Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стабилни честоти за Overclock на GeForce 8600GT

Featured Replies

Ако можете ми кажете какви са макс. честотите при оверклок на тази видео карта пр които се даржи стабилно.Оверклоквам я с ''Riva Tuner''?Това долу е момента на колко е и до колко може.Моля кажете за ядрото честотата и за паметта?

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Никой не може да ти каже точна цифра. При всяка карта е различно и зависи от много неща. Само ти можеш да разбереш до колко ще се клокне.

• Автор

Мерси изпозвам за да проверя дали има артефакти и грешки и ATITool до се га съм стигнал clock на ядрото от 600 на 700Mhz без никакви проблеми и на шеидарите от 1360 до 1540.Паметта ми е на 700Mhz и ще я увеличавам докато не даде грешка.При натоварване стига до 80 градуса GPU,а иначе си стои на 52 градуса ,това в допустимите граници ли е ?

Температурите са нормални. Картата няма да понесе достатъчно клок за да почне да прегрява.

• Автор

Sapphire HD3850 256MB@730/1950 Това твойто първото е ядрото,а 1950 Shadary-те ли са ?

Sapphire HD3850 256MB@730/1950 Това твойто първото е ядрото,а 1950 Shadary-те ли са ?

При АТИ нещата седят по друг начин. Няма шейдъри. По-точно има нещо като шейдъри, но и аз не съм много наясно. Това не прави картата по-скапана, ... просто технологията е друга.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Да мерси.Еми клокнах я и доста по-добре е,но само при NFS PRO STREET играе се нормално всичко на макс и по едно време спира показва черен екран и след няколко секунди пак се пуска.Не знам дали това е от клока или от играта,но преди не е правила така,а при ASSASIN'S CREED нямам никакъв проблем.Дали може да е от клока?NFS вече няма проблем просто свалих клока на шейдарите малко.Можете да затворите темата вече.

Да мерси.Еми клокнах я и доста по-добре е,но само при NFS PRO STREET играе се нормално всичко на макс и по едно време спира показва черен екран и след няколко секунди пак се пуска.Не знам дали това е от клока или от играта,но преди не е правила така,а при ASSASIN'S CREED нямам никакъв проблем.Дали може да е от клока?NFS вече няма проблем просто свалих клока на шейдарите малко.Можете да затворите темата вече.

Приятелю, модвал съм подобни карти, постигал съм тези честоти, постигал съм и по-високи, но нещото, което ВСИЧКИ премълчават е, че се модва само за спорта и след това се връщат щатните (заводските) или леко завишени честоти, като правилото е да НЕ се пипа БИОС-а на картата.

За сериозен клок - ще ти трябва сериозно охлаждане, с щатното НЯМА да стане, картата ще прегрява и ще наблюдаваш много и все различни ефекти.

Ще се върна отново на темата за нещата, които всички премълчават.

Всичките карти, които моднах зверски (трайно, с волтмод и пипане по биоса) в рамките на два месеца се повредиха, независимо от факта че бях взел мерки картите да не могат да прегреят и т.н.

Явлението се нарича електромиграция (стареене един вид) и чрез издуване на на честотите извън безопасните граници само го забързваш.

Остани си със зраве, не клоквай (много), купи си по-мощна видео-карта.

8600GT е прекрасен видеоускорител. Ако ползваш версията на GIGABYTE то това е прекрасна възможност за овърклок, НО гледай да не прекалиш. Бих ти препоръчал ATI Tool за овърклока, като ще ти кажа, че работи коректно и за ускорители на nVidia, но има огромното предимство да сканира за артефакти, а те стават при висока температура. Така, че пробвай, не е опасно за картата стига да не прекалиш!

но има огромното предимство да сканира за артефакти, а те стават при висока температура.

Артефактите се получават в следствие на претоварване на графичния процесор / памет ... в следствие на прекалено висока работна честота или повреда. Температурата не е причина за появата им.

• 1 месец по-късно...
С GALAXY съм фабрично клокната.

И аз съм имал MP8600GT, моята я държах на 675/1458/2000 в студено време и през лятото на 675/1458/1900 защото си беше с оригиналното охлаждане и нямаше синкове на паметите. Иначе спокойно може и още картицата:P Айде със здраве.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.