Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си пренасоча домейн към компютъра?

Featured Replies

Здравейте

бихте ли могли да ми кажете как да си пренасоча домейна към PC-то. Не знам дали има значение, но ще използвам Easyphp. С реално IP съм.

Търсих из нета, но нещо не можах да намеря информация, най-вероятно защото не знам точно какво да търся sad.gif

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете!

Здравейте

бихте ли могли да ми кажете как да си пренасоча домейна към PC-то. Не знам дали има значение, но ще използвам Easyphp. С реално IP съм.

Търсих из нета, но нещо не можах да намеря информация, най-вероятно защото не знам точно какво да търся sad.gif

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете!

Я се опитай да обясниш какво ти разбираш под "да си пренасоча домейна към PC-то", но с думи прости

Аз използвам услугите на No-IP.com

Изискванията са реално IP (статично или динамично), интернет връзка и ОС Windows, MAC, Linux;

След като се регистрираш на сайта им, получаваш акаунт с който влизаш отново на сайта за да конфигурираш какъв WEB ADRESS (или домейн) искаш да използваш за сайта си (с една безплатна регистрация, можеш да регистрираш/използваш до 5 различни адреса !) Като си готов с това, от секцията Download изтегляш тяхната програмка/скрипт, която инсталираш и в която въвеждаш своята регистрация. За удобство я включи в списъка на зареждащите процеси при буутване на ОС и автоматично използвайки интернет свързаността, на всеки няколко минути, ще проверява за промяна на твоят реален IP и ако има негова промяна, ще го отрази моментално на DNS сървърите на No-IP.com

• Автор
Аз използвам услугите на No-IP.com

Изискванията са реално IP (статично или динамично), интернет връзка и ОС Windows, MAC, Linux;

След като се регистрираш на сайта им, получаваш акаунт с който влизаш отново на сайта за да конфигурираш какъв WEB ADRESS (или домейн) искаш да използваш за сайта си (с една безплатна регистрация, можеш да регистрираш/използваш до 5 различни адреса !) Като си готов с това, от секцията Download изтегляш тяхната програмка/скрипт, която инсталираш и в която въвеждаш своята регистрация. За удобство я включи в списъка на зареждащите процеси при буутване на ОС и автоматично използвайки интернет свързаността, на всеки няколко минути, ще проверява за промяна на твоят реален IP и ако има негова промяна, ще го отрази моментално на DNS сървърите на No-IP.com

благодаря много за подробното обяснение, но до колкото разбрах ако искам да използвам собствен домейн се заплаща и то не малко sad.gif

иначе това което искам да направя е да си използвам мой домейн за локалния ми сървър - просто компютъра ми да е хостинга, тоест трябват ми DNS-и които за сложа на домейна и да пренасочват към ИП-то ми... (не знам как да го обясня по друг начин)

иначе това което искам да направя е да си използвам мой домейн за локалния ми сървър - просто компютъра ми да е хостинга, тоест трябват ми DNS-и които за сложа на домейна и да пренасочват към ИП-то ми... (не знам как да го обясня по друг начин)

Ако те устройва име на хоста от рода: linux.homeunix.net

отиваш на www.dyndns.com, регистрираш се, заплюваш си безплатен хост (DNS), теглиш едн амалка програмка и я инсталираш

И си готов да пуснеш web сървъра си :-)

• Автор

ами аз до колкото го видях това е същото

значи имам си домейн и искам да го използвам - как мога да го направя това

какво трябва да напиша в "Name Servers" (на домейна) за да използвам сървъра който ми е на компа

ами аз до колкото го видях това е същото

значи имам си домейн и искам да го използвам - как мога да го направя това

какво трябва да напиша в "Name Servers" (на домейна) за да използвам сървъра който ми е на компа

ооох, ами трябват ти две машини (желателно) за name сървъри. Едната може да ти е домшната, но е желателно другата да е нейде по света. Но в такъв случай при теб трябва да пуснеш DNS сървър. Можеш ли?

• Автор
ооох, ами трябват ти две машини (желателно) за name сървъри. Едната може да ти е домшната, но е желателно другата да е нейде по света. Но в такъв случай при теб трябва да пуснеш DNS сървър. Можеш ли?

ами не съм правил такова нещо до сега, но пък и нямам две машини sad.gif

значи единствения вариант е да си платя в no-ip.com за да мога да го направя това

ами не съм правил такова нещо до сега, но пък и нямам две машини sad.gif

значи единствения вариант е да си платя в no-ip.com за да мога да го направя това

Не, можеш да платиш на някой доставчик за да играе втори DNS сървър за домейна ти :-)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.