Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

D-Link DIR-635 Безжичен рутер

Featured Replies

Здравейте! Ако може някой да ме посъветва какър рутер да си взема, който да покрива една двуетажна къща. Спрях се на този модел но не ми говорят нищо тези параметри които са описани. За този модел трябва ли да се взема отделно безжичен адаптер или си е вграден! Благодаря предварително!

Може да се покрие двуетажна къща с един безжичен рутер, това зависи обаче от големината на къщата и къде ще се постави рутера.

Безжичен адаптер е необходим ако настолен компютър или лаптопа нямат вградени WIFI карти. за да може да се свържат с безжичната мрежа.

• Автор
Може да се покрие двуетажна къща с един безжичен рутер, това зависи обаче от големината на къщата и къде ще се постави рутера.

Безжичен адаптер е необходим ако настолен компютър или лаптопа нямат вградени WIFI карти. за да може да се свържат с безжичната мрежа.

Само на единият компютър ли е необходимо да има WiFi карта или и на двата. Как да проверя дали имат.
  • Автор

Само на единият компютър ли е необходимо да има WiFi карта или и на двата. Как да проверя дали имат.

[/quote

Хайде де никой ли няма да помогне с избора ми на рутер.Не ги разбирам тези неща

D-Link DIR-635 е добър и както беше написано в един от предните постове, важно е къде ще бъде поставен рутера. По възможност е добре да бъде по средата на къщата за да има максимално покритие в най-отдалечените точки на къщата. Въпросният рутер DIR-635 е добър, има три антени и съответно по-добро покритие. При насочване на всяка от антените в желаната посока ще има добро покритие за всеки от компютрите ти. Все пак обаче има значение колко е голяма къщата и колко арматура има в стените, тъй като желязото екранира сигнала, т.е. намалява силата му. Цената на този рутер е относително поносима. Хубаво е някой техник от твоя интернет доставчик да дойде на оглед и да прецени. Все пак са необходими и настойки на рутера.

Какви са компютрите ти? Настолните компютри по принцип нямат вградени безжични адаптери, само преносимите.

Редактирано от Ledeniq (преглед на промените)

Имай на предвид, че и гипсокартона също е пречка за безжичната връзка (по-скоро може би конструкцията му). Ако нямаш такива тавани или поне са малки фигури няма да е проблем. Но преди всичко, за да се разбере трябва да се пробва, така че може да си го купиш от някоя сериозна фирма - да им кажеш исканията си и те да ти кажат, да ли ще стане и дори може, да ти го дадат да пробваш и ако не стане да го върнеш.

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

• Автор

Аха ясно. Наистина имам доста арматура в стените и плочите. Може би ще пробвам варианта да го взема и ако не става да го върна. компютрите са ми един настолен и един лаптоп. А може ли рутера да се сложи до настолния компютър и да се свърже директно, докато лаптопа да приема сигнала и по този начин да се избегне копуването на безжичен адаптер.

Аха ясно. Наистина имам доста арматура в стените и плочите. Може би ще пробвам варианта да го взема и ако не става да го върна. компютрите са ми един настолен и един лаптоп. А може ли рутера да се сложи до настолния компютър и да се свърже директно, докато лаптопа да приема сигнала и по този начин да се избегне копуването на безжичен адаптер.

Разбира се, а ако доставчикът беше БТК можеше да се спести и купуването на рутер :)

Всеки безжичен рутер има възможност за включване на няколко компютъра чрез кабел, така че е възможно рутера да го сложиш до настолният компютър и да го свържеш с кабел. Ака преносимият компютър е нов, то няма начин да е без wireless карта, така че няма да ти се наложи да си купуваш такава. Напиши модела на лаптопа за всеки случай. Ако сигналът на рутера и слаб има възможност за усилване чрез допълнителна антена (DLink DWL-M60AT), в този случай стените не би трябвало да са пречка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.