Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преминаване от Vista към XP

Featured Replies

Значи хора искам да си махна тъпия Vista от лаптопа и да го направя на XP защото много игри подържат XP а Vista никаде го няма пък и Vista е много тежка система като мина на XP ще ми е по-леко... Тейче ако знаете как става това как да премина от Windows Vista на Windows XP кажете но ако ще ми предлагате да използвам разни инсталациони дискове/дискети недейте нямам никакви или ако ще ми казвате да варя да си търся такива дискове/дискети недейте пак защото нямам възможност да го направя просто искам да попитам имали начин това да стане без никакви дискове и дискети ако има моля ви кажете и недейте ми дава линкове на английски език че не че неразбирам английски но по-добре ще ви разбера на българаски аре с надежда очаквам предложения !

Редактирано от 23' (преглед на промените)

като си форматираш партишъна с Глиста и му инсталираш ХР обаче става с диск

пп:само на мен ли ми се струва ,че темата ти е в грешен раздел...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор
като си форматираш партишъна с Глиста и му инсталираш ХР обаче става с диск

Добре имам празен диск ако в някой сайт случайно има файловете дето ми трябват на диск за приминаването от Vista към XP ще ги сложа но по нататък как става незнам по-подробно обяснение ако може а за файловете дайте линк ако има таквис...

трябва ти инсталационно СД на winХР! ако искаш да затриеш вистата трябва по време на инсталацията да ФОРМАТИРАШ (изтриеш)дяла на който е тя (обикновенно е ''С'') ,ако искаш да имаш ХР и виста тогава трябва да инсталираш ХР на друг дял различен от "С" това е.

ФОРМАТИРАНЕТО=Затриване на ВСИЧКАТА информация на дяла

относно инсталацията на ХР е писано доста в форума но може да пуснеш един гугъл "инсталиране на XP"

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор
трябва ти инсталационно СД на winХР! ако искаш да затриеш вистата трябва по време на инсталацията да ФОРМАТИРАШ (изтриеш)дяла на който е тя (обикновенно е ''С'') ,ако искаш да имаш ХР и виста тогава трябва да инсталираш ХР на друг дял различен от "С" това е.

ФОРМАТИРАНЕТО=Затриване на ВСИЧКАТА информация на дяла

относно инсталацията на ХР е писано доста в форума но може да пуснеш един гугъл "инсталиране на XP"

Добре де ама нали съм писал че нямам никакви таквиз инсталациони дискове/дискети тейче ако ги има тези файлове дето са за Инсталационен диск на XP дайте линк иначе няма как да стане от де да го зема тоя иснталационен диск само като си кача фаиловете на друг диск ще стане аре дайте линк ако има таквиз ако няма кажете да губя надеждата поне...

Добре де ама нали съм писал че нямам никакви таквиз инсталациони дискове/дискети тейче ако ги има тези файлове дето са за Инсталационен диск на XP дайте линк иначе няма как да стане от де да го зема тоя иснталационен диск само като си кача фаиловете на друг диск ще стане аре дайте линк ако има таквиз ако няма кажете да губя надеждата поне...

Обръщаш се към Майкрософт България и изясняваш възможна ли е миграцията към ХР. Ако да от там ще ти дадат диск

• Автор
Обръщаш се към Майкрософт България и изясняваш възможна ли е миграцията към ХР. Ако да от там ще ти дадат диск

Този вариант е невъзможен в моя случай... (просто няма как да го направя)

Този вариант е невъзможен в моя случай... (просто няма как да го направя)

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Ъм..човека щом няма диск явно не е с лицензирано копие на уиндоус..Или да огледа лаптопа за лъщящ стикер със сериен номер, който изглежда нещо такова:

coa_page_pc-sysbldr_tc.jpg

Ако няма търсиш пиратска версия на XP SP2 и действаш. btw аз съм с лицензирано копие на XP и не ми дадоха възможност да си го сменя с Vista. Не че ми трябва, но все пак...M$ са си M$. Мисълта ми е, че едва ли ше ти позволят да го смениш дори и да е оригинално копието.

• Автор
Ъм..човека щом няма диск явно не е с лицензирано копие на уиндоус..Или да огледа лаптопа за лъщящ стикер със сериен номер, който изглежда нещо такова:

coa_page_pc-sysbldr_tc.jpg

Ако няма търсиш пиратска версия на XP SP2 и действаш. btw аз съм с лицензирано копие на XP и не ми дадоха възможност да си го сменя с Vista. Не че ми трябва, но все пак...M$ са си M$. Мисълта ми е, че едва ли ше ти позволят да го смениш дори и да е оригинално копието.

Това ще ми свършели работа: цък

Ако върше работа кажи какво да го прая след като го сваля ?

А ето това намерих отдолу под лаптопа:

picfl8.png

Човек, без да се обиждаш - откажи се от тази мисия! Прочетох внимателно постовете ти и стигнах до извода, че си нямаш и най-малка представа какво и как трябва да стане. Освен ако не си решен да прекараш следващите седмици в постоянни въпроси "какво" и "как". Това, което си посочил от сайта на Microsoft няма да ти свърши работа. Ще имаш много проблеми с разпознаване на дисковия контролер от XP-то, с драйверите за устройствата на лаптопа, с настройките. Ще ти се наложи да четеш много, да питаш много и то без предизвестен резултат. Спести си всичко това! Иди във фирмата от където си купил лаптопа /или някоя друга компютърна фирма/, кажи им какво искаш и ги помоли да го направят. Може да ти струва някой лев, но повярвай ми - това е по-добрия /дори единствения/ начин да стигнеш до желания резултат. Успех!

Човек, без да се обиждаш - откажи се от тази мисия! Прочетох внимателно постовете ти и стигнах до извода, че си нямаш и най-малка представа какво и как трябва да стане. Освен ако не си решен да прекараш следващите седмици в постоянни въпроси "какво" и "как". Това, което си посочил от сайта на Microsoft няма да ти свърши работа. Ще имаш много проблеми с разпознаване на дисковия контролер от XP-то, с драйверите за устройствата на лаптопа, с настройките. Ще ти се наложи да четеш много, да питаш много и то без предизвестен резултат. Спести си всичко това! Иди във фирмата от където си купил лаптопа /или някоя друга компютърна фирма/, кажи им какво искаш и ги помоли да го направят. Може да ти струва някой лев, но повярвай ми - това е по-добрия /дори единствения/ начин да стигнеш до желания резултат. Успех!

да прав си ,защото за доста от лаптопите който идват с виста драйвърите се намират рядко.

• 1 месец по-късно...

Аз пък искам също да се отърва от Вистата аз сам с комп а не лаптоп проблемът ми е следният боотвам сд ромът на 1-во място рестартирам но не ми зарежда дискът с Xp-то еми вистата и така няма как да започна инсталация и по време на инсталацията да форматирам дялът ми c:\ ...

Аз пък искам също да се отърва от Вистата аз сам с комп а не лаптоп проблемът ми е следният боотвам сд ромът на 1-во място рестартирам но не ми зарежда дискът с Xp-то еми вистата и така няма как да започна инсталация и по време на инсталацията да форматирам дялът ми c:\ ...

BIOS Settings -> Boot sequence.

Ако от това не ти стана ясно какъв ти е проблема, търси човек, който да ти инсталира XP-то и драйвери за всичките ти устройства. Услугата струва около 50 лв за лаптопи и 20-30 лв за настолни машини.

Как го записа това XP.

Российский прецедент: покупателю вернули деньги за Windows Vista Jul 28, '08 8:43 AM

21-летний житель Петербурга Владимир Садовников добился возврата денег за предустановленную на его ноутбуке Windows Vista, от использования которой он отказался. В России это первый аналогичный случай. По свидетельству Садовникова, на всю процедуру возврата $73,9 от Microsoft у него ушло более 4 месяцев. По мнению юристов, требование возвратат денег за неиспользуемую ОС Windows полностью укладывается в рамки прав российских потребителей.

Французский опыт возврата денег за неиспользованную операционную систему был впервые воспроизведен в России. Блоггер Владимир Садовников из Петербурга, купивший ноутбук с предустановленной системой Windows Vista, сумел сэкономить $73,9.

Как стало известно CNews из разговора с «героем», речь шла о возврате денег за операционную систему, поставляемую в комплекте с ноутбуков BenQ. Владимир, изучив мировой опыт, попытался перенести его на условия российской действительности.

При покупке ноутбука он отказался принимать текст лицензионного соглашения Windows Vista и установил на компьютер прямо в магазине дистрибутив Linux. Через полмесяца пользователь решил вернуть деньги за неиспользованный товар, для чего обратился в службу поддержки Benq Russia, где ему посоветовали написать сразу в Microsoft.

После месяца переписки со службами поддержки, Владимиру пришел ответ от Microsoft, разрешающий вернуть деньги. Сервис BenQ, в свою очередь, выдвинул свои требования к покупателю, среди которых значился пункт о неиспользовании серийного номера операционной системы и соблюдении 30-дневного срока со дня покупки ноутбука. Как рассказал Владимир CNews, «на всю процедуру возврата денежных средств ушло около 4 месяцев при том, что в гарантийном сервисе R-Style, где ноутбук проходил процесс изъятия лицензии, потребовался всего лишь один день для составления технического заключения. Такая задержка была связана с тем, что фирме-продавцу (ASCOD) нужно было пройти через всю цепочку фирм-поставщиков до вендора, от которого и должны были прийти деньги, чего они до этого никогда не делали».

Как считает Алексей Новодворский, заместитель генерального директора компании ALT Linux, покупателю повезло с гарантийным сервисом: для России этот случай возврата денежных средств за Windows пока уникален. «Возможно, такие случаи могут войти в норму, так как здесь налицо навязывание комплекта ««железо» плюс программное обеспечение». Тем не менее, я смотрю на это с умеренным оптимизмом — считать это законодательной победой пока нельзя», — пояснил свою точку зрения господин Новодворский.

Более оптимистично на это событие смотрит учитель Александр Поносов, соучредитель «Центра свободных технологий» (ЦеСТ). «Не платить деньги за товар, которым я не пользуюсь — нормальная практика. Покупатель юридически прав — не надо считать операционную систему частью компьютера».

«Садовников в данном случае, конечно, прав», — комментирует ситуацию юрист Артем Лебедев. Если продавец принял текст лицензионного соглашения самостоятельно и активировал систему, то этим он нарушил закон РФ «О защите прав потребителей» и положения гражданского кодекса РФ, которые регулируют заключение лицензионного заключения».

Во-первых, ч. 2, ст. 16 закона РФ «О защите прав потребителей» запрещает обуславливать приобретение одного товара обязательным приобретением другого. Что сделано в данном случае, покупателю был навязан Windows и, к сожалению, это довольно распространенная практика.

Во-вторых, заключение лицензионного соглашения должно проходить в соответствии с положениями гражданского кодекса РФ. П. 3, ст. 1286 ГК РФ разрешает заключение лицензионного соглашения, если соглашение находится на экземпляре программы, то есть нажать галочку «Я согласен» и установить. При заключении лицензионного соглашения требуется согласие обеих сторон, как изготовителя, так и пользователя. Когда соглашение заключает продавец, то он нарушает права пользователя на ознакомление с условиями договора в установленной форме, это противоречит ст. 428 ГК РФ и пользователь может отказаться от исполнения договора.

Лицензионное соглашение на ПО, в данном случае относится к договору присоединения. Большинство людей сталкиваются с такими договорами каждый день, покупая билетик в автобусе, трамвае или сдавая сумки в магазине на хранение.

В случае с ПО, такой договор автоматически заключается как только начинается использование ПО, но, если впоследствии при установке или после нее, пользователю не дают ознакомится с условиями лицензионного соглашения, то оно считается незаключенным. Так как у пользователя отнимают его право отказаться от заключения соглашения, если он не согласен с его условиями.

Само да питам в тази тема. Струва ли си да премина на виста? Компа мисля ще я издържи - AMD Athlon 64 +3500 ( 2.23GHz) 1GB RAM. Сега съм с Vortex Vista Second Generation и съм доволен? :rolleyes:

Само да питам в тази тема. Струва ли си да премина на виста? Компа мисля ще я издържи - AMD Athlon 64 +3500 ( 2.23GHz) 1GB RAM. Сега съм с Vortex Vista Second Generation и съм доволен? :rolleyes:

Заради игри, да, определенно си заслужава.

Редактирано от lemberger (преглед на промените)

Пич, плати си на някой, който се занимава с инсталиране и си разбира от работата, няма смисъл да се мъчиш ти да си инсталираш ХП. Скоро си взех лаптоп Тошиба, естествено беше с Виста и след като си направих бекъп, за всеки случай, си инсталнах ХП и сега всичко е ок. М/у другото Тошиба и HP си имат драйвери на официалните сайтове на всички модели лаптопи и за ХП, независимо че повечето са с Виста:rolleyes:

Само да питам в тази тема. Струва ли си да премина на виста? Компа мисля ще я издържи - AMD Athlon 64 +3500 ( 2.23GHz) 1GB RAM. Сега съм с Vortex Vista Second Generation и съм доволен? :phone:

бтв ако си решил да играеш нови игри е добре да се замислиш за още мал;ко рам (и може би видео) - на 1Гб понякога се мъчи

и за препоръчване е, ако използвате пиратско копие да използвате чисот такова - не нагласяно от някой пишман хакер - понеже после стават всякакви проблеми

Тук братя българи, ще можете да намерите всичко което ви е необходимо.(от пиле мляко)и ще ви помогнат, стига само можете да четете и пишете руски, успех!много здраве!липсва ми БЪЛГАРИЯ... http://forum.oszone.net/post-861753.html#post861753

Редактирано от lemberger (преглед на промените)

чак толкова заблудени души ли има по света, който да не могат да си намерят едни драйвъри за всяка машина в последните 10-ина години

тцтцтцццц

Заради игри, да, определенно си заслужава.

Напротив не си заслужава с 1GB рам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.