Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руска трупа или чавка ?

Featured Replies

Здравеите чувал съм за тази игра и с 2те имена , но никъде по нета не намирам правиалта за нея , ще помоля някой ако може да ми ги разясни , благодаря предварително :super:

Беше нещо подобно на 3-5-8 но не съм сигурен ;)

А иначе ме сумнява да намериш в нета нещо, намери някой около 40-50 годишен мъж наи вероятно ще я знае :)

• Автор

да, игра на карти е.. еми нз за това питам може някой да му е обеснена тази игра и да я разясни и на нас.. пък и някой 40-50 годишен мъж може да се натъкне на тази тема :huh:

'Руска трупа' до колкото аз я играя т.е. правилата, по които играя са следните. Играе се с картите от асо до деветка. Играта е също така известна 'Руска тройка' и се играе от трима играчи. Раздава се по седем карти на играч и се оставят три карти, които не се виждат от играчите. Може да се нарекът талон. Раздаването на картите може да стане примерно - по 2,по 3,3(талон),по 2. Силата на картите е като на без кос при белота (асо(11т),десет(10т),поп(4т),дама(3т),вале(2т) и девет(0т)), като се обявява една боя за коз. Има и 'белоти' (поп и дама от една боя), които са 20 точки и 40 от коза.

Играчите започват със седем карти. Те трябва да решат дали могат да искарат 100 точки в края на играта. Играта започва с обявяване 'сто'. Друг играч може да го надвика със 'сто и едно'. Надкачването може да става с еденици или може да се надвикава със 'сто и десет' и ' сто и двайсет' директно. За да се надвика някой играч над 'сто и двайсет' трябва да се покажат 20 точки от поп и дама (белот). Също така над 'сто и четиредесет' трябва да се покажат два 'белота'. Игра без 'белоти' (наричам ги белоти за по лесно, но иначе се обявяват като на сантасе - само с '20' и '40') е 120 точки. Не съм сигурен, но аз най-много съм правил с моите приятели по 180 точки (с 20 и 40) като не съм оставял ръка. Забравих да спомена по-горе, че този, който спечели наддаването обявява боя за коз и съответно може да избере боята, от която има дама и поп за коз така, че да има 40 точки. Естествено има много начини за изиграване на картите. Този, който спечелва надвикването обръща талона така, че и другите двама играчи да го видят, след което ги взима. След като си прегледа картите трябва да реши кои две карти да извади от ръката си и да даде по една на свойте опоненти. И сега той трябва да изиграе свойте карти така, че да искара точките, които е обявил. целта на опонентите му е да му попречат. Те играят срещу него. Те могат да кажат 'трупай', при което другия опонент може да изчисти силна карта и така да затруднят играещият. В случей, че опонентите успеят да попречат на играещият да си искара обявнети точки, той си ги записва обявените точки в графа 'минус точки'. Записките стават така. Три колонки, за всеки играч, като в дъното на колоната има черта, кадето се записват 'минус' точките'. Победителя трябва да искара 551 точки (за което не съм 100% сигурен). Победителя трябва да икара над 551 точки ако има минуси така, че да има чисти 551 точки. Ако спечелилият наддаването реши, че няма да може да изкара играта може да се откаже а опонентите си записват по 25 точки.

Малко не е добре оформено, но се надявам да съм обяснил цялата игра. Ако има въпроси може да обясня допълнително.

пп

това го написа сина ми.

foty

Редактирано от foty (преглед на промените)

• 17 години по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.