Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма, която да чете баркодове (merged)

Featured Replies

Търся програма за баркод четец. От тези които исползват в Била и Метро след лентите-големите четци. Ако сикате ще кава и модела.

Търся програма за баркод четец. От тези които исползват в Била и Метро след лентите-големите четци. Ако сикате ще кава и модела.

Не е толкова важен модела на баркод четеца, защото почти всички имат сериен интерфейс, и с една проста програма за четене от серииния порт ще имаш прочетените данни. По-важно е с какво ще бъде обвързана програмата ? За какво ще се използват данните ?

• Автор

Ами ще се използва за ... магазин за цигари и алкохол. Значи ще ми трябва да го напълна с артикули, тяхната бройка...и после да мога да боравя с клиенти...абе като в Била biggrin.gif:clap: имам такива четци тъкмо 3. и искам да ги ползвам по предназначение, не да ми събират прашище ;-)

Ами ще се използва за ... магазин за цигари и алкохол. Значи ще ми трябва да го напълна с артикули, тяхната бройка...и после да мога да боравя с клиенти...абе като в Била biggrin.gif:) имам такива четци тъкмо 3. и искам да ги ползвам по предназначение, не да ми събират прашище ;-)

Виж тези :

http://emsi-bg.com/software_for_bar_restaurant_shop.htm

http://www.sors-et.com/

http://www.infobox.bg/posbox.html

• 7 месеца по-късно...

Трвябва ми програма, която след като дадена стока бъде маркирана с баркод скенер да изважда на екран наименуванието на отделната стока, цената и да сумира. Подобна на тази по хипер маркетите :)

Редактирано от stanley56
Правила на форум: Искаме Програми (преглед на промените)

Трвябва ми програма, която след като дадена стока бъде маркирана с баркод скенер да изважда на екран наименуванието на отделната стока, цената и да сумира. Подобна на тази по хипер маркетите :)

Ами това е функционалност на касовата програма: връзка към базата, претрсване за кода и визуализация. Ако преди това не си ги въвел някъде няма как да стане

Мисля, че въвеждаш баркода и програмата намира в базата данни на коя стока отговаря и я изписва (както името така и цената). Нещо такова ми трябва cool.gif

Мисля, че въвеждаш баркода и програмата намира в базата данни на коя стока отговаря и я изписва (както името така и цената). Нещо такова ми трябва cool.gif

Ох, купи си една каса и един сървър за базата с данни, въведи баркодовете на стоките и си готов

Ох, купи си една каса и един сървър за базата с данни, въведи баркодовете на стоките и си готов

Може ли малко по-детайлно обяснение. Какво имаш предвид под "каса"? Насочил съм се към микроинвест или нещо подобно, може и някоя Free програма, ако има. Какво имаш предвид под това да кача данните на сървър, не мога ли да ги задада в самата програма ?

Може ли малко по-детайлно обяснение. Какво имаш предвид под "каса"? Насочил съм се към микроинвест или нещо подобно, може и някоя Free програма, ако има. Какво имаш предвид под това да кача данните на сървър, не мога ли да ги задада в самата програма ?

Обикновено данните за стоките се съхраняват на сървър, защото си мисли за примерно 5 или 10 каси. А метода на въвеждане не е интересен. Под каза имах предвид хардуера и софтуера. А си мисли и по въпроса с имплементирането, защото от някъде трябва да вземеш данните за стоките, да ги въведеш и чак след това да ги ползваш

Обикновено данните за стоките се съхраняват на сървър, защото си мисли за примерно 5 или 10 каси. А метода на въвеждане не е интересен. Под каза имах предвид хардуера и софтуера. А си мисли и по въпроса с имплементирането, защото от някъде трябва да вземеш данните за стоките, да ги въведеш и чак след това да ги ползваш

На мен не ми трябва сървър, тъй като ще се работи само на 1 каса. Просто ми трябва програма, която прочитайки баркод, го изписва на монитора, ако са повече стоките ги подрежда една под друга, показва закупеното количество, единичната цена и накрая сумира цялата тази сума :)

На мен не ми трябва сървър, тъй като ще се работи само на 1 каса. Просто ми трябва програма, която прочитайки баркод, го изписва на монитора, ако са повече стоките ги подрежда една под друга, показва закупеното количество, единичната цена и накрая сумира цялата тази сума :)

На мен ми е ясна функционалността, но ще трябва да търсиш такава с вграден сървър за бази данни.

На мен ми е ясна функционалността, но ще трябва да търсиш такава с вграден сървър за бази данни.

Някакви идеи имаш ли ?

Да, изключително добра е, точно нещо такова ми трябва :wors: , има само един проблем, при инсталация на програмата когато задам дадена стока на определена цена ми умножава сумата по 99% "ТН/ТО". Ако примерно нещо струва 20лв. изписва 39,8" sad.gif

Да, изключително добра е, точно нещо такова ми трябва :wors: , има само един проблем, при инсталация на програмата когато задам дадена стока на определена цена ми умножава сумата по 99% "ТН/ТО". Ако примерно нещо струва 20лв. изписва 39,8" sad.gif

Ами пиши на хората от фирмата и помоли за помощ, сигурно ще ти отговорят :-)

Ами пиши на хората от фирмата и помоли за помощ, сигурно ще ти отговорят :-)

Писах им, дори бих купил програмата, ако някой се сети за още някоя такава програма, ще ми свърши идеална работа.

На capnemo голямо благодаря, ако може да намериш нещо подобно, работещо съм ти задължен вовеки :clap:

• 4 месеца по-късно...
Да, изключително добра е, точно нещо такова ми трябва :yanim: , има само един проблем, при инсталация на програмата когато задам дадена стока на определена цена ми умножава сумата по 99% "ТН/ТО". Ако примерно нещо струва 20лв. изписва 39,8" sad.gif

Ако демо версията не правеше такива магарии, продажбите ни, предполагам, щяха да клонят към нула cool.gif

От фирмата :nono:

Ако демо версията не правеше такива магарии, продажбите ни, предполагам, щяха да клонят към нула cool.gif

От фирмата :mark:

Това е тъпо, точно заради такива проблеми биха намалели продажните. Аз лично не бих си купил програма, чиято демонстрационна версия прави грешки!!!

• 4 седмици по-късно...

Може и да си прав, но се продава добре въпреки това :) Да не би да мислиш че ако я пуснем без тези ограничения някой ще я купи? Пробните периоди се заобикалят лесно, пълната версия на програмката си работи съвсем точно. То всъщност и демо версията винаги смята нещата по един и същ начин :) Ако имаш по-добра идея, би ли я споделил?

Може и да си прав, но се продава добре въпреки това :P Да не би да мислиш че ако я пуснем без тези ограничения някой ще я купи? Пробните периоди се заобикалят лесно, пълната версия на програмката си работи съвсем точно. То всъщност и демо версията винаги смята нещата по един и същ начин :speak: Ако имаш по-добра идея, би ли я споделил?

АМи заложете на услуги, поддръжка, имплементация, повечето компании вече действат така

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.