Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Допълнително охлаждане за видеокартата?

Featured Replies

Наскоро гледах някъде и си помислих да си купя допълнително охлаждане за видеокартата.Въпроса ми е..самите охлаждания харчат ли много енергия т.е. зимат ли много от захранването,каква е разликата.."Голяма" или 'Малка",с колко се вдига "ако" се вдига перформанса при игрите и препоръки за охладители или скрийнове как изглеждат на самата карта (заемат ли много място и температури при 'Idle' и натоварен режим).Доста ми е интересно,понеже играя предимно игри,пък и като пипна картата наистина "ПАРИ".Градусите сега стигат до 74C.????

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Много въпроси, повечето глупави. Перформанса не се вдига, падат температурите. Ток не харчат почти никакъв. Скриинове как да ти дам като не знам какво охлаждане и каква видео карта визираш?

Ако при максимален товар видеото достига 74 е нормално, не ти трябва допълнително да ти бучат перки.

• Автор

Извинявам се за малко обърканите въпроси,искаше ми се да разбера за какво става въпрос набързо.Интересно значи пак питам ако играеш дадена игра на 70 градуса или на 40 градуса..НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА....това не би трябвало да е логично,би трябвало да има някаква даже МИНИМАЛНА разлика,понеже някой ми беше казал и за процесорите и питам тук при тях има ли разлика като са охладени по-добре?

Извинявам се за малко обърканите въпроси,искаше ми се да разбера за какво става въпрос набързо.Интересно значи пак питам ако играеш дадена игра на 70 градуса или на 40 градуса..НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА....това не би трябвало да е логично,би трябвало да има някаква даже МИНИМАЛНА разлика,понеже някой ми беше казал и за процесорите и питам тук при тях има ли разлика като са охладени по-добре?

Температурата не оказва влияние върху производителността,освен ако картата не прегрява.Тогава е възможно картата да 'увисне' (забивка) или често да започне да насича в сцени с интензивно движение (като преди това не е имало подобен проблем).Единствената полза от охлаждане има ако клокваш картата.Нормални температури за 'Тихи' карти е 50-70 градуса в натоварен режим,а за някой модели и 80-90.Добро охлаждане на картата става ако се монтира отвод за горещия въздух непосредствено над PCIe слота на картата (подобно на охлаждането на процесора).При мен смъкна около 10 градуса и то без вентилатор.

• Автор

Еми при процесора как стоят нещата с охлаждането?Има ли разлика при по-охладения?

Ще ти го обясня бавно: Прочети отново поста преди твоя и замени думата "картата" с "процесора".

С два винта си закрепяш вентилатор в/у видеокартата и готово. Съобразяваш размера му с повърхността на която го монтираш. Трябва ти "обикновен, тъп, евтин вентилатор". Като се раздрънчи много си го смазваш или купуваш друг. При цена от 4 до 10 лв няма причини за оплакване.

Не ти трябва "вентилатор за видеокарта", защото те са комплект с радиатор и не ти вършат работа. И няма смисъл да го вземаш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.