Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптопа и интернета. МАС адреса.

Featured Replies

Проблема е следния. Цчера си купих лаптоп Satellite P200-1FJ-2GB модел на Тошиба. Понеже отидох в леля ми веднага го включих и нямаше проблеми. Леля ми има кабелен интернет (аз също, на един и същ доставчик сме) и на лаптопа показва, че има интернет, но не зарежда. Почнах да звъня на приятели и ми казаха, че трябва да си наглася настройките и по- конкретно МАС адреса. Понеже живея в къща на 3 етажа, братовчедите ми, които живеят на 2 етаж имат рутер. Идеята ни беше от там да хващаме. Но сметнах, че за момента е по-добре да си вържа лаптопа към моя кабел. Пак ми даде, че има интернет и пак не ми позволява да отварям страници- не зарежда изобщо. Намерих из нета как да си сменя МАС адреса, но с една подробност. Всичко, което трябва да се направи на компютъра ми го има, но на лаптопа ( На втория компютър натискаш Start-Settings-Network Connections.) тази част я няма(settings). Рових из настройките, но не успявам... Някакви идеи да имате? sad.gif

Редактирано от girl_next_do0r (преглед на промените)

Ако те разбирам първо отваряш start - run - cmd пишеш Ipconfig /all и виждаш Physical Address това ти е MAC-а на картата

Отиваш в control panel - network connections - кликваш на активния local area connection даваш десен бутон - Properties там кликваш на Client for Microsoft networks горе има Configure . Ако те пита дали искаш да продължиш му даваш ОК . Отваря се нов прозорец и те съветвам много да внимаваш какво къде пипаш :)

Отиваш на Advanced търсиш Network Address в дясно на Value въвеждаш новия мак адрес като не слагаш тирета. Кликваш ОК и е желателно да дадеш рестарт веднага :)

Извинявам се предварително за сложното обяснение, също така и ако нещо съм объркал :)

Успех, пиши след процедурата.

EDIT. След като прочетох поста отново видях къде ти е питането. Това което си описала е класик старт Меню на :) А твоето по дифоулт е само "Start Menu". Control panel ти трябва просто :)

Редактирано от LindT (преглед на промените)

• Автор

Всичко направих както трябва. После рестарт. Включвам и пак няма нет angry.gif Проверявам дали се е сменил МАС и в това рън, ип..... ми дава нули,нули и пак нули... sad.gif

Всичко направих както трябва. После рестарт. Включвам и пак няма нет angry.gif Проверявам дали се е сменил МАС и в това рън, ип..... ми дава нули,нули и пак нули... sad.gif

Значи не си въвел(а) каквото трябва. Дай резултата от ipconfig /all

• Автор
Значи не си въвел(а) каквото трябва. Дай резултата от ipconfig /all

Кажи само какво те интересува:

Windows IP Configuration

Ethernet adapter Local Area Connection 2

Wireless LAN adapter Wireless Network connection

Ethernet adapter Local Area Connection

Tunnel adaptor Local Area Connection

Кажи само какво те интересува:

Windows IP Configuration

Ethernet adapter Local Area Connection 2

Wireless LAN adapter Wireless Network connection

Ethernet adapter Local Area Connection

Tunnel adaptor Local Area Connection

Ако връзката е по кабел това: Ethernet adapter Local Area Connection

• Автор
Ако връзката е по кабел това: Ethernet adapter Local Area Connection

Media state......:Media disconnect

Connection-specific DNS Suffix....:

Descriptions.....:Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethernet

Physical adress....:02-00-54-55-4E-01

DHCP Enabled..........:No

Autoconfigoration Enabled........:Yes

configiz9.jpg

Ето там където са стрелките въвеждаш новия MAC адрес :yanim:

Taм го написах sad.gif

Media state......:Media disconnect

Connection-specific DNS Suffix....:

Descriptions.....:Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethernet

Physical adress....:02-00-54-55-4E-01

DHCP Enabled..........:No

Autoconfigoration Enabled........:Yes

Taм го написах sad.gif

Само да уточня че това, което трябва да въведеш е: 020054554E01

• Автор
Само да уточня че това, което трябва да въведеш е: 020054554E01

Това въведох sad.gif Ще пробвам пак.

Ама там където е стрелката трябва да напишеш MAC-а на Леля Ти ! :speak:

Вече съм си в нас и въвеждам моя МАС :yanim:

Ама там където е стрелката трябва да напишеш MAC-а на Леля Ти ! :speak:

Еми аз искам да включа нета от компютъра, който ми е в нас, самия кабел да го включа и затова въвеждам МАС на моя компютър :)

Ама там където е стрелката трябва да напишеш MAC-а на Леля Ти ! :)

Еми аз искам да включа нета от компютъра, който ми е в нас, самия кабел да го включа и затова въвеждам МАС на моя компютър :)

аз съм тотално объркан но ще пийна едно кафе но до тогава сигурно ще са ти помогнали :speak:

• Автор
аз съм тотално объркан но ще пийна едно кафе но до тогава сигурно ще са ти помогнали :wors:

Реших, че няма какво да се мъча... Ще звънна утре на доставчика, който ми е приятел и се надявам да ми реши глупавите въпроси от сорта "Да спиш или да сънуваш" :speak:

Мерси на всички за опитите :)

Впрочем,аз говорих с моя доставчик за сменянето на пста-и-аз съм към мегалан и искат да ги предупреждавам,когато сменям :) за да ми засичат мак на лаптопа angry.gif когато го включвам към нета

Редактирано от two3eM (преглед на промените)

Няма нужда ди уведомяваш доставчика си. Направи на лаптопа същия МАС адрес като на стационарния комп!

• Автор
Няма нужда ди уведомяваш доставчика си. Направи на лаптопа същия МАС адрес като на стационарния комп!

Tова се опитвах да направя и не успявах. Поисках помощ, съветниците дадоха всичко от себе си и пак не успях... Тая вечер ще дойде доставчика и после ще кажа в какво е било проблема :sobbing:

Виж дали с Mac Makeup няма да стане. Не забравяй да дадеш Disable/Enable на мрежовата връзка след промяната.

Tова се опитвах да направя и не успявах. Поисках помощ, съветниците дадоха всичко от себе си и пак не успях... Тая вечер ще дойде доставчика и после ще кажа в какво е било проблема :lol6:

В очакване сме всички да чуем къде е проблема ;)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Най-накрая се разбра... То се разбра още след ден ама аз сега се сетих да напиша хахаха biggrin.gif Иначе...забутах се в най- левия ъгъл на къщата и хванах интернет от един хотел дето е две улици над нас :huh: Сега ако мръдна от ъгъла ми се губи интернета... А не е ставало, защото кабела е кодиран от интернет доставчика ми и може въпросното кабелче да се ползва само за компютъра ми... В крайна сметка реших, че е по-добре да си седя като наказана в ъгълчето и да си крада интернет от хотела над нас ;) А пък вече като си отида в Банкя (лаптопа майка ми го взе специално за там) ще си вкарам интернет от БТК... И имам още един въпрос ама се чудя тука ли да пиша или да направя нова тема :baby:

• 3 седмици по-късно...

Да си кажа не те разбрах какъв е този кодиран кабел ?

Но всичко щом е ОК, давай въпроса.

• 2 седмици по-късно...

До колкото разбрах, момичето има предвид, че доставчика на интернета не позволява повече от 1 компютър да ползва интернета, та дори и кабела да е свързан към рутер. Разбира се, ако се заплати за втори компютър...e` tutta un'altra storia...

И аз го имах тоя проблем преди няколко месеца и затова смених доставчика и толкова нерви и време похабих като цяло, че като се сетя още се ядосвам. :speak:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.