Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добрия стар автоматичен рестарт

Featured Replies

Та значи днес четири пъти докато си цъках компютърчето се рестартира ей така. От начало си помислих че е от тока защото тогава валеше дъжд, но не бях прав. Това ми се случва за първи път откакто си купих нова видео карта (8800 ГТ зотак) и дъно (GB P35 DS3L). Към тях си взех някакво евтино 480W захранване Super Power (Codegen). Не знам дали нещо пържи много или е от захранването. Ето и шот от Спид Фан за да видите темепературите. Наистина не знам дали е от захранването. За 3те месеца служба не е правило проблем. Температурите са взети след период на работа, затова са високи. Темп 1/2 са по 50 и под 40 съответно.

templj6.png

templj6.7bafd2855b.jpg

73 е температурата на видео картата, която си е със заводския вентилатор.

Редактирано от Swiftle (преглед на промените)

начи по прицип са ти малко високички температурите, а колкото до рестарта предполагам (на сляпо) че е или захранването или имаш надути кондензатори на дънната платка

• Автор
начи по прицип са ти малко високички температурите, а колкото до рестарта предполагам (на сляпо) че е или захранването или имаш надути кондензатори на дънната платка

Е нали е лято :rolleyes: . А някакво решение на проблема? =/

А процесора е? Как е като бръкнеш в кутията, усещаш ли жега? Защото наистина са нередовни градусите. Да не ти е на слънце машината?

• Автор
А процесора е? Как е като бръкнеш в кутията, усещаш ли жега? Защото наистина са нередовни градусите. Да не ти е на слънце машината?

Жегата иде от харда. Не знам зашо но това чудо гори. Значи температурата на харда е 48 което ми се струва доста височко. Незнам кои точно са Темп 1 и Темп 2 в SpeedFan но в момента (idle) те са съответно 52 и 41. Между другото съм на P4, а за тях съм чувал че доста пържат.

Определено харда ти прегрява и трябва да вземеш мерки за изкарване на топлия въздух извън кутията. Сложи едно вентилаторче под харда да му вее на електрониката и един отзад на кутията да изкарва топлия въздух. А може и SpeedFan да греши - виж какво показва като температури Еверест и кажи какъв точно е процесора.

8800GT и тоя P4 са достатъчни да претоварят това "захранване". Направи един тест, пусни Orthos на Stress CPU и пусни косматото кубче на ATITool да се върти(не да сканира за артефакти). Ако е от захранването, в близките 5-10 мин ще се рестартира, ако не стане и веднага.

• Автор
8800GT и тоя P4 са достатъчни да претоварят това "захранване". Направи един тест, пусни Orthos на Stress CPU и пусни косматото кубче на ATITool да се върти(не да сканира за артефакти). Ако е от захранването, в близките 5-10 мин ще се рестартира, ако не стане и веднага.

Явно че не е от захранването. Направих това, което ми каза и ко оставих около 50 минути. Ето и шот:

stressff5.jpg

stressff5.612760b80f.jpg

Веднага разкарай това мизерно захранване, ако не искаш да си имаш по нататашни проблеми! Това е АЕЦ-а на компа бе, човек, тука се отделят винаги повечко пари за да върви машината ти както трябва.

Тези температури са ужасно високи! Харда ще го отпишеш след време, ако така го пържиш! Не се лъжи по заводското охлаждане на видеото - като цяло повечето производители слагат едно вентилче отгоре с една мижава перчица колкото да отбият номера - монтирай си допълнителен вентил!

по добре на тоя етап си отвори кутията поне от една страна и в най скоро време го даи в някои сервиз. И също ако е на затворено мясно(на пример в някои дупка на бюрото, които по принцип са за компютри) го разкарай от там. Това ше смъкне поне малко градуси

По -добре да послуша lyudmil и да сложи вентилатори и 80 мм са достатъчни да се се охлади системата.А отзад е просто задължително да сложи перка да изкарва топлия въздух.Аз вчера поставих на моя един 80мм отзаде и температурите паднаха с 5 градуса на всякаде(ако се има вяра на Everest)

като става въпрос за температури дали това е добре

Field Value

Sensor Properties

Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h)

GPU Sensor Type Diode (NV-Diode)

Motherboard Name Biostar 945G Micro 775 / 945GC Micro 775 / 945GZ Micro 775 Series

Chassis Intrusion Detected Yes

Temperatures

CPU 77 °C (171 °F)

GPU Diode 46 °C (115 °F)

HDT722525DLA380 [ TRIAL VERSION ]

Cooling Fans

CPU 2344 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.28 V

+1.5 V 1.52 V

+3.3 V 3.31 V

+5 V 5.00 V

+12 V [ TRIAL VERSION ]

+5 V Standby 4.95 V

VBAT Battery 3.15 V

CPU 77 °C (171 °F)

Не е добре ако се вярва на тоя цифри, ще му опечеш проца :speak:

Аз мисля че трябва да смениш захранването със някое по-скъпо и то марково. Аз със Fortron II 400W храня Glaxy 8800GT 512 и C2Q Q6600 4-ри рам платки по 1 ГБ 2 харда 2-ЦД-та от време на време и сичко ми върви супер няма проблеми...... 400w са достатачни biggrin.gif:speak:

Според мен причините може да са много рестарти при мен правеше стария комп със п4-то беше изгорял вентилатора (върти се ама супер слабо) и аз се чудя от де иде проблема.... и така незнам просто причините може да са много може и причината да е във Windows-а или някаде във софта на компютъра ти или от Играта да е бъгната нещо.... незнам

Процесорите Pentium 4 било то на s478 или на s775 печат та пушак се дига от тях със това се славят 4-ките... това е напълно нормално.... дават ги до 85 градуса преди да изключи компа. Имаше един стар бъзик - "Ти с пентиум ли си или с парно?"

Най-добре си виж в биоса според мен на програми неможе да се вярва......

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Веднага разкарай това мизерно захранване, ако не искаш да си имаш по нататашни проблеми! Това е АЕЦ-а на компа бе, човек, тука се отделят винаги повечко пари за да върви машината ти както трябва.

Тези температури са ужасно високи! Харда ще го отпишеш след време, ако така го пържиш! Не се лъжи по заводското охлаждане на видеото - като цяло повечето производители слагат едно вентилче отгоре с една мижава перчица колкото да отбият номера - монтирай си допълнителен вентил!

Виж за какъв клас карта става въпрос преди да пишеш. Твоето важи за гаражните производители при карти от ниския клас. Ако успееш да ми покажеш поне една карта от 8800 нагоре с посоченото от теб охлаждане те признавам.

И тоя процесор много грее бе, какви са тея 77 градуса? Направи му една профилактика и смяна на паста. Задължително един вентилатор отзад да изкарва топлия въздух и един отпред да вкарва, като задължително монтирай харда точно зад него. Ако това не е възможно си сложи перка и на харда, продават се специално.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

Значи имам си вентилатор на кутията, които би трябвало да изкарва топлия въздух (12 см). В момента съм го монтирал от външната страна на кутията, защото просто нямаше как от вътре след като смених дъното (процесорът и вентилаторът му идваха по напред). Относно захранването имам си едно хубаво на Фортрон, но е само 300В. Ако може някой дами каже дали ще е достатъчно за Р4 3.2/ 2х512 и 2х256 РАМ (на по 533мхз)/8800 ГТ/харда и 2 двд-та, в краен случай ще откача едното. Ето и малка диаграма показваща как се въртят перките из кутията.

Отгоре е тази на захранването, отзад на процесора, а от страни вентилатора на кутията,които е монтиран от външната и страна. Ако някой открива проблем с движението на въздуха нека каже.

perkiao5.jpg

perkiao5.5ae70c5e78.jpg

Опитай, смени го и виж какво ще стане. Никой не може да ти каже ОСВЕН ако не е пробвал!

За клюкарите: днес на захранване 450W куча марка въртях кризата на макс с Е4600 и 9600, 1 хард и една писачка.

Естествено това не означава че на 450В на друга фирма захранване(пак куча марка) всичко ще е наред.

Така че смело експериментирай. Сменяш го, пускаш някоя корава игра и гледай какво става. Но преди това задължително профилактика на машинката. И за по-безопасно не коментирай смяната на захранването с тея в магазина защото има голяма вероятност да чуеш невероятни неща само и само да ти продадат друго захранване.

Пичове искам да споделя с вас днес ка кво направих.Просто занесох компютъра в моята работа и го почистих с въздух от компресор ,но съвсем сух без никакъв конденз.Натоварих го както обикновенно,резултатите са на лице

Field Value

Sensor Properties

Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h)

GPU Sensor Type Diode (NV-Diode)

Motherboard Name Biostar 945G Micro 775 / 945GC Micro 775 / 945GZ Micro 775 Series

Chassis Intrusion Detected Yes

Temperatures

CPU 39 °C (102 °F)

GPU Diode 48 °C (118 °F)

HDT722525DLA380 [ TRIAL VERSION ]

Cooling Fans

CPU 2411 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.31 V

+1.5 V 1.52 V

+3.3 V 3.33 V

+5 V 5.03 V

+12 V [ TRIAL VERSION ]

+5 V Standby 4.97 V

VBAT Battery 3.14 V

нали е по-друго замислете се може и вашия компютър да е задръстен от прахоляк

• 2 седмици по-късно...

Според мен причината е в температурите. Опитай се да го охладиш с допълнителни вентилатори. Във всички магазини са приблизително една цена , но аз в моя град намерих и за по 2 лева , които вече 1 година работят без проблеми.

• 2 години по-късно...

Аз да питам нещо тук да не отварям нова тема. Значи захранването ми е 450W (не знам каква марка и какъв модел). Въпроса ми е дали ще издържи дълго на AMD Athlon 2000+ 1.67GHz, 2x256 + 512MB RAM, 128MB Radeon 9250, 80GB HDD на Maxtor, не му знам модела, DVD-RW и DVD-ROM (RWто на Филипс, а ROMа на LG модели не знам и 2те са на 52x скорост)? До сега бях на XP SP2, инсталирах SP3. Питам да не би да почне и на мене да ми се рестартира автоматично.

Има едни много разпространени ментета Rexpower, както и конкуренцията им JNC и Codegen - при тях обикновено след 1.5 до 2 години ползване кондензаторите се съсипват и започват проблемите. Системата ти не е изобщо лакома и би работила дълго и безпроблемно дори и с 250W захранване, но при условие, че е марково а не от споменатите боклуци. Ако е менте, никой не може да каже колко ще издържи и дали няма да умре внезапно, повличайки със себе си част от останалите компоненти.

Ами с това захранване карам вече 3та година на същата система, но нали SP3 инсталирах, че малко съм скептичен на него да държи, въпреки, че четох, че СП3 предлага малко по-добра производителност. Мерси, че се отзова! :gift:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.