Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп до 800 лева.

Featured Replies

Уважаеми съфорумници!Трябва да изберем лаптоп до 800 лева, като идеята е след това въпросният модел да се закупи от Австрия, защото имам близък човек който сега пребивава там.Имам информация, че цените са доста по ниски от тук при нас.Дано постигнем оптимални параметри при тази цена :help: .Аз се захващам да ровя и исакм помощ и съвети! :)

Пропуснах да спомена, че търсим нови модели, а не втора ръка.Интелски вградени графични чипове неща, освен ако не компенсират, количеството рам и процесора.

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

Тази машинка си заслужава всяка стотинка asus Потърсих доста и не успях да намеря видео ATI за тая цена.

p.s. само да добавя ако не е проблем е с OS LINUX

Редактирано от nikk12 (преглед на промените)

• Автор
Тази машинка си заслужава всяка стотинка asus Потърсих доста и не успях да намеря видео ATI за тая цена.

p.s. само да добавя ако не е проблем е с OS LINUX

Ми аз попринцип не съм работил с Linux, но ще се науча :) .Не е лоша тази машинка, но нека и другите да видим какви ще кажат.Аз не бързам, ама гледам че си писал в поста АСУС, а в Технополис е АСЕР.За АСЕР-а говориш нали?

Уважаеми съфорумници!Трябва да изберем лаптоп до 800 лева, като идеята е след това въпросният модел да се закупи от Австрия, защото имам близък човек който сега пребивава там.Имам информация, че цените са доста по ниски от тук при нас.Дано постигнем оптимални параметри при тази цена :P .Аз се захващам да ровя и исакм помощ и съвети! :)

Пропуснах да спомена, че търсим нови модели, а не втора ръка.Интелски вградени графични чипове неща, освен ако не компенсират, количеството рам и процесора.

Ако ще е Ейсър, разгледай ценовата им листа в Österreich направо и си избери модел ? Или дай сайта на някой магазин там за да поразгледаме ? За различните страни се доставят различни модели и модификации и това което изберем тук може да го няма там. Освен това ми се струва, че там повечето са оплескани и се продават с Виста и си помисли добре преди да го вземеш. По същия начин можеш да разгледаш моделите и цените на други големи производители какво продават там и на какви цени. По принцип ще е в долния клас и трябва да се стремиш да има същите или близки параметри, както на показания от nikk12 модел ;)

Уважаеми съфорумници!Трябва да изберем лаптоп до 800 лева, като идеята е след това въпросният модел да се закупи от Австрия, защото имам близък човек който сега пребивава там.Имам информация, че цените са доста по ниски от тук при нас.Дано постигнем оптимални параметри при тази цена :P .Аз се захващам да ровя и исакм помощ и съвети! :)

За тези пари доста компромиси ще имаш-процесор 1,5-1,7GHz,РАМ-1Gb.,HDD-под160Gb.,дисплей 14-15".Като му сложиш и Вистата(навън така ги продават) става бавен и тромав,което изнервя тотално.Ако не си работил с лаптоп,виж някой познат който има и направи сравнение с настолен компютър.Евтините модели са нисък клас,произведени са преди повече от година време и търговците искат да се оттърват от тях.Прецени все пак за какво ще ползваш лаптопа,а не според наличните средства да избираш модел-все пак такова нещо не се купува всеки ден

• Автор
За тези пари доста компромиси ще имаш-процесор 1,5-1,7GHz,РАМ-1Gb.,HDD-под160Gb.,дисплей 14-15".Като му сложиш и Вистата(навън така ги продават) става бавен и тромав,което изнервя тотално.Ако не си работил с лаптоп,виж някой познат който има и направи сравнение с настолен компютър.Евтините модели са нисък клас,произведени са преди повече от година време и търговците искат да се оттърват от тях.Прецени все пак за какво ще ползваш лаптопа,а не според наличните средства да избираш модел-все пак такова нещо не се купува всеки ден

Работил съм на не с един лаптоп, обаче с Виста не съм работил на лаптоп.За тези пари видя какъв лаптоп предлагат в Технополис Аз съм преценил за какво ще го ползвам лаптопа, ясно е че няма да е за съвременни игри и няма как да е.Имам един въпрос на лаптопите ОС дето се дава с тях неможе да се сменя ли?Лошото е, че баща ми не разбира много от компютри, а аз не съм там за да преценя.И все пак може да намери някой колега дето чатка повече, за да помогне.За тези пари може да се вземе доволен палтоп, който ще ми свърши работа.

Работил съм на не с един лаптоп, обаче с Виста не съм работил на лаптоп.За тези пари видя какъв лаптоп предлагат в Технополис Аз съм преценил за какво ще го ползвам лаптопа, ясно е че няма да е за съвременни игри и няма как да е.Имам един въпрос на лаптопите ОС дето се дава с тях неможе да се сменя ли?Лошото е, че баща ми не разбира много от компютри, а аз не съм там за да преценя.И все пак може да намери някой колега дето чатка повече, за да помогне.За тези пари може да се вземе доволен палтоп, който ще ми свърши работа.

Инсталираната операционна система маже да се махне и да се сложи друга.Проблема обаче е в драйверите.Дори в официалните сайтове трудно се намира точният драйвер,а пък те на са един или два.

Драйвери с малко повечко търсене се намират. Дори да не за същата машина, компонентите в нея със сигурност не са уникални и може да се свалят драйвери от сайта на производителя на самите компоненти. За чипсета от сайта на Intel(ако е такъв), за LAN-a от Realtek или какъвто е там и т.н. Mоже да ползваш Unknown Device Identifier за да видиш компонентите и какви драйвери трябват за тях.

Edit:

А ето какъв резултат даде един прост сърч в google: цък.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор
Изчакай малко за новия eeePC на ASUS. За 800 лв. по-добър няма да намериш.

Сигурен ли си, защото сегашните лаптопи ASUS eeePC, са доста нищожни от към ресурси.За сега гледам тези модели и все пак се чудя.

ACER

АSUS

DELL

Gigabyte Този е с добра видео карта за тези пари, но е с по-куц процесор.

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ей ти на: Отваряш тая страница, преместваш десния слайдър на поле "Цена" на 8оо и си разглеждаш, като че само за теб да работят магазините. лаптопи дал бог, и според размера на хард диска можеш да филтрираш!

И ако все пак не намериш, обясни защо..

• Автор

Тази тема се приключва, защото се отказах от лаптоп. Ще си взема още една лична домашна конфигурация. Все още лаптопите са нереално скъпи, а за същите пари човек си взима 3-4 пъти по-бърза машина.След 2-3 месеца ще си взема нов компютър с който мога да правя каквото искам, защото този който съм в момента е на брат ми.Можете да заключите темата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.