Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малък проблем с Laptop HP

Featured Replies

Модела е 6720s, Core2 на 1.6, 2G ram, 120hdd... това май не еот значение.

Работи на XP SP3 в момента, преди беше с SP2. И преди и сега правеше един и същи проблем - направил съм го като го затворя да не минава в Stand By(Do nothing демек), но като мина ръчно в Stand By режим и го затворя, след това(в 80% от случаите) го отварям натискам копчето и монитора въобще не светва. Налага се да го изключа със задържане на power-a и да ги пусна пак. Идеи ?

Модела е 6720s, Core2 на 1.6, 2G ram, 120hdd... това май не еот значение.

Работи на XP SP3 в момента, преди беше с SP2. И преди и сега правеше един и същи проблем - направил съм го като го затворя да не минава в Stand By(Do nothing демек), но като мина ръчно в Stand By режим и го затворя, след това(в 80% от случаите) го отварям натискам копчето и монитора въобще не светва. Налага се да го изключа със задържане на power-a и да ги пусна пак. Идеи ?

Кое копче натискаш ?

Натисни клавиш от клавиатурата.

• 1 месец по-късно...

Не може да нямаш??? Прочети в книжката за упътване или пробвай с FN клавиш и някои от F- вете!!!Сега нямам HP да ти кажа коя точно е комбинацията!!

sixkiller то тва не е баш по темата ама аз съм също с лап-топ на HP Ама честно казано модела не го знам къв е. С VISTA home basic съм. Иска ми се да разбера как си го направил тъи че като го затвориш да не преминава в Stand By режим? А и как бих могъл да управлявам тези настроики ръчно. По между другото и целия уиндоус е на Испански :angry::question:

sixkiller то тва не е баш по темата ама аз съм също с лап-топ на HP Ама честно казано модела не го знам къв е. С VISTA home basic съм. Иска ми се да разбера как си го направил тъи че като го затвориш да не преминава в Stand By режим? А и как бих могъл да управлявам тези настроики ръчно. По между другото и целия уиндоус е на Испански :):P

Това с испанския е малко кофти откъм обяснения за мен но ще се опитам да дам малко светлина в тунела.

В предишните версии на Windows, standby режима записва работното положение на машината в паметта (РАМ-а) и форсира лаптопа към режим на икономия на електроенергия. Hibernate режима също форсира лаптопа към режим на икономия на електроенергия но записва работният статус на твърдия диск и така е напълно безопасно да се изключи лаптопа.

Във Вистата се променени наименованията, т.е. въведено е само едно на мястото на двата стари режима и новият се нарича Sleep (заспивай ако го разглеждаме в светлината на заповед и глагол). Та за заспиване може да се натисне бутона Power от старт менюто и после да се събуди с чукване на бутона за включване. Или в контрол панела в модула за управление на захранването се настройват детайлите на слийп режима. При слийп винаги данните се записват на тв.диск. За лаптопи се препоръчва да е включен този режим и при приключване на работа просто да се затвори капака му и толкова, няма нужда се се ходи до старт менюто и да се минава по менютата.

Ако собственика на лаптопа държи да изключи режима слийп е нормално да се получава подобно поведение на машинката като пускане след затваряне със задържане на бутона и подобни странности. М$ пускаха няколко упдейта за вистичката за оправяне на различни проблеми и проблемчета със слийп-а, предполага се, че ако собственика си е качил СП1 би следвало всичко да е ток и жици ама не винаги е :wors: Определено се появяват проблемчета с управлението на режимите S1/S3 на някои лаптопи, не може да се направи кой знай какво ако си нацелил някой куц модел чипсет/дъно, убягнало от погледа на М$ или производителя му, освен качване и тест на последни или не съвсем последни версии на драйверите и/или всички ъпдейти :huh:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.