Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за едни компоненти (процесор,дъно)

Featured Replies

Привет ;)

След 2 седмици някаде мисля даси взема следните части :

Дъно : Asus P5K Premium/WiFi-AP, P35/ICH9R, LGA775, DDR2, 2xPCI Express, SB7.1, 2xLan1000, 802.11b/g, 1394

Процесор : intel C2D 7200

Захранване :ATX PowerSupply, 500W Fortron Blue Storm, Silent, 120mm

Охлаждане : Ако можи дасе предложи ;)

Ако можи дами предложите нещо друго ако не одобрявате тези :) Очаквам отговори.Закъснях бая с вземането на ПЦ но :)

Привет ;)

След 2 седмици някаде мисля даси взема следните части :

Дъно : Asus P5K Premium/WiFi-AP, P35/ICH9R, LGA775, DDR2, 2xPCI Express, SB7.1, 2xLan1000, 802.11b/g, 1394

Процесор : intel C2D 7200

Захранване :ATX PowerSupply, 500W Fortron Blue Storm, Silent, 120mm

Охлаждане : Ако можи дасе предложи ;)

Ако можи дами предложите нещо друго ако не одобрявате тези :) Очаквам отговори.Закъснях бая с вземането на ПЦ но :)

Кажи парички.Проца ще почакаш малко (мисля,че още го няма да пазара).Дъното нещо бая парици.Защо не се замислиш за едно х38 чипсет.

• Автор

Ми парички най-много 650-700 ;) затова ако можи дами предложите нещо по добро но дане минава бюджета :)

Ми парички най-много 650-700 ;) затова ако можи дами предложите нещо по добро но дане минава бюджета :)

Ако е само за тези части.Аз си мисля,че едно ГБ П35-ДС3Р и 7200 (но мисля,че 8200 ще е по добре).За захранването мисля,че един чифтек със 450 Вата добре.А за охлаждането не разбрах за кое е.За проца мисля си,че Арктик фрийзър 7 про ще е добре.Това е от мен. cool.gif

• Автор

Ми нали викат че 7200 щяло да бъдат добри и аз затова се спрях на това а относно за дъното кажете ;) захранване 450 щтемие достат4ен такали и някакво олаждане :) Та след 2 месеца ще зема и 9800GTX за това викам да зема 500 вата :)

Ми нали викат че 7200 щяло да бъдат добри и аз затова се спрях на това а относно за дъното кажете ;) захранване 450 щтемие достат4ен такали и някакво олаждане :) Та след 2 месеца ще зема и 9800GTX за това викам да зема 500 вата :)

Бая парици за картата,но всеки както си реши.Ако може един 550 Ватов чифтек и си бомба.

• Автор

Дано мн скъпо тва охлаждане бе баце ;)Иначе з видео несъм решил още :) за сега ще карам с мойта та старата понеже не играя нови игри по не за ся :) че и бюджетами не толкоа пък можи и един 3870 или 9600ГТ ;) Има време

Та това Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch Achilles S1284 охлаждане нели по добре да зема инфинити или греша но нели много скъп та ианче проц щесе клоква :) Затова исъм избрал това дъно :П

Редактирано от mafiq (преглед на промените)

Охлаждане. Друго не ти трябва. Може и Infinity, но малко кофти ще е сглобяването, защото ще опре в радиатора на чипсета (в това съм 99% убеден, защото от 92мм перка на Фризера има не повече 10-15мм разстояние до радиатора => 120мм ще опре).

Опитай се да пишеш малко по-разбрано. Слагай разстояния между отделните думи, запетайки, тирета. Оформяй си изреченията. Например "нели" го пиши "не е ли". Редактирай си постовете преди да ги пускаш, защото почти не се разбира какво говориш и на хората не им достига търпение да ти прочетат писанията и да ти отговорят ;)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

700лв за дъно и процесор + захранване ???
Intel Celeron 420 1.60GHz 512KB L2 Cache LGA 775 BOX-63,00 лв с ддс

Gigabyte GA-945PL-S3P, 945PL-91,00 лв с ддс

PSU FORTRON ATX-400PNR /400W-53,49 лв с ддс

т

Това устройва ли те?А автора на темата?Евтино е.Или с трици ловиме маймуни?

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

• Автор
Intel Celeron 420 1.60GHz 512KB L2 Cache LGA 775 BOX-63,00 лв с ддс

Gigabyte GA-945PL-S3P, 945PL-91,00 лв с ддс

PSU FORTRON ATX-400PNR /400W-53,49 лв с ддс

мойте части несали по добри от тия :) Сега последно кое оохлаждане и да седна да чакам 7200 да дойде в бг

Правила за ползване на форумите - 2.1 Писането на български език ... е задължително...

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Ако се поровиш във форума ще видиш, че с kokomil продположихме цена 220-250 лева (аз 220-230, той повече клонеше към към 250). На тия 133$ се слагат аще 20-30, щото в България има мита (или де да знам защо точно), и после добави ДДС и ... 160$ x 1,2 х 1,25 = 240 лева. Цената е идеална за такъв процесор! Е6750 все още е ~300 ...

• Автор

Ми ся да го взимам ли или по - добре да посъбе малко парички направо 8200 . Ипоследно ако можи да кажите кое охлаждане и да гледам напред ;)

Оф, човек. Колко пъти да ти казваме едно и също? И двата процесора ще ти вършат почти еднаква (да не кажа еднаква) работа в следващите 2 години. Ако ти се чака да събереш още 80 лева, взимай Е8200. Но аз до колкото знам, сега няма да взимаш видео карта ... кога ще събереш пари за нея, ако сега набиеш всичко в процесор.

А за охлаждането ... виж първо какво можеш да намериш (все пак не си от София и нещата от DEKADA ще трябва да им плащаш и транспорта). Всеми Scythe Infinity и си готов.

• Автор

Ми да несъм от ХС и ще гледам да поръчам всичко от ЯР . Та за охлаждане виж какво предлага питон Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch Achilles S1284 или 1283 за тва коще кажиш :)

CPU : 7200

dano: Този дет сем предложил

захранване: проблема е тук че в яр не продават chieftec поне така мисля :)

охлаждане несъм решил

Ами от двете Xigmatek бих взел по-евтиното. Еднакви са, но S1284 e с по-красив вентилатор, който свети в бяло. На S1283 пък му се върти по-бързо перката, но и е малко по-шумен. Избирай си. А за захранаване - ако няма Chieftec взимай 500-550W Fortron и бъди спокоен.

• Автор

То ако ще да свети златно на мен няма дамисе вижда и няма имам полза от това значи остава по евтиния все пак го бива щом казваш , ся остана само в яр даги има

За дъно ти препоръчвам GB EP35C-DS3R /P35/LGA775 ~ 193.00 лева. Огледай го, за мен е много добро.

Захранване предлагам да ти е POINT OF VIEW PSU Black Diamond 500W

Редактирано от jordan17772 (преглед на промените)

• Автор

За тия дъни платки кво ще кажите ?

1 http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=3043715&...3311&tm=262

2 http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=3043716&...3311&tm=262

Или този дето сам предожил парвия на асус.

Ами от двете Xigmatek бих взел по-евтиното. Еднакви са, но S1284 e с по-красив вентилатор, който свети в бяло. На S1283 пък му се върти по-бързо перката, но и е малко по-шумен. Избирай си. А за захранаване - ако няма Chieftec взимай 500-550W Fortron и бъди спокоен.
1284 е с четири пайпа,а 1283-с три.Между 1283 и 1283 ред скорпион е разликата във вентилаторите.
За тия дъни платки кво ще кажите ?

1 http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=3043715&...3311&tm=262

2 http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=3043716&...3311&tm=262

Или този дето сам предожил парвия на асус.

E тези са по-добри, но не много. Ако ще е едно от двете - DS5, само си заслужава парите според мен.

@питон357 ... Май пак аз съм недогледал. Ще ги погледна пак :clap:

E тези са по-добри, но не много. Ако ще е едно от двете - DS5, само си заслужава парите според мен.

@питон357 ... Май пак аз съм недогледал. Ще ги погледна пак :clap:

Не е фатално.Тези процесори и с бокса ще ги охладиш...Напълно си прав за по-евтиното.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Еми това е прекият конкурент на DS5. Така поставен въпроса ... бих взел Асус-а, но нямам наблюдения и не мога със сигурност да кажа кое е по-добро.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.