал. Според мен вентилаторчето е в ред, но може би по някаква причина не се захранва или нещо от сорта. Но в секундите които работи прави добри обороти и не бръмчи. И изведнъж спира.

Проследи къде отива на платката и виж дали има захранване, при изключена машина го развърти на ръка и виж ак се движи

• Автор

Върти се съвсем нормалмо. Няма нищо обезпокояващо по самото вентилаторче. Без процесор като го пусна се държи по същия начин. Предполагам ,че проблема не е във вентилаторчето, но утре ще отида да си купя някакво подобно и ще пиша какъв е резултата.

Върти се съвсем нормалмо. Няма нищо обезпокояващо по самото вентилаторче. Без процесор като го пусна се държи по същия начин. Предполагам ,че проблема не е във вентилаторчето, но утре ще отида да си купя някакво подобно и ще пиша какъв е резултата.

Ами гласувам за процесор. Но за да си сигурен трябва да го смениш с друг. Не знам как може да се провери самият процесор дали работи на някакъв тестер примерно. Защото може и дъното да прави проблем. И нещо много важно! Виж паметта как е. Много е вероятно да е от там. Опитай с друга.

• Автор

Ами те са две платки РАМ. Пробвах и с двете поотделно всякакви комбинации, но нямаше промяна. Според мен е вън от всякакво съмнение, че процесора вече не работи. Знам ,че когато работи при много висока температура той не изгаря изведнъж, ами постепенно. Въпроса е защо това вентилаторче спира така. Вероятно първо то е започнало да спира, и след това е изгорял процесора.(Възможно е ако работи с друг процесор след десетина минути пак да тръгне да върти) Аз даже и да успея да намеря отнякъде такъв процесор ( centrino 1.4 Ghz) няма никаква гаранция ,че и той няма да изгори. Лаптопите не са ми сила и затова питам някой дали е имал подобен проблем. Благодаря много :clap:

Все пак си мисля за рамта. Не за друго, ами по лесно се оправя.... Виж от някое аверче му крадни рама. На повечето лаптопи рамта е достъпна без да се отваря целия лаптоп(има малко капаче от долната страна с едно или две винтчета) и не се нарушава гаранцията. И също пробвай твоята памет на друг лаптоп.

• Автор

Наистина не вярвам и двете платки да са повредени. Все пак възможно е, но е малко вероятно. Забелязах, че като го пусна и на индикаторчето излиза картинка която показва ,че батерията е пълна.

Проблемът не е във вентилаторчето! Днеска докато отчаяно се помъчих да подкарам лаптопа взе че тръгна. Като поработи 1 минута вентилатора се пусна пак. Зададох му с калкукатора да смяна 1 000 000 фактуриел обаче всичко замръзна. В момента в който зададох да смята вентилатора увеличи оборотите си. Това според мен показва ,че по дъното всичко трябва да е наред. Ще потърся отнякъде друга РАМ за да пробвам. Ако не стане с друга РАМ значи е процесора.

Благодаря на всички които помогнаха!

Редактирано от AlexanderH (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.