Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видео карта

Featured Replies

Като цяло съм решил да обновя компютъра, но май видео картата е по тръден избор. Спрех се на GeForce 8600, но не знам тя може да направи Dual с още една 8600? Изисква ли се спе4циално дуно за тъй наречения Dual и как е по добре две карти за около 200лв. или една за 400лв. Не знам как стоят нещата и затова ще ви бъда благодарен да ми ги разясните. :wors:

Първо кажи каква ти е машината. Една 8600 е отвратителен избор, а за 2 да не говорим. Предполагам машинката ти вече и стара и най-вероятно няма PCI-E слот. Но ... боба ми свърши и не мога да гадая повече.

• Автор

Благодаря за моща. А xactoR горе съм писъл

Като цяло съм решил да обновя компютъра, но май видео картата е по тръден избор.
"дословно барабар с печатните грешки". И затова за новата си конфигурация питам, дали е нужно специално дъно за този дуал. моя грешка, че забравих да кажа, че искам препоръка за интелско дъно.

И ... до колко пари, какъв процесор ще слагаш? ... Все неща, които не мога да знам ...

• Автор
И ... до колко пари, какъв процесор ще слагаш? ... Все неща, които не мога да знам ...

Добре, не искам да спорим. :speak: Щом е от значение ето всички компоненти, които съм избрал:

CPU: Core 2 Quad Q9450 (2.66GHz, 12MB, 1333MHz FSB, s775) BOX

MB: ?????????????

VGA: ????????????

RAM: 1 x 2GB DDR-3 1333MHZ, Kingmax, 3Year Warranty

HDD: 500, WD, SerialATA, 7200rpm, 16MB

DVD: LG GSA-H50L/55L, Black, Ram 12x, +R 18x, -R 18x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x48x, LightScribe

SC: Creative X-FI XtremeGamer FATAL1TY Pro Series, 7.1, 24bit

Захранване PSU FORTRON ATX-400PNR /400W

Така,първо не е дуал, а е SLI технологията на Nvidia.Второ защо не вземеш тази карта :

RADEON HD4850 PCS 512MB PowerColor DDR3, 256bit PCI Express, TV Out 319.92 лв

ще отвее две 8600 в SLI та пушек ще се вдига .Дъното мисля да е това:

Asus P5E3 Deluxe, X38, LGA775, DDR3, 3xPCI Express, SB7.1, 2xLan1000, SerialATA, Raid 0,1,5, 2x1394, ATX 403.83 лв

И задължително смени захранването с това:

CFT-600-14CS-Цена: 147.2 лв.

Цената на всички компоненти е 850 лв ohmy.gif

p.s. Избрал съм скъпо дъно защото виждам, че си се ориентирал към DDR 3 и Q9450 !

Коментирали сме вече "ползата" от DDR3 RAM - единственото и предимство е, че можеш да се хвалиш пред приятели които не разбират много: "Вижте аз съм с DDR3 RAM" :camera2: DDR3 1333 е по-бавна от DDR2 1066 заради ужасно спънатите тайминги. Може би DDR3 1600 успява да догони DDR2 1066, но цената не е оправдана по никакъв начин.

CPU: Core 2 Quad Q9450 (2.66GHz, 12MB, 1333MHz FSB, s775) BOX

MB: GB EP45-DS4 или ASUS P5Q-E

VGA: HD4870 без значение от производителя(около 470лв. е) или 4850 за 300лв.

RAM: 2 x 2GB DDR2 1066MHZ,

HDD: 640GB WD6400AAKS, SerialATA, 7200rpm, 16MB

DVD: LG GSA-H50L/55L, Black, Ram 12x, +R 18x, -R 18x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x48x, LightScribe

SC: Creative X-FI XtremeGamer FATAL1TY Pro Series, 7.1, 24bit

Захранване: CFT-700-14CS - цената е повече от добра за такова захранване.

Edit:

Предвидил ли си достатъчно добри колонки за да се разкрие потенциала на FATAL1TY Pro картата или просто избра най-скъпата от каталога? XTREME GAMER и FATAL1TY PRO са различни карти. Според мен ако не си професионалист в областта на аудио озвучаването или пък нямаш изключително добър слух, на практика няма да забележиш разлика в звука от двете карти. Аз с моя слух даже не мога да различа Audigy от X-Fi, но това е друга тема.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Още веднъж благодаря за отзивите. :) Ще послушам тогава съвета Ви и ще взема DDR2, а оносно картите едната е с 200лв. по-скъпа, заслужава ли си разликата. С какво този HDD: 640GB WD6400AAKS, SerialATA, 7200rpm, 16MB e по-добър от този, който избрах и значи това захранване ще е по-добре? Картата я избрах уж заради изчетеното в нета и тъй като, ако реша да взема качествени колони ще ми излезе мн. скъпо, ще заложа на качествени слушалки "доста по-ниска цена, на високо качество". Компютъра се надявам да го изполвам поне 3г. без ъпгрейди, освен по рамта.

П.П. Иначе какви колони бихте ми препоръчали, за тази карта. Ако може не много скупи, че много солено взе да излиза. sad.gif

Редактирано от rqc3r (преглед на промените)

Aми аз бих ти препоръчал в такъв случай 4850 - така или иначе след 3 години и двете ще са прекалено слаби, та може да си спестиш 200лв.

Харда е по-голям от 500GB модел и за 25лв. разлика получаваш реално 130GB отгоре. :)

Захранването е по-добро от 400W FSP, а и ми се струва, че 400W ще се товари доста, съответно ще грее повече и ще шуми повече. Тази система при товар, харчи грубо около 350W и за това е добре да се подсигуриш с по-мощно захранване, което няма да е натоварено и ще работи тихо, и без да загрява. Даже бих ти препоръчал Corsair HX520 aко държиш на тишината, но то пък е по-скъпо и мисля, че е по-добре за тия пари да се вземе повече power. :P

Още нещо - вземи си ASUS DRW-2014L1T LS SATA или LG GSA-H66N SATA.

П.П. Иначе какви колони бихте ми препоръчали, за тази карта. Ако може не много скЪпи, че много солено взе да излиза. sad.gif

Колко за теб е това не много скъпи?Дай конкретни числа.Има колони за 50 има и за 150лв.От къде да знаем колко ти е скъпо.

Виж тези ако не са ти много скъпи.

• Автор
Колко за теб е това не много скъпи?Дай конкретни числа.Има колони за 50 има и за 150лв.От къде да знаем колко ти е скъпо.

Виж тези ако не са ти много скъпи.

Тези ми се струват добри, поне по спецификации, но ще си помисля.

П.П. Печатни грешки често правя, защото пиша на фонетика, а Y "=ъ" и U "=у" са едно до друго и човек се обърква. ;)

Редактирано от rqc3r (преглед на промените)

Тези ми се струват добри, поне по спецификации, но ще си помисля.

Най-добре си набележи няколко модела колонки и ходи в някой магазин да ги прослушаш.Който най-много ти харесат като звук тях взимай. ;)

Звука в магазина и този в стаята са с разлика от небето до земята. Но ... поне плътността на баса може да се провери в магазина.

Звука в магазина и този в стаята са с разлика от небето до земята. Но ... поне плътността на баса може да се провери в магазина.

По-добре отколкото да му кажа вземи тези,да не ги чуе и после....защо ми каза да ги взема...не ми харесва как свирят.Иначе си прав,че звука в магазина е доста по-различен...най-малкото е по-шумно и помещението е по-голямо. :offtopic_s:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.