Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Tърся: Качествен ТV тунер за лаптоп!

Featured Replies

Ако може някой да предложи наистина качествен TV Tuner за лаптоп и по възможност да сподели + и - !

По възможност тунера да работи и с обикновена антена, не само с кабеларки!

Трябва ми нещо за морето, за къмпингуване!

За предпочитане е тунера да е съвместим с Express card слота!

търси хибриден тунер 3 в 1 със сателит по възможност

• Автор

Ако може по-конкретно (марки/модели) и за предпочитане малко опит + и -...

Ако не, поне някакви ревюта по западните сайтове/форуми също ще е добре!

Благодаря!

Редактирано от pit (преглед на промените)

и аз съм го заглеждал това тунерче но няма никаде ревюта

с какви други софтуери работят както тунера така и GPS-а

но може ти да ги напишеш :)

единствен минуси

само за цифрова ефирна телевизия в българия има само в София

аналоговата телевизия не с този тунер

ако търсиш за лаптоп по скоро това

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

Ами значи не ми върши работа!

Аз за това искам някакви предложения...

В крайна сметка се спрях на това: AVerTV Hybrid Volar HX

По нашите магазини, цената му е около 110лв., което ме устройва!

Устройството било печелило редица международни награди, дори е препоръчвано oт Hauppauge!

• Автор

Taка, горе посоченият тунер PR_A827(0920).jpg

вече е при мен и искам да споделя, че не съм очаквал от подобен мъник подобни екстри и качество на картината!

Успя да улови 6 ефирни цифрови програми и същата бройка аналогови, при това само с включената в комплекта (като подарък) антенка!

Качеството на картината е на много високо ниво дори и при аналоговия сигнал и ще ми свърши идеална работа за морето!

Драйвърите, а и самата програма се инсталират за секунди на всякаква съвременна платформа (XP/Vista), което прави тунера готов за употреба буквално за 2 минути от изваждането от кутията :P

Програмата за управление AverTV 6, e достатъчно мощна и богата на опции, за да не се налага използването на други такива!

Тунерът иделано се разпознава от Media Center системата на Windows, което е още един голям плюс.

В диска с драйвърите и приложенията е включен и фирмен Media Center на Aver Media, който лично на мен ми допадна повече от МС на операционната система!

В комплекта е включено малко, удобно и опростено дистанционно управление с големината на кредитна карта, което показа учудващо силен обхват и дори без пряка видимост към приемника, се справяше идеално с функциите си!

Единствените забележки към устройството са, че отделя много топлина и ниската чувствителност на УКВ радио приемника, когато не е свързана специалната антена за прием на радио сигнал!

В заключение мога да кажа, че препоръчвам тунерчето на всеки, който се двоуми в избора си на мобилен, удобен и многофункционален тунер!

честито

тестваи го с някоя от DVB специализираните програми

DvbDream

AltDVB

ProgDVB

като и медиа центъра на микрософт

че и аз съм навит да взема такова нещо

В заключение мога да кажа, че препоръчвам тунерчето на всеки, който се двоуми в избора си на мобилен, удобен и многофункционален тунер!

ок, приема се с благодарност споделеният опит laugh.gif

Драсни, моля те, и два реда какво е натоварването на процесора при прием на цифров сигнал на цял екран, сториха ми се леко високи изискванията на сайта им за процесор а за видеото има само изискване за съвместимост с ДХ9с ? Лаптопа ти с вградено видео ли е ? Всъщност те тунерите по принцип си искат по-коравичък проц, не върви да се слагат на много стари щайги.

натоварването нe е толкова голямо

тунер имам от 1999г. компа беше на 450мхз и се товареше на 25% от тунера

при нормална ефирна телевизия няма компресия

при цифровата качеството би трябвало да е DVD ама по скоро е SVCD

като MPEG2 не е проблем за компютър с данни от преди няколко години

липсващите при нас AVC канали може да товарят те са MPEG4 (AVC/h264)

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

Чак сега намерих време да тествам и да ви дам някои отговори!

saentist, не съм го пробвал с посочените от теб програми, защото както казах и по-горе програмата, която си върви с тунера е достатъчно мощна и функционална, за да не се наложи да се ползва заместител! (Ако настояваш обаче ще го направя)

kmvasilev, процесорът на лаптопа е Т7250 / 2,0GHz , видеото - nVidia 8600GT, т.е. достаъчно мощен, но при работа с тунера наистина се забелязва, че се иска мощен процесор.

При гледане на аналогова телевизия натоварването e от порядъка на 14-15%, при цифровите канали е 25-35%. Най-голям ресурс тунера използва при режима Time Shift - макс. 50% (обикновено 40-45%).

Teзи данни като цяло обаче са нищо за съвременните лаптопи, а и забелязвам, че в програмата на тунера има една много важна отметка, а именно: "Use Hardware Acceleration", която за хора притежаващи лаптопи с карти на АТИ предполагам ще е полезна за освобождаване на процесорно време!

Не споменавам тези с nVidia, защото там да подкараш хардуерното ускорение си е живо предизвикателство!

инсталираи nvida pure пакета за да подкара някакси ускорението

има ли опция за ползване на различни декодери

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.