Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за ъпгрейд...

Featured Replies

Здравейте на всички съфорумници.Имам нужда от малко помощ при избора на хардуерни компоненти за бъдещ ъпгрейт,който съм намислил.

1.Бюджет: 400лв. + 100лв. от старата ми конфигурация.

2.Основни цели: спокойна и тиха работа в домашни условия с компютъра (Офис,интернет,филми,музика и от време на време някоя игричка - Мафия) бих искал да подкарам и Тест Drive Unlimited като хората,но това е на заден план.С парите искам да купя процесор,видео карта,рам и дъно.Хардиск,захранване и периферия имам.Оказа се,че ще купувам и кутия и може би ново захранване (сегашното ми е 300В Фортрон 120мм fan),но те са отделно от общтия бюджет от ~500лв. За кутията съм се насочил към Point Of View Turbine,хваща окото,мисля,че ще осигурява предостатъчен въздушен поток и е от JMT,която има представителство в Търново- това е една от пречките за ограничения избор на кутия,но ако някой все пак има по-добри предложения за кутия да каже.

Приоритет са ми:

1.Безшумна работа - на това държа изключително много

2.Машината да бъде сравнително хладна на дифолт честоти

Ще дам за пример горе-долу към какво съм се насочил :

Конфигурация 1

MB:Gigabyte P35 - DS3L

CPU:Dual Core E2180 2.0GHz,775,BOX

RAM:1GB DDR2-800MHZ Kingston

Video Card: Gigabyte NX86T256H-ZL 256MB,128bit DDR3

Ако смятате,че някъде е необходима корекция напишете я :angry:.Приемат се и други предложения за конфигурации дал съм за пример това,което тукашните фирми са ми предложили като най-балансираното решение на фона на останалите оферти.

Интересуват ме Intel базирани конфигурации.Предварително Благодаря:down:.

GB P35-DS3L /P35/LGA775 121лв

C2 DUO E2180 /2.0G/1M/BOX Price: 99.85 BGN

KIT 2X1GB DDR2 1066 A-DATA 98лв

ASUS EAH3650 TOP/HTDI/256MPrice: 115.65 BGN

~519лв с ДДС

~519лв с ДДС

Съгласен със @coolmeen.Зимай няма да сбъркаш.Успех cool.gif .

• Автор

~519лв с ДДС

coolmeen Благодаря ти за офертата само да кажеш цените на коя фирма са?

coolmeen Благодаря ти за офертата само да кажеш цените на коя фирма са?

цените са на www.mostbg.com но там са обявени без ДДС и аз така съм ги написал след което начислих ДДС и цената е 519лв+/- някоя стотинка...

• Автор
цените са на www.mostbg.com но там са обявени без ДДС и аз така съм ги написал след което начислих ДДС и цената е 519лв+/- някоя стотинка...

Фортрон 300в ще стигне ли на първо време за предложената от теб конфигурация?Имам и една питанка за видео картата значи в момента съм с Радеон 9800 256битов,но си грее това бе и причината да се насоча към Нвидя тази,която ти си ми предложил какакви температури държи?Не съм следил Радеоните от сума време затова инфомация няма да ми е излишна.Благодаря ти предварително :yanim:.

Фортрон 300в ще стигне ли на първо време за предложената от теб конфигурация?Имам и една питанка за видео картата значи в момента съм с Радеон 9800 256битов,но си грее това бе и причината да се насоча към Нвидя тази,която ти си ми предложил какакви температури държи?Не съм следил Радеоните от сума време затова инфомация няма да ми е излишна.Благодаря ти предварително :yanim:.

мисля че на първо време стига ,какви да другите компоненти колко харда,писачки вентилатори,PCI карти...Абе по-добре по нататък да се вземе 350-400в фортрон пак...

а температурата 3650 на АСУС е с много добро охлаждане...незнам за сапхир..

виж този пост на потребител работил с ЕАН3650

ако искаш да епо тиха може да вземеш слайенд варианта но е по-скъп...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор

1-160GB Hitachi ATA 133,

1-PCI LAN,

1-CD-RW

1-Floppy

периферията е това.Ще се справи ли 300 ватовия ми фортрон?

1-160GB Hitachi ATA 133,

1-PCI LAN,

1-CD-RW

1-Floppy

периферията е това.Ще се справи ли 300 ватовия ми фортрон?

ще се справи ,но не жеалтелно да клокваш с него :yanim:

• Автор
ще се справи ,но не жеалтелно да клокваш с него :yanim:

Без никакъв тормоз :wors:.Добра идея ли е кутията да бъде Foxconn ZL 699 с 400в Fortron?Ще има ли достатъчно място за добър въздушен поток,материалите качествени ли са?За самото захранване какво ще кажете от коя серия е?

Без никакъв тормоз ;).Добра идея ли е кутията да бъде Foxconn ZL 699 с 400в Fortron?Ще има ли достатъчно място за добър въздушен поток,материалите качествени ли са?За самото захранване какво ще кажете от коя серия е?

бива я кутията захранването незнам коя серия е но СЪС сигурност е по добро от някоя кутия + захранване JNC за 50лв...

Без никакъв тормоз :go ahead:.Добра идея ли е кутията да бъде Foxconn ZL 699 с 400в Fortron?Ще има ли достатъчно място за добър въздушен поток,материалите качествени ли са?За самото захранване какво ще кажете от коя серия е?

Кутията е отлична за цената си, както и захранването в нея. Погледнах под моста и не видях точно този модел. А и изобщо нямаше кутии с фортрон захранвания. Пуснали са обаче нова серия захранвания - HuntKey, доста ментелива изглежда и бих препоръчал ако ще е менте то да е JNC ( :magnifier: ), поне паричките му са два пъти по-малко. Ето теста на някои от хората, разбиращи от захранвания на новите им продукти - цък ohmy.gif Добре е да се пречете цялата статия...

Така, че остава Фокса с фортрончето (ZL 699), тя си идва с перка на задната страна, бързосменни гайки на капаците и шейни за тв.дискове laugh.gif На мен повече ми харесва модела ZL142B но ти си избери сам - цък

• Автор
Кутията е отлична за цената си, както и захранването в нея. Погледнах под моста и не видях точно този модел. А и изобщо нямаше кутии с фортрон захранвания. Пуснали са обаче нова серия захранвания - HuntKey, доста ментелива изглежда и бих препоръчал ако ще е менте то да е JNC ( :) ), поне паричките му са два пъти по-малко. Ето теста на някои от хората, разбиращи от захранвания на новите им продукти - цък ohmy.gif Добре е да се пречете цялата статия...

Така, че остава Фокса с фортрончето (ZL 699), тя си идва с перка на задната страна, бързосменни гайки на капаците и шейни за тв.дискове laugh.gif На мен повече ми харесва модела ZL142B но ти си избери сам - цък

Така първо искам да ти благодаря за мнението;).Както писах и по-горе заглеждам се по кутията на Point Of Viev i по кутията на Foxconn.Определящото в случея ще бъде наличността в Търновските фирми.Относно фортрона,който върви с Foxconn кутията можеш ли да ми кажеш от коя серия е?

EDIT: През цялото време съм мислел,че давам инфомация за ZL142A модела,а съм дал за ZL699.Извинявам се за грешката :).Имах на ум през цялото време модела ZL142A :).

Редактирано от Red_Beauty (преглед на промените)

Относно фортрона,който върви с Foxconn кутията можеш ли да ми кажеш от коя серия е?

От евтините серии като pnf, в различните партиди са с различни буквички но имам чудесното свойство да забравям. Но както и да е те са достатъчни за конфортна и сигурна работа. Ако някой има под ръка нека да сподели ?

P31-DS3L - ще ти върши същата работа като DS3L -105лв.

E2180 + Xigmatek HDT-S963 113+40 - 153лв

2x2GB DDR2 800 A-DATA - 128лв.

ASUS E3650 - 126лв.

Oбщо:512лв.

Относно Foxconn кутиите с Fortron 400W - захранването е модел 400PAF - отвътре е същото като PNF, ама е с 80mm перка, а не със 120-ка. Въпреки това е изключително тихо.

Лично съм купувал Foxconn ZL кутии с Fortron 400W и бяха с 120mm перка. Тихи са докато не загреят, след това вентилатора се пуска на максимум да охлади и пак спира. Доста досадно като се има предвид, че другите захранвания постепенно увеличават оборотите до необходимото, а тези имат само 2 положения.

Лично съм купувал Foxconn ZL кутии с Fortron 400W и бяха с 120mm перка. Тихи са докато не загреят, след това вентилатора се пуска на максимум да охлади и пак спира. Доста досадно като се има предвид, че другите захранвания постепенно увеличават оборотите до необходимото, а тези имат само 2 положения.

Аз съм със SAGA, а не с това от кутията, но и то има само две степени. На стария комп много често се включваше и дори мен успяваше да ме подразни, макар че не ми пука колко шуми машината. Само че на стария комп имаше клокната Р4 и нямаше въздушен поток в кутията - лоша комбинация. Досега в новата кутията (ZL699) в комбинация със нетолкова енергоемкия Е2180 и многото перки никога не се е включвала перката на захранването на макс. Така като гледам какви машини се предлагат, дори и 350W с 80mm перка не може да се натовари, камо ли 400W-отово от ZL кутия.

ПП: До 2 ZL кутии съм се докосвал, захранванията все вървяха със 120mm перка.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Сегашният ми 300ватов Фортрон също е със 120мм.Всичко по него е \"ток\",но незнам дали на машината ще й бъде достатъчен моят фортрон :speak:? За постоянна работа на дифолт честоти ще държи ли добре системата ?

Сегашният ми 300ватов Фортрон също е със 120мм.Всичко по него е \"ток\",но незнам дали на машината ще й бъде достатъчен моят фортрон :speak:? За постоянна работа на дифолт честоти ще държи ли добре системата ?

Още на първата страница ти казаха, че ще се справи. Дори можеш да клокнеш, 300W са и предостатъчно на машината. Само може да почне да грее захранването, ако му дойде в повече, но един умерен клок ще понесе.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Още на първата страница ти казаха, че ще се справи. Дори можеш да клокнеш, 300W са и предостатъчно на машината. Само може да почне да грее захранването, ако му дойде в повече, но един умерен клок ще понесе.

Съгласен съм,че ми казаха,но сега му е времето да питам cool.gif ще се съгласиш ли с мен :speak:?

Съгласен съм,че ми казаха,но сега му е времето да питам cool.gif ще се съгласиш ли с мен :rolleyes:?

Спокойно зимай ЗЛ няма да съжаляваш.Един приятел има от серията добро охлаждане прави.Пък оставяме на теб избора.Гледам,че и други хора имат от ЗЛ серията и са доволни.Така,че какво повече.Все пак оставяме избора на теб. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.